Radio Novan Aamu

Radio Novan Aamu

Seuraava lähetys huomenna klo 6.00–10.00
Radio Novan Aamu on ajankohtainen ja utelias. Ohjelman täyttää huumori ja nauru, suuret ja pienet ajatukset, kun avataan ikkunoita ympäröivään elämään ja maailmaan. Saat aamuusi kaiken tarvittavan: uutiset, päivän säätiedot ja päivityksen siitä, miten työmatkasi liikenne tänään sujuu. Teemme aamustasi paremman!

Seuraava lähetys

Radio Novan Aamu

huomenna klo 6.00–10.00

Radio Novan Aamu on ajankohtainen ja utelias. Ohjelman täyttää huumori ja nauru, suuret ja pienet ajatukset, kun avataan ikkunoita ympäröivään elämään ja maailmaan. Saat aamuusi kaiken tarvittavan: uutiset, päivän säätiedot ja päivityksen siitä, miten työmatkasi liikenne tänään sujuu. Teemme aamustasi paremman!

Radio Novan Aamun parhaat

Tässä Kapteeni Linnanahde, boarding completed.

eilen30 min

Akilla oli Minnalle yllätys, joka sai Minnan posket punoittamaan. Älytelkkarit tietävät Minna elämästä kaiken ja Akin puhumistyyli puhelimessa aiheutti keskustelua. Aamun parhaat palat tästä!

Well hello ladies

perjantaina 20.9.31 min

Romantikko-Aki iskee jälleen! Kuopion suunnalta kyseltiin hyviä menovinkkejä treffeille ja totta kai Aki niitä antaa. Minnaa eivät kuitenkaan nämä vinkit ihan vakuuta. Nurmijärvi niittää mainetta missirintamalla ja viikon tauon jälkeen selviää myös mitä Vantaalle kuuluu!

'Katson autiota hiekkarantaa...'

torstaina 19.9.29 min

Minna palasi tasan viikon päähän, Ruskarallin tiimellykseen, ja kuvitelmiin siitä miten torstaiaamun olisi pitänyt alkaa. Aki taas yllättää Minnan kesken lähetyksen ihanalla kirpputori hankinnalla. Myös nuolukivi mainittu!

Roolileikit tulille!

keskiviikkona 18.9.27 min

Helsingin kaupunkikuvan tulevat muutokset puhuttavat Novan Aamussa. Akilta voisi löytyä ratkaisu kipinän saamiseen kammarin puolelle ja Minna paljastaa hyvien unien saamisen salat. Mistä löytyvät kuivan maan oravat?

Foliohatut päähän, Astro-Kuukka on täällä taas!

tiistaina 17.9.35 min

Astro-Kuukka tuo faktoja pöytään ja Akilla on poikien juttuja kerrottavanaan. Minnalla on idea lottovoittorahojen käyttöä varten ja Aki opastaa miten hypätä liikkuvasta junasta sekä kertoo mitkä ovat 'kiss-kiss valot'.

'Onhan se kiva ajella bussilla aamulla, anturit kiveksissä'

maanantaina 16.9.25 min

Aki ja Minna ovat palautuneet Ruskarallista takaisin pilttuuseen. Minnan kotiin on hankittu uusi mikro jota perheen koira ei sulata. Aki pyytää Minnalta leikkausapua ja ihmetellään miten osaan maailmalla tehtävistä tutkimuksista saadaan rahoitusta.

Hard rock ja hallelujah!

perjantaina 13.9.28 min

Ruskaralli 2019 saavutti maaliviivan Rovaniemellä Lordin aukiolle! Matkamittarin mukaan takana on yli 1500 kilometriä ja asuntoautoilu alkoi pikku hiljaa iskostua Akille ja Minnalle. Ensi viikolla on taas uudet kujeet ja vuoden 2020 Ruskarallia odotellessa!

Katson autiota hiekkarantaa...

torstaina 12.9.25 min

Ruskarallin neljäs päivä lähti Oulun torin kautta Kemiä kohti. Aki pääsi kerrankin motkottamaan Minnalle, kun Minnan minuutti ei ollutkaan ihan minuutti. EU:n kanisterit herättivät tunteita kuulijoiden kesken ja Akilla koodikieli ei oikein toimi.

'Mä tykkään Kuopiosta ja Kuopio minusta'

keskiviikkona 11.9.25 min

Ruskarallin kolmas päivä lähti käyntiin Kuopiossa, josta moottorimarssi jatkoi matkaansa kohti Viitasaarea. Minna törmäsi vanhoihin tuttuihin ja Akin unirutiinit ovat ihmetyttäneet oikein todenteolla. Navigaattori siirtyi Minnalta Akin haltuun, mutta eihän sekään mennyt niin kuin oli suunniteltu.

Missä se koillinen nyt olikaan?

tiistaina 10.9.26 min

Ruskarallin toinen päivä lähti liikkeelle kohti Joensuun keskustaa kolmen pörröpäisen miehen ja yhden päivystävän puuman voimin. Leirintäalueelle navigointi osoittautuikin yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Seurueen armeijassa opitut taidot pääsivät tulitestiin, kun yöpymispaikalla odotti teltan pystyttäminen. Muttta kuka sinne päätyi nukkumaan?

Tsäidäi! Ruskaralli on tien päällä!

maanantaina 9.9.23 min

Radio Novan Aamun Aki ja Minna lähtivät valloittamaan Suomea kauan odotetun Ruskarallin tiimoilta paikkakunta kerrallaan. Tänään liikkeelle lähtenyt Ruskaralli suuntasi Lahteen ja sieltä jatketaan Kouvolan kautta Joensuuta kohti. Mitkä olivat päivän polttavimmat puheenaiheet?

'Mies eikä mikään marjanpoimija'

perjantaina 6.9.25 min

Tervetuloa Akin datakorneriin ja 'kansi auki- puhelinten' pariin. Minna varoitti Akia ensi viikolla alkavasta rykimäajasta ja lisäksi luvassa on myös uutisia Vantaalta. Sanontaan "Mies eikä mikään marjanpoimija" etsittiin kuulijoiden avulla naisversiota. Aamun parhaat palat tästä!

'Oltaisko älästi?'

torstaina 5.9.29 min

Novan Aamussa Aki ja Minna jakavat koirakokemuksiaan. Minna kertoi harrastaneensa yksinpuhumisia ja Aki muisteli hurmiossa kohtaamistaan Eva Polttilan kanssa. Miksi miesten mökkiviikonloput vietetään aina alasti? Tämä selviää kuuntelemalla!

Vanha kunnon läpsykankku

keskiviikkona 4.9.32 min

Aki ja Minna pohtivat toisilleen sopivit mätsejä Ensitreffit alttarilla-ohjelman inspiroimina. Minnan mökkiviikonloput traditiot nostettiin estraadille ja Akilla taisi mennä aamupuurot vähän väärään mahaan. Kuuntele tästä Aamun parhaat palat!

Voihan vässykkä

keskiviikkona 4.9.22 min

Minnaa on purrut syksyinen sisustusbuumi ja se tarttui melkein myös Akiin paitsi, että kotosalla taidettiin tästä olla vähän eri mieltä. Miss Mature -kisojen mahdollisuuksia pohdittiin vahvalla mielenkiinnolla ja miten taittuu Akilta nuo espanjan kielen sulosoinnut? Selvitä se kuuntelemalla!

'Ei tällä naamalla ole telkkariin asiaa'

maanantaina 2.9.23 min

Minna on saanut jostain kylmää, eikä tiedä mistä. Aki taas kävi Nurmijärvellä ajelemassa ja lukemassa postilaatikoita ja tässä kohtaa vuotta Minna haluaisi olla kärpäsenä katossa Suomen sieniseuran nimistötoimikunnassa. Kuuntele Aamun parhaat palat tästä!

Kiva iltaohjelma

torstaina 29.8.18 min

Nyt sai tuleva Ruskaralli ihan uuden käänteen, kun Akilla ja Minnalla tuli puhetta vessan käytöstä. Kuulijakin pääsi antamaan palautetta asian tiimoilta. Akille oli tapahtunut yllättävä kohtaaminen cateringpalvelun kanssa ja Kotkan satamaan oli tuotu parkkiin suuri purjevene. Tämä ja paljon muuta kuulet tästä!

Söpö pörröpäinen mies

keskiviikkona 28.8.27 min

Aki oli löytänyt aamun työmatkalle varsinaisen klassikkobiisin. Romantikko-Aki on kuulijoiden mielestä gangsterin näköinen mies, jopa Akin vaimolla oli kommenttinsa tähän. Aki ja Minna paljastavat mitä vihaavat itsessään ja millä keinoin Aki pysäyttäisi epäilyttävän henkilön? Kuuntele Aamun parhaat palat tästä!

Liero kaulassa

tiistaina 27.8.26 min

Minna tykkää käyttää paljon kaulahuiveja ja Akin mielestä Minnalle sopisi todella hyvin liero kaulaan! Aki oli eilen viettänyt kivaa grilli-iltaa ja tytär oli yllättänyt aikamoisella kehulla. Minna oli tehnyt kotona jotain semmoista mitä ei ole ikinä ennen tehnyt ja minkä nimen Aki laittaisi omalle firmalle? Tämä ja kaikki muu selviää kuuntelemalla!

Paljon sun outfit maksaa?

maanantaina 26.8.29 min

Aki ja Minna puhuvat urheiluseurojen sakkokassoista ja tästähän idea lähti sakkokassaan Ruskarallille. Aki olisi halunnut mennä katsomaan uuden Tarantinon elokuvan mutta Akin tyttärellä oli tähän oma mielipiteensä. Minkälaista puuta Minna haluaisi halata tänään ja paljon juontajien outfit maksaa? Tämä ja kaikki muu selviää kuuntelemalla!

Ruskaralli

perjantaina 23.8.24 min

Radio Novan Aamussa Aki ja Minna puhuvat kehonkielestä sekä Akin lentokonematkan ärsyttävästä vierustoverista. Akilla on James Bondista salaliittoteoria eli miksi Bond touhuaa vain kerran saman naisen kanssa. Mutta mikä onkaan paras hetki luovalle ajattelulle? Tämä ja kaikki muu selviää kuuntelemalla!

Ahneus, viides kuolemansynti

torstaina 22.8.26 min

Naturisti Risto saa Akin ja Minnan spekuloimaan patsaista, mitkä ovat alasti ja tämähän lähtee tunnetusti lapasesta. Aki hyppää pastorin saappaisiin ja se saa yllättävän käänteen heti alkuun. Aki ja Minna maistelee Fazerin karkit. Miksi torstai on Akin ja Minnan lempipäivä viikosta?

Radioristiäiset

keskiviikkona 21.8.26 min

Akin ja Minnan aamut oli tässä, koska Aki tunnetaan nykyään uudella nimellä! Laulutervehdykset olisi hyvä saada Akin ja Minnan mielestä käyttöön ja Akilla onkin laulutervehdys mielessä, minkä lähettäisi aina Minnalle. Putin on tulossa Suomeen mutta mitä Aki tajusikaan aina käytyään Tampereella? Nämä ja kaikki muut, selviää kuuntelemalla!

Miljoonan rappujen torni

tiistaina 20.8.23 min

Minna opastaa jokaista puhelinmyyjää, miten myynti käy. Pääskyvuoren linkkitorni on myytävänä ja Aki suunnittelee sinne jo bisnestä mutta kuka Suomalainen on jo tehnyt tarjouksen tästä? Akin hampaiden huolto saa Minnan lasit huurtumaan ja mitä onkaan tapahtunut siilikannalle suomessa? Tämä selviää kuuntelemalla!

Nuori vai vanha Pukki

maanantaina 19.8.26 min

Uusi viikko alkaa Akin ja Minnan kikkailulla. Aki innostuu, kun Minna kysyy mitä Pukki teki viikonloppuna. Minna haluaisi nimetä varpaat ja Akilla on ainakin yhdelle varpaalle loistava nimiehdotus. Mutta mitä Minna motkottaa lähetyksessä? Tämä ja kaikki muu selviää kuuntelemalla!

Sommaren är kort

perjantaina 16.8.27 min

Tomas Ledin saa Minnan ja Akin tuohtumaan kesän pituudesta. Akilla on hammashoito taas edessä ja Minna jakaa hyvän ohjeen Akille. Nykypäivän häätrendit jakaa mielipiteitä Novan aamussa, mitä pitäkään ottaa huomioon hääkuvassa? Akille tapahtui vahinko suorassa lähetyksessä, tämä ja kaikki muu selviää kuuntelemalla!

Eka kerta

torstaina 15.8.25 min

Aki ja ja Minna puhuvat ekasta kerrasta ja mikä biisi soi silloin. Uudet sanat puhuttavat ja muun muassa sana itselö. Äppejä on joka lähtöön ja tästä Aki ja Minna puhuvat, että eikö voisi joku standardi olla tässä. Kutsunnat alkavat tänään ympäri Suomea ja Aki kertoo tarinaa omista kutsunnoista. Akin ja Minnan tuleva "pierunhajuinen kiertue" puhututtaa jälleen.

Boys, boys, boys

keskiviikkona 14.8.22 min

Minnalla tuli Maradona biisistä mieleen Sabrina, tästähän Aki innostui. Aki ja Minna miettivät pitäisikö potilaan nimen huutaminen vaihtaa johonkin toiseen tapaan kutsua potilas. Aki oli liittynyt Linkedin palveluun ja Minna kertoo postin uudesta ongelmasta tilatun laukun kanssa. Ja mitä onkaan gt-jooga?

Kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja

tiistaina 13.8.21 min

Minnan lapset ovat aloittaneet koulut ja siellä on mahdollista saada nyt kaappi itselleen. Aki kertoo omista kouluajoistaan ja miten kaappi vaikutti hänen elämäänsä. Minna oli tilannut paketin postiin mutta siinä on kestänyt ja kestänyt. Aki ja Minna puhuvat asiakaspalvelusta ja sinne jonottamisesta. Aki kertoo tarinan Tampereen yöelämästä, kun oli käynyt karaokebaarissa.

Matteus, Markus, Luukas ja... Pasi?

maanantaina 12.8.20 min

Minnaa huolestuttaa Akin lajittelu, koska tarkastaja on saapumassa toimistolle. Aki palaa vielä kesäiseen Liverpooliin ja siihen, millainen Rautiaisen Pasi on oikeasti ja millainen sekoilu tapahtui lentokentällä kotiin palatessa. Minnaa taas mietitytti lasten nimeäminen.

Kuuleeko Liverpool?

perjantaina 9.8.27 min

Aki nauttii jalkapallohulinasta Liverpoolissa ja kertoo kuulumisiaan aamukahvin, ei kun iltaoluen äärellä. Sillä välin Novan Aamussa mietitään, mistä Disneyn sadut ovat alkunsa saaneet. Minna haikailee vesisateiden perään ja Eppu Salminen paljastaa, mistä on heidän perheen kuopuksen nimi peräisin.

'Sellasta se on se jalkapallo'

torstaina 8.8.27 min

Sillä välin kun Aki seuraa silmä kovana futista Liverpoolissa, Minnan seuraksi studioon liittyi Eppu Salminen! Minna pohti ihmisen anatomian ihmeellisyyksiä ja Eppu jakoi kokemuksiaan Suomi-turistioppaana. Pientä tippaa linssiin tuotti myös muistelot jälkikasvun ensimmäisistä koulupäivistä. Mites sitten se Suomen alkusyksy sujuu Säämies Eppu? Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Romantiikan rakkauslukko

keskiviikkona 7.8.24 min

Onko romantiikka kuollut? Tämä asia meni Akilla vähän tunteisiin varsinkin kun Minna otti puheeksi vantaalaisen romantiikan. Pääkaupunkiseudun rannikoille on ilmestynyt erikoisia nähtävyyksi, jotka aiheuttavat hämmennystä helsinkiläisten lisäksi myös Akin ja Minnan keskuudessa. Ja Lahdessa on kuulemma tilanne ohi vai onko? Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Käpy selän alla

tiistaina 6.8.21 min

Minna kertoo Akille mitä on asmr. Akihan tästä villiintyy kertomaan omia asrm juttuja Kummeleista. Aki ja Minna puhuvat mitä eroa on miesten ja naisten vanhemisella. Tänään 6.8 Yle Teema näyttää Akille tutun elokuvan Käpy selän alla, jonka Aki on selkeästi monesti nähnyt. Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Täällä taas!

maanantaina 5.8.26 min

Lomat on nyt lusittu ja Aki ja Minna valtaavat yhdessä Novan Aamut! Minna vietti lomaansa Espanjan auringon alla mutta kyllä täällä koti-Suomessakin ehdittiin lomailla. Aki päätti kohdata pelkonsa ja Minna pääsi kasvokkain omansa kanssa samalla kun hän istui tikityksen säestämänä Akin piinapenkkiin. Mitä tapahtuu Vantaalla? Se selviää kuuntelemalla! Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Pitäiskö nyt lopettaa?

keskiviikkona 31.7.26 min

Akilla jatkuu Radio Novan Aamuissa missiviikko ja tämän aamun mysteerimissiksi paljastui Joanna Kuvaaja! Aamu ei kuitenkaan sujunut ihan niin kuin piti, sillä Akilta taisi unohtua jokin tärkeä koodi, minkä Joanna lopulta melkein vahingossa paljasti koko Suomelle. Akin ja Joannan yhteisestä ravitaustasta tulee yksi päivän polttavimmista puheenaiheista ja siis pitäisikö? Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Hasta la vista, baby

tiistaina 30.7.23 min

Akin Miss Suomi putki jatkui, kun Novaltakin tuttu Heidi Sohlberg tuli aamuun mukaan. Akilla onkin tarina, miten he kohtasivat ensimmäisen kerran Heidin kanssa. Aki ja Heidi puhuvat astioista ja mitä ongelmia tulee, kun niitä laittaa astianpesukoneeseen. Arnold Schwarzeneggerin syntymäpäivä on tänään 30.7 ja miksi Arnold onkaan Heidin lempinäyttelijä? Se selviää kuuntelemalla! Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Kolme peppua rivissä

maanantaina 29.7.21 min

Aki teki paluun arkeen ja Novan Aamuhin! Koska Minna on vielä lomalla, Aki sai seurakseen studioon Miss Suomi 2019 Alina Voronkovan. Alina kertoi miten menivät saunapäivät ja samalla Alina pääsi istumaan Akin piinapenkkiin koskien vuosien takaisia kohuhäitä. Millä pirkkanikseillä Alina sai asuntonsa viileäksi helteillä? Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Ei Kuukka käskemällä laula

perjantaina 14.6.39 min

Kevään tuotantokauden viimeinen lähetys! Aki ja Minna fiilistelevät kesää, alkavaa lomaa sekä kiittävät kaikkia kuuntelijoita ja FB seuraajia - 60 000 saatiin vihdoin rikki!

'Raskas aamu, kaikki on mennyttä'

torstaina 13.6.23 min

Tänä aamuna etsittiin keinoja aamuäreyteen, mietittiin kauanko menee siihen että koneet valtaavat radion ja päädyttiin siihen että kaikki on mennyttä. Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Kuuma, kuumempi, Kouvola

keskiviikkona 12.6.24 min

Aki ja Minna jakavat vinkit bikineihin ja veneilyyn, herkuille kouluttamisen ABC on hallussa ja aamun klassikko oli saada Akin hermoromahduksen partaalle.

"Esitä kuollutta ja toivo parasta"

tiistaina 11.6.25 min

Aki varoittaa Minnaa illan mahdollisista kohtaamisista, puhelinkäyttäytyminen ihmetyttää kaksikkoa ja 'katukuvan kadonneet' palauttaa hauskoja muistoja mieleen.

Seppo, seponseponseppo

maanantaina 10.6.20 min

Aki antoi nukahtamisvinkkejä ja oli lähellä joutua taksinkuljettajaksi. Minnasta taas kuoriutui digi - Kuukka.

Reisisuojia ja -harjoja

perjantaina 7.6.22 min

Akin aamuiset arvoitukset saavat Minnan hiljaiseksi, hankaussuojat tekevät tuloaan ja leppäkertut, linnut ja lentävät lausahdukset vievät viikonlopun tunnelmiin!

"Pensseli ei vielä pysynyt kädessä, mutta maalaushommat alkoi kiinnostaa"

torstaina 6.6.22 min

Akin muistelot vievät miehen takaisin kouluaikaisiin opettajiin, Meisselikadulle eksynyttä jeesataan ja Minna Mikrofooni sekä Esko Mörkö valloittavat lähetyksen.

Niin hirveessä tikissä

keskiviikkona 5.6.23 min

Lämmennyt sää tuo mukanaan voideltua pintaa, veijaritarina saa kaksikon salapoliisihatut käyttöön ja ministerien nimiä varten keksitään omat muistisäännöt.

"Kyllä on sen seitsemää sorttia"

tiistaina 4.6.24 min

Perhejuhlien järjestäminen tuo mukanaan monta erilaista kommellusta, lähetyksessä pohditaan miten pikkarinheittäjä eroaa rintsikkaheittäjästä ja hyttyspommin jysähdys on nyt ennustettu.

"Kun puhelinlasku tulee, isä kiipeilee seinille ja liimaa luurin kiinni puhelimeen"

perjantaina 31.5.24 min

Minnan menneisyyden kirjeet paljastavat naisen paukuttaneen rajoja, Kuukka jatkaa menoa teeseillään ja lähetyksessä pohditaan mitä naapuri oikein juokaan.

Bon voyage Aki! - Erikoismiehitys keskiviikkoaamussa

keskiviikkona 29.5.22 min

Aki lähti Ranskaan Ed Sheeranin keikalle ja Minnan aisapariksi pääsi Janne. Työpukeutuminen aiheutti keskustelua sekä Jukkajalos-patsaan jatkokehittely lähti omille raiteilleen.

Minna yllätti Akin!

tiistaina 28.5.20 min

Aki nukkui pitkästä aikaa todella hyvin. Minna sai kirjeen itseltään menneisyydestä ja oli Minnalla myös Akille aika iso yllätys!

Ny rillataan! Suomi on maailmanmestari!

maanantaina 27.5.19 min

Aki ja Minna saivat puhelun Bratislavasta. Kuuntele, missä tunnelmissa koko kansan Mörkö ja muut leijonasankarit aloittivat maanantain tuoreina maailmanmestareina.

"Eihän se auta, naisen on tehtävä, mitä naisen on tehtävä"

perjantaina 24.5.22 min

Aki kertoo kokemastaan aamuisesta kauhunhetkestä, Voodoo-Kuukka pitää huolen Suomen jääkiekkopelien voittoputkesta ja Norppa-liven uusi paistattelija pistää Pullervon pakan sekaisin.

Äiti hautoo munaa ja iskä käy töissä

torstaina 23.5.20 min

Sporttivartissa koutsi-Minna maalailee illan Suomi-Ruotsi pelin tunnelmia, Novan aamun oma sääprofessori Aki Nysten ennustaa kesän säätä ja suomalaisten paikkakuntien vaikutuspiirit puhututtavat.

"Toi on muuten paras keino kiristää tunnelma lähdön hetkellä"

keskiviikkona 22.5.19 min

Aki ja Minna vaatekriiseilevät tulevia juhlallisuuksia. Naisliigan tapahtumasarja nostattaa karvoja pystyyn ja Akin aamuiset puuronkeitot ovat mennä vakavasti pieleen.

Melkein kuninkaalliset häät

tiistaina 21.5.24 min

Aikakäsite hämmentää, kun välillä minuutti on vähän, ja välillä paljon. Luksusta löytyy lastenhoidosta, vaalimainosten uudenlainen kampanjointi herättää kysymyksiä ja mitäpä lähetys olisi ilman Akin MM-lätkän analyysejä.

Kevään ensimmäiset rantakädet

maanantaina 20.5.18 min

Ennustava tekstinsyöttö voi muuttaa viestin merkitystä aikalailla, sen sai Minna tuta viikonloppuna. Lähetyksessä todettiin myös, että suurella osalla suomalaisista on vene ja että KAIKKI julkkikset ui. Kaikki paitsi Aki.

Tähtipölyä ja fäijöniä

perjantaina 17.5.23 min

Aki antoi katsauksen tulevan kauden muotimaailmaan. Vai antoiko sittenkään? Managerin takki puettiin päälle ja yhteydet Yleisradioon avattiin: Minna Kuukka Vanhan Musiikin Aamu -ohjelmaan ja Euroviisuihin.

Paljonko on paljon?

torstaina 16.5.21 min

Some-Minna piti Akille oppitunnin kuvaohjelmista, koirien päivähoitoloiden arki puhuttui ja Akin muotipiiri-ilta meinasi kaatua sokeripommiin.

Äijahaaraa ja pikkuveturin tuhinaa

keskiviikkona 15.5.22 min

Suomen Euroviisukappale koki uudelleentuunausta lähetyksessä, jonottamisetiketin soveliaisuutta pohdittiin ja Astro-Kuukka vei keskustelun tähtiin.

"Tapahtui se, mitä ei voinut tapahtua - ja se loppui siihen"

tiistaina 14.5.22 min

Suomen Euroviisujen Lärvinen, kuka hän oikein on? Shamaanien vapaa-aika, pumppernikkelien salaisuus sekä vain Vantaalla tapahtunut villamysteeri puhututtaa jälleen.

"Joskus täytyy syödä kakkaleipä."

maanantaina 13.5.22 min

Mitä tarkoittaa kakkaleipä, kiekon syöminen tai bussijalat? Curly girl -metodi herätti keskustelua studiossa; onko kyseessä uusi avokadopasta?

Solvausten kuoro vai kaunista liverrystä?

perjantaina 10.5.21 min

Totuus lintujen tarjoamasta ilmaiskonsertista yllätti Akin. Managerin pikkutakki kaivettiin esille ja aamussa kuultiin "maailman ensisoitto".

Radio Novan Aamun parhaat

torstaina 9.5.22 min

Minnan uusi asiantuntija-aluevaltaus odottaa alkuaan. Kiinteistövälittämisen saloja pohditaan ahkeraan, eikä Aki Pulkkisen paikkakuntatietous petä tälläkään kertaa.

"Sillä miehellä on nimittäin aina ketunhäntä kainalossa" ja muita kuninkaallisia analyysejä

keskiviikkona 8.5.21 min

Akin elämänmakuisen tarinan seuraamukset mietityttävät Minnaa. Setämiehen seisoskelua ja muita jalan asentoja analysoidaan kehonkielen asiantuntijan avulla, eikä Minnan housut ole pysyä jalassa lainkaan.

"Ei kai nyt vielä voi kone hyytyä?"

tiistaina 7.5.19 min

New Yorkissa järjestetty Met-gaala inspiroi Akia työpukeutumisen suhteen. Aamuduunarin virhe kostautui jälleen. Lähetyksessä kuultiin myös tuoreiden jääkiekon Suomen mestareiden tunnelmia.

Oletko törmännyt lattarintaisten kostoon?

maanantaina 6.5.23 min

Aki muisteli paheksuttua tv-mainosta 90-luvun alusta, eikä meinannut saada Minnalta vastausta mieltä askarruttaneeseen kysymykseen. Aamussa pohdittiin myös kaupan kassalla käyttäytymistä; oletko aina asioinut kassalla väärin?

Mikä mahtaa olla maamme kakkospari?

perjantaina 3.5.24 min

Diplomaattipäivällisen keväinen menu puhututtaa. Akin puuttuva koodi aiheuttaa miehelle harmaita hiuksia. Kadonneiden alushousujen mysteeri sen kuin jatkuu.

"Kuvittele banaanikärpäset pieninä keijukaisina" - Ja muita nerokkaita niksejä

torstaina 2.5.21 min

Mistä saa näyttävän koristeen 80-vuotissynttäreille? Jos ovikello soi, etkä tiedä kuka ovella, kuinka toimia? Näihin ja moneen muuhun jaettiin nerokkaita niksejä aamussa.

Käsittämätön vappuspesiaali valtasi studion - "Onks jengi valmiina tähän?!"

tiistaina 30.4.19 min

Vappupillien pärinää ja serpentiinin suhinaa täynnä oleva lähetys starttasi vappuaaton. Tuottaja-Sirun synttäreitä juhlittiin tippaleivän tuoksuisessa studiossa. Mikä ihme on rainbow poop ja miten se liittyy vappuun?

Älä kannusta omaa poikaa

maanantaina 29.4.22 min

Akin aamuinen kysymys saa Minnan sanattomaksi. Vanhempien kannustusetikettiä lasten harrastuksissa pohditaan tarkemmin. Vantaanmies kertoo laskeutuneensa tähän aikakauteen ja käyneensä seikkailemassa sähköpotkulaudalla.

Hirveen lyhyet shortsit Turusta

perjantaina 26.4.23 min

Pikkuriikkiset turkulaisen purjehtijan shortsit aiheuttivat ongelmia Akille. Pölyttynyt managerin pikkutakki kaivettiin esiin kahden viikon tauon jälkeen. Tämän viikkoisella perjantailaululla kalasteltiin sympatiaa allergikoilta.

Puhdasoppinen raivosiivoaminen haastaa KonMarin - "Saamari!"

torstaina 25.4.23 min

"Anna se tänne, minä näytän." Puhdasoppinen raivosiivoaminen on täällä! Akin uudet silmälasit loivat Minnalle kotoisan tunnelman.

Radio Novan Aamun parhaat

keskiviikkona 24.4.21 min

Tutkijoiden mukaan pelkkä kahvin ajattelu saa kehon heräämään. Aki testasi, toimiiko sama myös alkoholin kanssa. Lähetyksessä kuultiin myös MM-kisoista kieltäytyneet NHL- ja KHL-pelaajat jääkiekkoasiantuntija Kuukan kuuluttamana.

Tunturin tuoksua ja mielensäpahoittamista

tiistaina 23.4.23 min

Kyllä Raimo niin mielensä pahoitti, kun pääsiäisenä on taas meluttu. Minnalla meinasi pääsiäinen mennä ikkunanpesuksi, mutta selvisi läheltä piti -tilanteesta kuin ihmeen kaupalla.

Kokonaisuusratkaisu pakkausasioissa!

torstaina 18.4.21 min

Kuka pakkaa perheen reissukamat? Akilla oli hankaluuksia löytää vastauksia. Biisi lipesi soimaan, yksityisyyden suoja meinas rikkoutua ja mitä näitä nyt on. Pääsiäismuistiossa alkoiset aikataulut pääsiäisen varalle! lesi maistuu.

Minnan uusi tukka ja kyseenalaiset pihatalkoot Vantaalla

keskiviikkona 17.4.23 min

Minnan uudistuneen hiuslookin myötä pohdittiin, onko seuraavana vuorossa sateenkaarin värinen tukka? Grillaamista ja hyvää kevätmieltä vai hiekkapaperia ja remonttihommia? Minna ei ollut lukenut Akin "pihatalkoiden" pientä pränttiä.

Minnie, J-Caztle?! - Akille ja Minnalle hevinimet

tiistaina 16.4.25 min

Santa Cruzista inspiroituneena aamussa kehiteltiin omat hevinimet. Minna tarjoili tv-vinkkejä liittyen huohottavaan mieheen, lakaisukoneeseen sekä pontikkaan.

Virvon varvon, tuoreeks terveeks ja palkka MobilePaylla

maanantaina 15.4.22 min

Aki ja Minna olivat varautuneet virpojiin, joita ei kuitenkaan ovella näkynyt. Voiko virpojille palkan maksaa MobilePaylla? MM-lätkä ja vaali-ilta ajoivat Akin tulisille hiilille. Osoittautuiko uusi Game of Thrones -kausi huijaukseksi?

"All-in ja vihreä kalastajahattu päähän"

perjantaina 12.4.19 min

Dj Aki L haistoi salmiakkikossun ja ryömi ulos luolastaan muistelemaan nuoruusvuosiaan Ravintola Fenniassa. Kuinka tiskikone ja salmiakkikossu liittyy toisiinsa? Tuttuun perjantaiseen tapaan kuultiin myös perjantailaulu!

Oranssi hehkuva donitsi sai Akin innostumaan - "Vähän sama kuin teinipoika ensimmäistä kertaa näkee..."

torstaina 11.4.24 min

Tutkijat olivat pähkinöinä mustasta aukosta julkaistuista kuvista, mutta aiheuttiko se yhtä suurta innostusta studiossa? Aamuun saatiin lisävirtaa kofeiinista, kun vieraana kävi kahvialan ammattilaisia viikonloppuna vietettävän kahvifestivaalin kunniaksi.

Hovista kuiskutellaan ja naisten juoruiluääni

keskiviikkona 10.4.23 min

Sussexin herttuattaresta kuiskuteltiin ja kihistiin. Eroaako miesten ja naisten juoruiluäänet toisistaan? Partureiden ammattitaito ei riitä saamaan Akille haluttua lopputulosta. Studiossa muisteltiin myös Minnan missivuosia ja ulkonäköpaineita.

Akille 200-metrinen lipputanko omilla luvilla - "Kuka vastaa?!"

tiistaina 9.4.20 min

Haminan lipputanko ei ole enää mitään, kun Akin tuleva lipputanko näkyy Tallinnaan asti. Lahti on kusessa, eikä koiranilmajuttu pidä paikkaansa.

Kuka oli perjantain Seitsemän uutisten parhaiten varusteltu?

maanantaina 8.4.19 min

Pekka Poudan perjantainen mikittömyys ja puoluejohtajien ystäväkirja-vastaukset puhututtivat studiossa. Minnaa ei kiinnostanut, mikä eläin Aki olisi, eikä euron juusto ole enää euron juusto.

Naisten ja miesten erot aiheuttivat jälleen keskustelua

perjantaina 5.4.23 min

Aki muisteli kokemuksia kyseenalaisen pelin parissa. Vaaleista inspiroituneena tuottaja Rinne jakoi potentiaalisia sloganeita. Grillikausi on nyt myös avattu ja totta kai mukana myös perinteinen perjantailaulu!

Rakkautta pandojen tapaan?

torstaina 4.4.26 min

Mitä jos ihmisilläkin olisi pandojen lailla kevättä rinnassa vain 36-38 tuntia vuodessa? Oireina erityisesti vaeltelu, levottomuus ja purossa istuskelu. Minna tarjoutui Akille mailapojaksi, apukuskiksi ja konsultiksi golfkentälle, vaikka on aiemmin kieltäytynyt caddien roolista. 3-vuotias aamulähetys iloitsi taaperoiästään!

Kerro salasanasi.. "en millään kehtaisi"

keskiviikkona 3.4.17 min

Miltä sinusta tuntuisi kun videopuheluusi vastataan kenties herkällä hetkellä tai heti maaliviivan jälkeen? Minna antoi pikaisen tietoiskun eduskuntavaalien äänestyskäyttäytymiseen liittyen. Salasanojen paljastuminen voi olla noloa, josta Akilla erityisesti on kokemusta.

Onko iskä munasillaan vai kaukalossa?

tiistaina 2.4.22 min

Kevättyöt puutarhassa tehdään pian! Akia ei innosta rapsutella eikä pöyhiä. Akia ei viehätä myöskään ajatus kesävapaansa aloittavasta mullilaumasta lätkänpelaajia. Kevät voikin olla haastavaa aikaa lätkäperheissä.

Kuinka monta avioliittoa on paljon?

maanantaina 1.4.23 min

Hyppynarun MM-kisat järjestetään Norjassa. Laji rantautumassa kovaa vauhtia Suomeenkin. Aki ja Minna arpoivat kuinka monta avioliittoa lähentelee sarja-avioitumista? Kuuntelija Tapsa jakoi aiheesta omakohtaisen kokemuksensa!

Epänormaali aika alkoi taas

maanantaina 1.4.26 min

Koirapäiväkotitoiminta valloillaan Ruotsissa. Mutta kannattaako uraihmisen ottaa lemmikkiä? Kesäaika alkoi, mikä saattoi vaikuttaa Akin ja Minnan kykyihin keskinäisessä valehtelukisassa. Suomen paras lienee edelleen virallinen mestari Veikko!

'Valitse numero yksi, jos haluat kuunnella Radio Novan Aamun audiokoostetta'

torstaina 28.3.23 min

Kuinka montaa muuta ärsyttää erilaisten palveluiden puhelinjonotus? Akia ja Minnaa ainakin. Aamusella selvitettiin myös tietokoneiden kummallisia algorytmejä ja lennätettiin (melkein) koiraa. Kaikki tämä selviää vain kuuntelemalla!

Pyhä toimitus yksin, mutta somessa

keskiviikkona 27.3.22 min

Avaruudessa piti viime perjantaina kävellä pelkistä naisista koostuva tiimi. Tasa-arvo ei kuitenkaan ole yltänyt avaruuteen asti. Saako mökillä relata, ja millaisia riittimäisiä piirteitä urheilun seuraaminen voi saada?

Erikoistilanteita, itsesättimistä ja kirjoitusvirheitä

tiistaina 26.3.23 min

Itä-Helsingissä oli mies aiheuttanut hämminkiä salaattibaarissa, Etelä-Helsingissä kadonnut puhelin taasen sai eräänkin naisjuontajan sättimään ja häsläämään...

Radio Novan Aamun parhaat

maanantaina 25.3.23 min

Maanantaiaamun tsempit poimittiin Pelicansin valmentajalta Ville Niemiseltä. Mut mitä kaikkea lapset pähkäilevät kavereidensa kanssa? Selviytyjissä taas pähkäillään, että kuka sanoi kelle ja mitä, ja kuka suuttui?

"Arvoisa jääkiekkoväki, Bästa förstittare, Perjantaisången visas nu..."

perjantaina 22.3.28 min

Lätkä- ja Lahtihuuma nousee samalla, kun Akin mittarit kertovat faktalukemia. "Mitä ihmettä siellä tapahtuu?" on ihan validi kysymys, kun Aki versioi Bäkkäreitä. Mutta mitä tapahtui Perjantai-laulun ruotsinkielisille sanoille?

Aki lupas vähän naksauttaa Minnaa

perjantaina 22.3.26 min

Akilla on yllättävät pätevyydet takataskussa, joista ammentaa Minnan hyvinvointiin. Lukuja vaille valmiit opot Minna ja Aki pohtivat yhdessä opintomaailmaa ja erityisesti ysiluokkalaisille asetettuja paineita tulevaisuudesta. Lähetyksessä todettiin myös, että Minna ja Aki ovat lyhistymään päin!

Aki kevään tuovi

keskiviikkona 20.3.24 min

Akin päivä ja kevätpäiväntasaus rytmittävät kevättä. Koirien tarpeet taas rytmittävät koiranomistajan elämää. Koirien koiruudet voivat johtaa myös salapoliisihommiin. Mutta miksi Minna ei lähtenyt Take Thatin poikain kanssa intialaiseen syömään?!

Ei kerta kenestäkään mitään tee!

tiistaina 19.3.23 min

Aki ja Minna avasivat valveutuneina puhetyöläisinä ääntään: Hei hai hoi! Aki osti lenkkarit epäilyttävältä tuottajalta. Minna ei kylläkään ostanut Akin epäilyjä. Ajat muuttuvat ja tämän päivän starat ovat niin kunnollisia. Vai onko?

Valkopääs(akin) lihakset

maanantaina 18.3.24 min

Korkeasaaren valkopääsaki -apinan lihakset niittää kansainvälistä huomiota. Valkopää Aki ilmoitti aloittavansa treenin tällä viikolla. Kollageenin käyttö on jo aloitettu! Aamun aikana Aki sai varmennetun luonneanalyysin toimintatavoistaan.

"Turha siitä Bobbya on syyttää!"

perjantaina 15.3.27 min

Perjantaiaamuna juhlittiin sormet ryppysinä, hikiläiskät kainaloissa, kun "Kerran Bobby - aina Bobby" täytti pyöreitä. Suurinta hämmennystä aiheutti auton takakontin etuosan sijainti, vaikka Piin likiarvoakin pohdittiin biljardin tarkkuudella.

Täältä kaikki lööppeihin päätyneestä työmatkasta!

torstaina 14.3.21 min

Kuinka tuttu pitää olla, että uskaltaa sanoa nenäkököstä tai avonaisesta sepaluksesta? Erityisesittelyssä olivat kikkamiesten ja -naisten taidot. Mutta miten Minna ja Aki pääsivätkään maaliin yhteisellä työmatka-ajelullaan?

Korvakarvat hississä

keskiviikkona 13.3.18 min

Aki ja Minna pohdistelivat lehdistön asemaa kohujulkisuuden ja klikkiotsikoiden takana. Ennenkin on osattu! Alkava Temppareiden kausi alkamassa ja materiaalia kohujulkisuudelle on jatkossakin tarjolla. Mutta mitä mieltä Minna oli Akin korvakarvatilanteesta?

Let's tiistai great again!

tiistaina 12.3.21 min

Minna filosofoi tiistain merkityksen uudelle tasolle. Lähetykseen soittaneen Artun puhelu antoi liikuttavan lämpöisen kosketuksen aamuun. Mutta miten reklamaatiot hoidetaan ja millaisiin tunnetiloihin ne voivatkaan viedä?

Akin semivalkoiset kalsarit

maanantaina 11.3.22 min

Minna ja tuottaja -Petra kuumottivat Akia tuoreesta kansikuvasta, jossa Akilla on valkoiset kalsarit päällään (kts. Radio Novan aamun fb). Keskustelua oli lisäksi Minnan perheen pelisäännöistä koiran hoidossa. Laatikon salaisuuden potti tarkentui lähetyksen aikana useasti!

Akista ja Minnasta ei ole pylvästiimiin

perjantaina 8.3.22 min

Mielenosoitusten tekninen toteutus pylväskiipeilyiden osalta mietitytti Akia ja Minnaa. Tähän oli kuulijalla tarjota lyömätön ratkaisu! Naistenpäivän kunniaksi Jussi pääsi yllättämään rakkaansa suorassa lähetyksessä.

Akilla särmä meno kertaamassa

torstaina 7.3.22 min

Aki kertoi puhelimitse kuulumisia kertausharjoituksista. Mikko ja Minna puntaroivat autovarkauksien määrää Suomessa sekä varkaiden vanhentunutta tietotaitoa. Serkkujen naimaluvat ja Mikon oikeussalikokemus olivat myös keskustelussa. Mutta missä ovat Minnan hanskat, taas?

Armeijan natsat kuntoon

keskiviikkona 6.3.20 min

Minna ja Mikko kertasivat armeijan natsojen merkitystä Akin kertausharjoituksen innoittamana. Puhelimitse kuultiin myös Akin kuulumiset pääkallopaikalta. Minna tunnusti lähetyksen aikana lahjovansa itseään konsulenttien maistiaisilla. Lisäksi Star is born -leffa sai Minnalta murskakritiikin.

Piirakoita juoksuhautaan

tiistaina 5.3.21 min

Minna on huolissaan Akin kertausharjoitusten ohjelmasisällöstä. Lisäksi aamussa puitiin anoppiasiaa Mikael G:n sekä Minnan näkökulmasta. Lopuksi lasketeltiin laskiaisherkkujen maailmaan.

Täydessä varustuksessa

maanantaina 4.3.20 min

Minna sai hälytykset soimaan heti aamutuimaan ja Aki vastaa-osiossa haettiin vastauksia muun muassa siihen, miksei olutpulloa saa kierrekorkilla. Mutta missä Aki viettää studion sijaan seuraavat pari päivää ja miksi?

Kaunis, rietas, perjantai

perjantaina 1.3.22 min

Novan aamussa etsittiin vastausta elämän suureen kysymyseen, eli siihen, mitä tarkoittaa rietastelu! Tommi kertoi oman näkemyksensä joka sai Minnan ja Akin lähes huutonaurun partaalle. Mutta miksi patonkia verrattiin sinkoon ja mihin tilaisuuteen perjantai-laulu manageroitiinkaan?

Ota varovasti nut

torstaina 28.2.19 min

Aki ja Minna istuivat löylyn kihinässä kun riippuvuudet puhututtivat studion lauteilla. Mukaan mahtui myös spekulaatiota Instagram-seuraajista ja Emma-patsaalla palkitusta tulokasartistista.

"Mähän oisin täydellinen teini"

keskiviikkona 27.2.20 min

Aki sanoi jyrkän EI:n Minnan koputukselle, Minna kertoi koekuvauksistaan kirjaimen kääntäjänä ja Nostalgi-Aki havahtui Linnanmäellä ajatukseen teiniyden hienoudesta.

"Asuuko Minna ja Aki meidän auton radiossa, vai onko ne olemassa oikeasti?"

tiistaina 26.2.20 min

Tänä aamuna oli pipo vähän liian kireällä, Akilla vieraili oman elämänsä Kari Taalasmaalla ja vastattiin nelivuotiaalle Aleksanterille.

Kerman kuohunnassa

maanantaina 25.2.20 min

He ovat back! Loman aikana Aki näki Minnan olutkypärä päässä Lontoossa kun taas Akin loma kului hieman erilaisissa merkeissä. Lisäksi huolestunut kansalainen soitti studioon ja aamussa otettiin pikakelaus Oscareista hiihdon MM-kisoihin.

Keskusradiosta kajahtaa

perjantaina 15.2.23 min

Liukas baana sai Minnan tutustumaan kakkahousukävelyyn, kun taas mysteerimiehen tarjoama ystävänpäivän illallinen sai DJ-Akin levylaukun aukeamaan. Lähetyksen kirkkaimpana kruununa löydettiin Akin herkkä kohta ja kuultiin niin yhteislaulua kuin Minnan viikonloppuun tuudittelevat sulosoinnutkin!

Välipömpelistä toiseen

torstaina 14.2.20 min

Aki joutui kauppakeskuksen parkkihallin armoille täydellä rakolla kun taas Brysselissä annettiin vakoojavaroitus. Jenni ja Katja kokivat myös melkoisen ystävänpäiväyllätyksen suorassa lähetyksessä!

Hunajaa tihkumaan

keskiviikkona 13.2.18 min

Tänään juhlittiin Harlekiinien 40-vuotispäiviä, valtakunnallista perunaviikkoa ja tunnelmoitiin huomista penkkaripäivää! Aki otti selvää juhlameikin trendeistä kun taas Minna Pöysti teki toivotun comebackin.

Mulkkukarilta Perselammelle

tiistaina 12.2.22 min

Tyylikornerissa otettiin katsaus menneeseen ja tähän päivään, kun taas riitakornerissa päästiin rakentavan riitelyn jalanjäljille. Suomen härskeimmät kunnat ja paikannimet saivat punan nousemaan kaksikon kasvoille. Kaiken kruunasi kuitenkin diakoniatyöntekijän soitto Perselammen uumenista!

Munat suojattuna, mutta pää paljaana

maanantaina 11.2.19 min

Frendejä, lottovoittoja ja hepposta lantun silpomista! Minna ravisutti Akin maailmaa paneutumalla hokihistoriaan ja sehän lähti ihan lapasesta..

Paluu rikospaikalle

perjantaina 8.2.21 min

Stop the press, kauan odotettu Nicer Dicer on täällä ja se pääsi heti testiin! Miksi Aki palasi illan hämärässä Pipsan rikospaikalle ja millaisen vastaanoton sai viiden miljoonan hintainen funikulaari?

Apinaa koijataan

torstaina 7.2.20 min

Aamun Nicer Dicer-tilauksen välikatsauksessa käy ilmi odottamaton yllätys ja tästä jos mistä seuraa hässäkkä! Voilla valellut vahanuket saivat mielikuvituksen laukkaamaan, mutta mikä saikaan savun nousemaan Linnanahteen korvista?

Heijaati-hei!

keskiviikkona 6.2.21 min

Miehet, nuo flunssan lähettiläät.. Aamun suureen heijauskeskusteluun liittyi Akin ja Minnan lisäksi myös kansalaiset. Mutta ketkä ovatkaan kansan Tiku ja Taku ja ovatko he veljeksiä?

Kosteuden nimiin

tiistaina 5.2.25 min

Miesflunssasta kosteaan torttuun! Tiedätkö sinä J.L.Runebergin tarinasta muutakin kuin liputuspäivän ja tortun? Minna tietää ja pian tiedätkin sinäkin! Kuten myös sen, mitä laatikon salaisuuksista paljastui ja millaiset soidinhuudot se studiossa saikaan aikaan..

Jefudiggari

maanantaina 4.2.20 min

Minnan kyyti jenkkifutismatsiin järkytti Akin mielenmaisemaa ja nuoren turkulaisen kielenvaihdos puhututti. Lisäksi Maria Veitola astui studioon muistelemaan legendaarista mäkikotkaamme.

Snow off!

perjantaina 1.2.19 min

Kun lunta puskee joka tuutista on aika brändätä Snow off ja pistää tohottimet täysille! Pakaroita verrataan jauhinkiviin erään tunnetun laulajan toimesta ja jälleen juhlitaan nimipäiviä, tällä kertaa kahvitellaan ojentajille!

Alasti saarella

perjantaina 1.2.23 min

Keski-ikä, Akin BodyPump-kyttäys ja tv-sarjojen tunnarit vauhdittivat aamun koplan viikonlopputunnelmiin! Mutta joko vihdoin manageri Aki sai perjantailaulun kaupattua kaupalliselle kanavalle?

Efektimies Kuukka

keskiviikkona 30.1.22 min

Juttu meinasi lähteä ihan lipanteeseen, kun Aki vaati lisää efektejä. Euroviisuehdokas on nyt valittu ja kyllähän siitäkin taas saatiin spekulaatiota. Entäs miltä tuntisi jos sinun työkaverisi olisi kusipää kontrollifriikki seksiaddikti? Me tiedetään yksi, kuuntele niin tiedät sinäkin!

Kiljua mehukattitönikästä

tiistaina 29.1.21 min

Minna heitti repun selkään ja matkasi kohti reiliä, kun taas Akia puhututti tsundokut ja dokut. Mutta mikä Minnaa motkotutti tänä talvisena aamuna?

Kieli pitkällä Mestis-markkinoille

maanantaina 28.1.19 min

Nuuskabaarissa laitettiin mörköä ylähuuleen ja juhlittiin Miehen nimipäiviä! Jääkiekkoilijoiden kiinnitys omaan talliin puhututti ja naamatatuoinnit saivat Akilta ja Minnalta vahvan ein.

XL-munat ja skapparin tytär

perjantaina 25.1.20 min

Kersantti Linnanahdetta pohditutti skapparin tyttäret ja kotiolot. Suuret munat saivat Minnan pään pyörälle kun taas välihousut nolottivat. Perjantailauluun saatiin uusi twisti, mutta mikä?

Spadeja ei kiinnosta

torstaina 24.1.22 min

Akin mancrush ja Throwback Thursday! Panimon tarjoamat lämmikkeet saivat Akin ja Minnan suut napsaamaan suorassa lähetyksessä. Mutta ketä on spadet ja miksei soppatykki laula?

Börje haastaa Aku Ankan ja kirkkoveneen

keskiviikkona 23.1.22 min

Greyn anatomiasta oppinsa ammentanut tohtori Kuukka otti Akilta alalämmön stetoskoopin remmi vinossa. Talviklassikkoon puolestaan sortui ulko-oven rautarakennetta lipaissut Urho. Eniten hämmennystä aiheutti kuitenkin se, kuka ihme on Börje?

Huhhelihuijakkaa, mitä hiivatin kottaroita!

tiistaina 22.1.24 min

Pornolla kiristys ja autot, niiden merkeistä hollantilaisiin letkoihin, puhuttivat tänään. Lisäksi Aki paljasti, mitä julkaisi vahingossa Snapchatissä julkisesti.

Keneltä pääsi pieru?

maanantaina 21.1.22 min

Aki, tuo ajatusten Aurajoki, avasi tuntojaan lorujen nerokkuudesta. Minna kaipaili Akilta lisätietoja Sean Bergenheimistä, täysin ammatillisista syistä ja superverisusikuu ajoi Minnan katolle.

Managerin pikkutakki

perjantaina 18.1.21 min

Tarhapandan stondis, inttirolex ja Akin nimikkobiisi puhuttivat, mutta mikä paransi Minnan hapenottokykyä? Manageri Aki keksi vihdoin, millä perjantaibiisi saadaan virallisille soittolistoille!

Rikos on vanhentunut!

torstaina 17.1.19 min

Aamussa matkattiin Skånen kielikurssilta kohti Utsjoen aurinkoa, peruna suussa. Aki kertoi mallikeikastaan vailla housuja ja urheilugaala sekä hotelliaamupalat puhuttivat.

Kalsarikämmit ja Nicer Dicer!

keskiviikkona 16.1.18 min

Minnan toiveet toteutuvat kun tilauslistalle lisätään jo eilisestä asti himottuna ollut vihannesleikkuri! Akilla puolestaan oli aamulla vähän haasteita heräämisen kanssa ja jalkaan päätyivät vähän kyseenalaiset kalsarit. Keskustelua herättävät erilaiset uran vaihdokset ja tämän innostamana Minna ja Aki alkavat melkein vakavissaan harkitsemaan sitä, että ryhtyisivät pyörittämään yhdessä pientä sivubisnestä. Mutta millaista?

Sukset solmussa!

tiistaina 15.1.22 min

Selänteen perheen sanattomat sopimukset pistivät Akin ja Minnan päät pyörryksiin. Onko heillä mitään omia sanattomia sopimuksia vai löytyykö kaikki kirjallisena? Minna pohtii ihan tosissaan hankkivansa itselleen uuden kodinkoneen Ostos-TV:stä! Aki taas haaveilee uusista suksista, jotta hänen hiihtoharrastuksensa saisi parempaa pitoa.

Hyhhyh, sanoi bridezilla!

maanantaina 14.1.20 min

Tänään studiossa viikkoa aloitteli epäsiisti mies, hiustyylistä tuli mieleen Juice Leskinen eikä edes Marie Kondosta ollut avuksi. Pulkkamäki ja häämessut, nuo vaaran paikat, puhuttivat. Onneksi OGS kuitenkin säteili kaiken ylle!

Turskan perkeet sentään!

perjantaina 11.1.21 min

Tänään studiossa vieraili yllättäen itse Björn Borg ja rippituolissa yritettiin parannella huonoa omaatuntoa. Hanhenmaksaa syötiin alasti eikä mirri ollut kaulassa, vaan jossain ihan muualla. "Tähdet, tähdet vastaan sunnuntain saunavuoro"-vastakkainasettelussa voiton vei perjantai-laulu.

Aki, tulisitko päiväkirjahuoneeseen?

torstaina 10.1.18 min

Tänään valosauva heilui pimeässä aamussa ja astro-Kuukalla oli foliopipo silmillä. Millainen on Linnanahteen perhetatuointi? Entä miten Aki itketti Minnaa ja miksi?

Kuka mitä Veteli, häh?

keskiviikkona 9.1.20 min

Suomen ylivoimaisesti erroottisin paikkakunta oli Minnalle ja Akille suuri yllätys, onko sinulle? Maakunnissa piipahdettiin myös makustelemassa niiden iskulauseita.

Rekan sivuvaunullinen jalkarättejä

tiistaina 8.1.21 min

'Aki vastaa' -osio sai tunteet ja studion puhelimen kuumaksi. Jalkarättituntemuksemme ontui, mutta sivuvaunullinen rekka selvitettiin asiantuntevasti. Mutta mikä tekee älysormikkaista niin älykkäät? Niin paljon kysymyksiä ja niin vähän vastauksia Radio Novan Aamussa tänäänkin!

Me tulimme taas!

maanantaina 7.1.23 min

Hieno vuosi 2019 edessä ja Akilla taas uusi harrastus. Minna taasen on matkaillut Juicen jalanjäljillä, mutta mitä mieltä olette; oliko mies nero vai ei? Ja hei, Suomi on uusi maailmanmestari ja Aki sai jälleen hyvän syyn riisua paidan (ja housut) studiossa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita vuoden ensimmäisessä lähetyksessä, kuuntele täältä!

Viimeistä viedään!

torstaina 20.12.201826 min

Akin ja Minnan vuoden viimeinen yhteinen lähetys on täynnä superia joulumieltä! Aikainen aamu menee pieneksi sählingiksi, mutta siitä selvitään. Lähetyksen aikana kuullaan jouluterveisiä niin talon isoilta jehuilta kuin kuulijoilta. Ja jos joulumieltä ei vielä löydy, niin studioon saapuu joukko erityisvieraita sitä jakamaan.

Missä ovat ostoskeskustaistelijat?

keskiviikkona 19.12.201820 min

Ryhti! Ennen kaikkea ryhti. Aamussa mietitään ratkaisuja joulukriiseihin ja Aki yrittää vääntää rautalangasta Minnalle armeijajuttuja. Millä elokuvalla saisi heräteltyä joulufiilistä?

'Ei riitä huutaminen meikäläisen kohdalla...'

tiistaina 18.12.201822 min

Koo, koo koo. Onko koolla väliä? Tämä kysymys herättää suurta keskustelun aihetta Novan aamussa. Minnan epäilys herää, kun uutiskohun keskellä on jonkun tutun henkilön tuntomerkit. Aki taas toteaa sormestaan huolimatta, että kaikki taitaa olla terveydellisesti ok.

'Alkaako nahkahousut paukkua?'

maanantaina 17.12.201821 min

Akilla alkaa polvet tutisemaan kun puheeksi otetaan naisten nahkahousut. Minna kertoo viikonloppuisesta aamulenkistään, sillä se oli mitä mielenkiintoisin. Ja mikä olikaan joulusimulaattorin lopputulos? Oliko se hitti vaiko huti? Kuuntele!

'Pensseli ei vielä toiminut, mutta piirtäminen kiinnosti'

perjantaina 14.12.201820 min

Aamussa juhlitaan vähän erilaisia kolmekymppisiä, jotka ovat Akille hyvin lähellä sydäntä. Minna miettii, miten voisi itseään uudistaa ja kyllä se Akin sormi on edelleen keskustelun keskipisteenä.

Yläpeltipäivä ja vitoset kattoon

torstaina 13.12.201819 min

3.12.2018 13:12 - Siru Kaikkonen All female panel kokoontuu jälleen studioon, kun Akin eiliset salitreenit saivat ikävän käänteen. Jääkiekko on aamussa eniten puhuttava aihe ja Aki kertoo puhelinlankoja pitkin omat joulupäivän ei niin perinteiset perinteesä. Kuuntele!

Nyt kyllä hävettää!

torstaina 13.12.201819 min

Aamussa muisteltiin lapsuusvuosien noloinpia hetkiä. Minna arvuuttelee pitävätkö vuoden 2019 ennusteet paikkaansa ja Aki taas ihmettelee mitä ne ATK-tukihenkilöt ovat tehneet heidän nuoruusvuosinaan. Miten ne tyypit pysyvät niin rauhallisina?

'Ne taisi olla vähän päihdehuuruisia aikoja'

tiistaina 11.12.201820 min

Aki astuu asiantuntijan saappaisiin heti aamusta ja käsittelyyn otetaan kuluneen vuoden hyvät ja huonot muotimaailman ilmiöt. Minna taas matkustaa ajassa taaksepäin 2000-luvun alkupuolelle, muttei välttämättä omasta tahdostaan. Kuuntele!

Kohti kuilun pohjaa

maanantaina 10.12.201823 min

Aamussa puhutti niin sanottu kuilun pohja ja Brittihovi. Aki palaa vielä hetkeksi takaisin viikonlopun tapahtumiin eli Linnan juhliin ja eräs Kuopion reissu myös astuu käsittelyyn. Se ei nimittäin mennyt ihan niin kuin piti.

Ylpeästi itsenäinen suomalainen

keskiviikkona 5.12.201821 min

Studion joulupuuhun on ilmestynyt uusia koristeita, mikä herättää Novan aamussa isänmaallisia ajatuksia. Aki pohtii, pitäisikö Minnan mennä lurauttaamaan laulu Linnan juhliin. Ihmetystä aiheutti myös kaikenlaiset sanonnat ja nimien lisäykset.

Voihan joulukuuset ja joulumysteerit sentään

tiistaina 4.12.201819 min

Minna on löytänyt tiensä takaisin studioon! Joulupuu-liven ympärillä pyörii selkeästi jotain hullaannusta, kun se päätti lyödä päälle pientä tenkkapoota ja kaatua ohjelmineen päivineen! Kuusen alta löytyi myös pieni paketti mikä Akia ja Minnaa ihmetytti. Mitä sieltä löytyi? Selvitä se kuuntelemalla!

Superpähkinöitä ja neule nurkkaan

perjantaina 30.11.201822 min

Marraskuun viimeinen päivä, ja se kyllä kuuluu. Pieruvertaukset eivät ihan pudonneet esikoululaisille, mutta tämänpäiväinen uusi yritys sai jo paremman vastaanoton. Minna vei meidät pienelle visiitille Barbadokselle ja Dj Aki L lennätti Gantin villiksen nurkkaan. Pikkujoulujen alla on myös hyvä oppia kaatumaan oikein!

Kevyempää tiedettä ja tuhmia yllätyksiä

torstaina 29.11.201821 min

Aikuisten joulukalenterit nostetaan esille kuin kissa pöydälle. Mitä kaikkea jännittävää voi joulukalenterin luukun takaa löytyä? Minnaa mietityttää myös minkälaisiin tuloksiin tiedemiehet ovat päätyneet uusissa tutkimuksissaan. Aki taas luulee tietävänsä kaiken tyttökoirista.

'Eihän tästä ole jouluun kuin kullinluikaus!'

keskiviikkona 28.11.201821 min

Aamussa suurta kummastusta herätti alastomuuden outous. Siis mitä ihmettä naapurit oikein puuhastelevat? Minna purki atomeiksi kullinluikauksen ja Aki hehkutti lahjaksi saatuja voimapöksyjään.

'Haista sinä ... tää mun tekstiviesti!'

tiistaina 27.11.201821 min

Uusi digitaalinen tuoksun eteenpäin lähettämistoiminto on uusinta uutta teknologiaa. Kaikki se hajujen maailma herätti useitakin mehukkaita mielikuvia. Aki taasen innostui hiihtämisestä ja kannusti Minnaakin lajin pariin. Minna koki, että jos nyt kuitenkin odotellaan ensin lunta...Tanssii Tähtien Kanssa -karonkan kulissien taakse päästiin kurkistamaan Akin kanssa ja vesi kielellä odottelimme herkullisia paljastuksia pikkutunneilta. Mutta tuliko niitä?

'Hiipsutellaan vähän tunnustellen töihin'

maanantaina 26.11.201822 min

Pikkujouluviikonlopusta on selvitty. Aki lepäilee kotona TTK-karonkan jäljiltä, joten studion valtasi All Female Panel. Minnan taistelu teknologian kanssa jatkuu ja tuottaja Piiparin risteilysuunnitelmat eivät nyt menneet ihan niin kuin olisi pitänyt.

Osta tai itke ja osta!

perjantaina 23.11.201822 min

Yksi aamun kuumimmista puheenaiheista oli tietenkin Black Friday - ilmiö. Minnalla on meneillään kamppailu nykypäivän teknologian kanssa ja Akilla taisi mennä sanat vähän sekaisin astetta pahemman kerran. Mitä tapahtui? Kuuntele!

Palkkaneuvottelut firman pikkujouluissa?

torstaina 22.11.201821 min

Tai sitten ei. Tänään kuulimme, että työyhteisön viihtyvyyttä voi pikkujoulujen ohella parantaa viherkasvit ja leikkisä ilmapiiri. Sellaiseen yllyimme tänäänkin, kun aiheina pyörivät muun muassa seksinuket, olutjoulukalenterit ja sumuvalot.

Pihkatappi sinne minne päivä ei paista

keskiviikkona 21.11.201824 min

Korkeasaaressa ovat karhut painuneet jo talviunille, vaan palkitut palveluskoirat ovat aina valppaina. Valppaasta puheenollen, voisiko James Bond olla sinun mielestäsi tummaihoinen? Entäpä nainen? Bondille istuu päälle niin frakki kun tumma puku, mutta kumman Aki pukee ylleen linnanjuhliin?

Oletko jo kokeillut Tampere-simulaattoria?

tiistaina 20.11.201823 min

Kuukka veti ihan muina Barkoveina ja Laineina kello yhdeksältä kanansiipiä ja taustalla soi.. niin mikä? Radio Novan Aamussa matkattiin tänään syvälle mansesteriin. Suu pistettiin makeaksi namiklassikolla ja katseet suuntasivat hetkeksi myös jouluun.

Miesmakeinen loukkaantui miesalttarilla

maanantaina 19.11.201819 min

Radio Novan Aamun oma mieskarkki Aki loukkaantui toimitukseen kansainvälisen miestenpäivän kunniaksi rakennetun miesalttarin stereotypiosta. Brittihovissa taasen on loukkaannuttu niin Meghanin käytöksestä kuin vuosien takaisesta poikien reissustakin. Myös sauna ja haravointi mainittu. Suuri loukkaantumislähetys täältä!

Sekoilua aivan uusissa svääreissä

perjantaina 16.11.201821 min

Aki ihmettelee, että mitä Porissa taas tapahtuu ja Minna puolestaa pöyristelee ihmisten joulukalenterihulluutta. Harmaa ei sittenkään ole niin hirveää ja totteliko Aki Minnan jalkapallon katselukieltoa? Se selviää kuuntelemalla!

'Pääsenkö mä sinne, jos lupaa siivota?'

torstaina 15.11.201820 min

Akin postilaatikosta löytyi tärkeä kirje, jonka johdosta pohdiskellaan mitä juhlavetimiä ihmiset käyttävät. Minnaa mietityttää kriteerit, joiden perusteella sikariklubin jäseneksi pääsisi. Ja mikä päivä tänään on? No tilipäivä!

'Nyt arvon Astro-Kuukka...'

keskiviikkona 14.11.201824 min

Minna kaivaa foliohatut esiin ja analysoi Akin kanssa universumissamme tapahtuvia ilmiöitä. Nykynuorison seurustelukulttuuri aiheuttaa ihmetystä ja kun puheenaihe vaihtuu erilaisiin ruumiin toimintoihin, muuttuu tunnelma hieman kiusalliseksi.

Autoon maalit päälle ja piimää janoon

tiistaina 13.11.201823 min

Keltainen auto ja läpsy perään! Aki ja Minna palauttelevat mieleensä vanhoja Valion mainoksia ja miettivät voisiko niistä tehdä uusia vähän trendikkäämpiä versioita. Mitkä ovat maailmalla suosituimmat autojen värit? Ja kuka ilmestyi illalla Akin oven taakse? Kuuntele!

Sikakippo, seuraamme tilannetta.

maanantaina 12.11.201823 min

Heinola astelee sotatantereelle Lahden lihamukia vastaan sikakipolla, mutta mistä saataisi tofutörppö? Aki mehustelee idealla, että kauppojen hyllylle ilmestyisi pian piparikossua ja Minna varautuu tuleviin alennusmyynteihin metsästämällä itselleen painekattilaa.

Erroottinen joulukalenteri ja hellää bondagea.

perjantaina 9.11.201823 min

Kun kerran joulu lähestyy, keskustelu kääntyi väkisinkin joulukalentereihin, vaan minkälainen kalenteri Akilla on ollut? Myös ihmisten pituus mietitytti. Minna pohtii, mistä isät tykkäävät ja ryhtyi lauluun näin perjantain kunniaksi!

Hikka on sinnikäs peijooni

torstaina 8.11.201823 min

Aki ja Minna miettivät mitä pitäisi tehdä kun hikka yllättää, samalla päästään sivuamaan naisten kreisibailaushittejä. Suomessa vierailevien EU-poliitikkojen vatsoja miellytetään Stubbin hodarikojulla, mutta oli siellä tarjolla muutakin. Ja mitä muuten kuuluu Poriin?

Kun maskotti pistää hyrskyn myrskyn

keskiviikkona 7.11.201824 min

Mitä tapahtuu maskottien ihmeellisessä maailmassa, karvanaamioiden alla? Akilta on nyt tanssit tanssittu, vaan tänään framille nousi Ensitreffit alttarilla -ohjelma. Minna tuumasi, että miehen on ehkä hyvä kuitenkin kertoa kotona, ennenkuin alttarille asti kävelee...

Hetkonen sanoi Putkonen

tiistaina 6.11.201823 min

Kuka oli Putkonen sanonnan mysteerimies? Ja miksi hän toimi kuten toimi? Minna selitti fläppitaulun avulla Yhdysvaltain välivaalit ja samalla listattiin myös kaikki muut tuiki tärkeät väli -sanat. Kuten väliliha. Tämän opetusohjelman kuulet kokonaisuudessaan täältä.

'Kutsut vinkintöihin'

maanantaina 5.11.201821 min

Aki ei tänään antanut ainoastaan vinkkejä kutsuntoihin, vaan perehdytti myös Minnaa kanasiipien herkulliseen maailmaan. Saattoi myös käydä niin, että Minna pilasi ilmaston. Miten tämä on mahdollista? Kuuntele!

Seksin harrastaminen mainittu!

perjantaina 2.11.201823 min

Tänään aloiteltiin lähetys suoraan raastepöydästä ja mentiin nopeasti asiaan. Esiin nousi niin monta kysymystä ja niin vähän vastauksia. Kuinka paljon pitää jotain tehdä, että sen voi lukea harrastukseksi? Entäs seksi, sitäkin harrastetaan. Mutta voiko se olla harrastus? Ja tässä vielä yksi: menisitko aikakoneella eteen vai taaksepäin?

Marraskuu on luihu vekkuli

torstaina 1.11.201824 min

Säätiedoissa oli rukaamista heti alkuunsa ja välipäivä sateesta oli pakko perua. Muovailuterapia sen sijaan toteutettiin ja Aki oli vastoin omia aavistuksiaan erittäin kykenevä tulkitsemaan tunteensa vahalle. Mitä miehen kädet työstivät, entäs Minnan? Kuuntele!

Miltä sun tunteiden muovailuvahaklöntti näyttäisi?

keskiviikkona 31.10.201822 min

Akin mielestä Minnassa oli tänään selkeästi muutakin hehkua kuin ympäri naamaa lipsahtanutta huulipunaa. Tunteiden muovailuvaha ei ajatustasolla saanut mieheltä kovin vahvaa vastaanottoa, ehkä huomenna olisikin syytä mäjäyttää klöntti pöytään?

Ei niin minkäänlaista älyä!

tiistaina 30.10.201823 min

Radio Novan Aamun älyttömässä älylähetyksessä Aki sai Minnalta niin positiivisen Wilma-merkinnän, kuin pari henkilökohtaista pistettäkin. Ihmisten pisteytys ollaan ottamassa Kiinassa käyttöön ja tämä tietenkin puhutti myös aamujuontajia. Mutta motkotukseltakaan ei vältytty. Pitäisikö siitä mennä pari pistettä?

Vahvaa matemaattista suorittamista. Tai sitten ei.

maanantaina 29.10.201821 min

Maanantaiaamun matemaattinen tehtävä osoittautui koko tiimille miltei ylitsepääsemättömäksi. Mikä oli Laatikon salaisuuden potti tällä päivämäärällä? Se selviää täältä. Täältä selviää muuten myös se, missä pääset ilmoittautumaan Sankohiipimisen SM-kisoihin. Nyt siis tarkkana!

Make nokkahuilu great again

perjantaina 26.10.201824 min

Nokkahuilun soiton saloihin perehdyttiin heti aamusta ja siitä olikin loogista siirtyä käsittelemään palohälyttinen sulosointua. Sulosoinnusta ei sen sijaan voi puhua, kun Minna neuvoo Akia auton ratissa. Kuuntele täältä miten tämä - miehen sanoin -'motkottava kälättävä käninä' eteni. Ja kun perjantai on, tiedätte kyllä mitä lopussa piilee... Hyvää viikonloppua!

Radio Novan sukupuolineutraali aamu

torstaina 25.10.201822 min

Tänään linjat suorastaan räjähtivät kun pohdimme sukupuolineutraaleja vessoja ja sitä miksi naisilla kestää pikkulassa niin järjettömän kauan. Minnan koiranpennun eläinryhmä kyseenalaistettiin kadulla ja talitintit aiheuttivat hämminkiä Joensuussa. Eläimellistä meininkiä siis tänäänkin!

'Nyt mua alkaa naurattaa'

keskiviikkona 24.10.201821 min

Tuure Kilpeläisen Autiosaari kappale aiheutti Akissa hämmennystä siinä määrin, että se oli syytä käsitellä sana sanalta. Minna johdatteli Akin ja kuulijat aikakoneella jo tunnelmalliseen jouluun ja muutoinkin lähetyksessä liikuttiin suurissa tunteissa - siellä itkun ja naurun varoitusvyöhykkeellä.

Kuka pötkötteli Minnan vierellä ihanassa unessa?

tiistaina 23.10.201820 min

Radio Novan suuressa motkotusaamussa tuli taasen korvamälliä ihan koko rahan edestä. Minna purkautui omasta ärsyyntymisestään niin tunteella, että tuli samalla aktivoineeksi Akin motkotustumaketta. Lähetyksessä piipahti myös sääprofeetta Aki Nysten; koko joulun täsmäsää täältä!

Aki is back!

maanantaina 22.10.201822 min

Vanha kokoonpano kasassa selätettiin maanantaita oikein olan takaa. Seppo Hovi vähän hukassa, Jeesus nähty koiran takapuolessa ja Jethro mainittu. Tällä päivämäärällä lähdettiin myös peräänkuuluttamaan suomen pirteintä paikkakuntaa ja kuulijaa. Olisko se siellä?

Radio Novan Aamun syyslomatiimi: Minnan & Eskon perjantai

perjantaina 19.10.201821 min

Kumpi ulkoiluttaa kumpaa, koira ihmistä vai ihminen koiraa? Koiruuksia Radio Novan Aamussa. Japanilaisella vesikidutuksella ei muuten ole mitään jakoa kun puhutaan kuolevasta loisteputkesta... Siis mitä ihmettä? Minna kertoo - tämä on pakko kuulla!

Radio Novan Aamun syyslomatiimi: Minnan & Eskon torstai

torstaina 18.10.201818 min

Esko ja Minna muistelivat tänään lapsuutensa satuja, joissa ei vältytty veren roiskumiselta eikä lasten kurittamiselta. Minna kokee myös olevansa aamuisin vähän tuuliajolla, haluatko tietää miksi? No kuuntele!

Radio Novan Aamun syyslomatiimi: Minnan & Eskon keskiviikko

keskiviikkona 17.10.201814 min

Joulukuusisipsit. Mitens olisi? Minnan mielestä joulupöydässä on tähän mennessä piisannut antia siinä määrin, että joulukuusi on saanut jäädä rauhaan. Asia voi muuttua nyt.

Radio Novan Aamun syyslomatiimi: Minnan & Eskon tiistai

tiistaina 16.10.201820 min

Tänä aamuna käveltiin läpi kaamosvalaistun ruskametsän, pohdittiin strippariuden syvintä olemusta, iloittiin kuninkaallisesta vauvauutisesta ja kieltäydyttiin testosteronin nimessä kevytlimsoista.

Radio Novan Aamun syyslomatiimi: Minnan & Eskon maanantai

maanantaina 15.10.201820 min

Missä lasten harrastuksissa ei kannata vanhemman huutaa, ainakaan kokoajan? Entä mitä jos oletkin allerginen kumppanillesi? Näillä ja paljolla muulla maanantai käyntiin Minnan ja Eskon kanssa!

Pokka saattaa pettää, mutta ryhti silti pitää

perjantaina 12.10.201823 min

Akilla pitää tiukassa paikassa pokka ja ryhti, koska tanssi on opettanut miehelle nopeat ylväät liikkeet. Näistä voi olla hyötyä, sillä kuninkaallisia häitä tanssitaan briteissä jälleen. Minna on asian päällä ja luvassa on niin kattava raportti siniverisistä kuin rakkauden täytteinen perjantailaulukin. Tai sitten ei, saattoi mennä myös ihan nauramiseksi.

Pötikkähän se täällä mörisee

torstaina 11.10.201822 min

Minna teki nopean analyysin studiossa humisevasta oudosta äänestä ja otti tilanteen haltuun ennenkuin kunnolla kosahti. Tänään penättiin myös Tanssii Tähtien Kanssa romanssipaljastuksien perään... onko niitä meilläkin? Ei kai?

Live Laugh Love

keskiviikkona 10.10.201821 min

Latteuksien latteudet saatiin mukaan tänään, kun puhe siirtyi voimalauseita viliseviin sisustustauluihin. Viestejä on myös lipsahdellut vääriin ryhmiin, mutta oliko salaisuuden paljastuminen vahinko vai suurta neroutta? Arvio itse!

Pyllynvälihousuja, limanuljaskoita, pölkkypäitä ja kikottimia

tiistaina 9.10.201821 min

Keski-ikäisten Love Island voisi persvakojen sijaan esittää ihmisestä hieman syvällisempää puolta vai voisiko? Entäpä hyvä ruokasieni limanuljaska, olisiko se arvostetumpi jos nimi brändättäisiin uudestaan? Näitä ja paljon muuta mietittiin Radio Novan Aamun tiistaissa, kuuntele!

Ilmastonmuutos ja armoton itsetyydyttäjä!

maanantaina 8.10.201830 min

Uusi viikko käynnistyi paso doblen jälkihöyryissä ja joulukin tuli syksyn keskelle. Aki suikaloi taideteoksen ja Aleksis Kiven kädentaidot paljastuivat Ja huom - nyt se on syntynyt: Akin ja Minnan kanta kesä/talviaika-asiaan.

Minna ja sämpylälompakon salat

perjantaina 5.10.201828 min

Radio Novan Aamussa kaivetaan urakalla teksti-tv:n sivuja. Kuitteja selatessa nostalgisoiduttiin sämpylälompakon saloihin. Kimi Räikkösen haikurunot saivat Akin ja Minnankin runosuonen kukkimaan. Entä millainen olisi hyvä auton ääni? Kaiken kruunaa viime viikon suunnattomasti toivottu toiveuusinta feat. Sami Pitkämö eli Perjantai-laulu!

Haikuja ja tonttuovi vastaisuutta

torstaina 4.10.201817 min

Aki oli tänään toisaalla ja Minnan seurana studiossa tuottaja Petra. Kimi Räikkönen pääsi yllättämään meidätkin pahanpäiväisesti ja kyllä, katseita luotiin myös jo joulun suuntaan.

Akin kapselista löytyi tänään aina trendikkäät harmaat verkkarit

keskiviikkona 3.10.201823 min

Helsingin muotipiireissä kuin kala vedessä uiskenteleva Aki Linnanahde avasi tänään pukeutumisen kapseliteoriaa. Korvamadon karistamiseen olivat neuvot monet ja miten muuten on, onkohan mitään mitä presidentti Putin ei osaa?

Radio Novan Aamussa McNimmareita ja parhaita sovelluksia

tiistaina 2.10.201819 min

Minna oli nukkunut niin sikeästi, että nimmarin kirjoittaminen osoittautui heti kuudelta hieman hankalaksi. Puujalkavitsi lähti kuitenkin ihan normaaliin tapaan ja kysymys kuului, kenellä on parhaat sovellukset?

Akin sisäinen setämies heräsi

maanantaina 1.10.201822 min

Lokakuun ensimmäisessä lähetyksessä koeponnistettiin tänään setämiespalvelu. Sisustuskarkit eivät kauaa kupissa lojuneet ja kyllähän siellä olivat Las Palmasin puumatkin valppaina.

Mikä on maailman vaarallisin eläin?

perjantaina 28.9.201823 min

Aki ei saa millään otetta mistään, mutta se ei kuulema ole Minnan syy. Las Palmasin puumilla sen sijaan on tukeva ote tilanteessa ja siitä saatiin tänäänkin raporttia. Lähetyksen lopussa ehkä legendaarisin perjantai-laulu ikinä. Ai niin, myös kalukukkaro mainittu!

Las Palmasin puumat kuittaa

torstaina 27.9.201822 min

Radio Novan Aamu seuraa mielenkiinnolla janoisen puumalauman seikkailua Kanarialla. Ensimmäisenä päivänä oli raapaistu luulot pois ja Aki epäili ettei seuraavana päivänä oltu parveketta pidemmälle päästy. No puumathan kuittasi. Miten, kuuntele. Täältä muuten myös herkkua makeannälkään, nami nami!

Kumpaa pelkäät enemmän, sitä minkä näet vai sitä mitä et?

keskiviikkona 26.9.201823 min

Aamuun lähdettiin jännän äärellä, kun Aki kertoi muistoja lapsuudestaan. Suomen parhaat kuuntelijat eivät pettäneet tänäänkään - tytöt laittoivat viestiä Las Palmasin aamuyöstä ja Jussi täytti unelmansa laulamalla suorassa radiolähetyksessä. Maailma on valmis! Kuuntele!

Nyrkinheristelyä ja lempeää lässytystä

tiistaina 25.9.201820 min

Tunteiden aallokkoa Radio Novan Aamussa. Aki ei ole nyrkin heristäjä, vaan eläimille lepertelyyn hänkin sortuu. Mutta mitä kaikkea kissa osaa? Voisiko olla poliisikissa? Tullikissa? Opaskissa? Kaikenkarvaisuuksia tänäkin aamuna!

Mikä lähti Minnalta ihan heti käsistä?

maanantaina 24.9.201823 min

No uuteen ihanaan koiranpentuunhan se liittyy. Koko perhe on täysin lääpällään, ehkä eniten aviomies. Aki taas tanssi eilen ensimmäistä kertaa Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa ja tietenkin näyttävästi ryijy paljaana. Nyt maalaillaankin miehelle uutta lisänimeä; Ryijymies? Ryijis? Aki 'rakkaustalja' Linnanahde? Nämä ja monta muuta jo heitetty, kuuntele täältä loputkin ja mikset ilahduttaisi meitä myös omalla ehdotuksellasi?

Minkälainen koira Kuukalle tulee?

perjantaina 21.9.201824 min

Tänä aamuna oli taas melkoista. Onko sunnuntaina Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa Pasi Jorman pöydällä? Minkälainen olisi Radio Novan Aamun oma gaala, ja minkälainen koira tulee Minnan perheeseen? Kaikkein dramaattisin tilanne kuultiin kuitenkin Perjantai-laulun kohdalla, kun artisti sivutti managerinsa täysin pöyristyttävällä tavalla.

Sukkahousuvinkkejä ja tuiki tärkeää pioneerityötä

torstaina 20.9.201821 min

Jonkunhan se ensimmäinen kananmunakin piti syödä. Tämän lisäksi käväisemme lentoemäntien pukukaapeilla ja kurkkaamme historian siivillä vuoden taakse Radio Novan aamuun. Mikä silloin puhutti? Kuuntele täältä!

Onko Akilla pasi housuissa?

keskiviikkona 19.9.201820 min

Ja Minnallakin pääsi gallupit! Radio Novan Aamussa meni tänään molemmilla alusvaatteet vaihtoon.

Kuinka huippu on huippukokous?

tiistaina 18.9.201820 min

Kokoushuippujen lisäksi puhutti nukkuminen. Eläinmaailman esimerkit saivat Minnankin miettimään ensi yötä ihan toisin... mitä jos jo illalla valmiiksi eteiseen, takki päälle, polvet lukkoon ja siinä tirsat. Ja hei - oletko ajatellut kosaista? Meillä on ehdotus!

Nyt poika uikkaa!

maanantaina 17.9.201823 min

Radio Novan Aamussa piristi puhelin heti aamusta, kun JoMan tuoreet pesäpallon suomenmestarit ottivat yhteyttä studioon. Poika on niin saunonut kuin uinutkin Joensuussa viime yönä. Aki taasen hioo vielä viimeisen viikon tanssitaitojaan sunnuntaina alkavaa TTK:ta varten ja tiesittekö että The Flying Finn Paavo Nurmi oli myös noheva businessmies?

Ruskapunkku alkais maistua

perjantaina 14.9.201820 min

Syksyn kunniaksi Radio Novan Aamussakin viinifiilistelyä. Aki kävi aamulla kaupassa ja tunnusti TAAS valehdelleensa. Mistä, miksi ja miten ihmiset arkipäivässään valehtelevat? Täältä hyvät vinkit!

’Sun sisällä on nyt selkeesti ärtynyt ihminen’

torstaina 13.9.201824 min

Jääkö meille ihmisille joskus työrooli päälle? Onko parisuhdeterapeutti terapeutti kotonakin ja juontaako Kuukka lauantaiaamuna perheelleen liikennetiedot? Tänään puhuttivat myös pikapotkut ja armo.

YV, AV, jono vai HV?

keskiviikkona 12.9.201824 min

Novan Aamulla, kuten Suomen Huuhkajilla, on molemmilla selkeät tavoitteet; ei yritetä tehdä, vaan tehdään. Molemmissa myös kentällä vanhoja pukkeja, ja tämä käy ilmi viimeistään Minnan sporttivartissa. Keskiviikossamme palavia kirppissohvia, kuumia hääöitä ja kaapit täynnä mandoliineja! MMM

Enää ei olla sumussa

tiistaina 11.9.201821 min

'Minna presidentiksi' -kampanjassa maalataan nyt isolla pensselillä ja sloganista lähtien ihmisläheisillä linjoilla. Jo lähtökohtaisesti oma booli ja presidentin kaljakypärä itsenäisyyspäivän kättelyssä on aivan käypä idea. Aamussa liikuttiin myös monimuotoisissa luontoteemoissa; koirista jättikokoisiin kuukusiin ja päätäihin. Radio Novan luontoaamu täältä!

Minnalla oli tänään ruuhkaa kysymyspäässä

maanantaina 10.9.201821 min

Yleistä ihmetystä aiheutti muun muassa uuden partnerin haistelu, suomen seksikkäin auto, sekä Aki 'Astaire' Linnanahteen studioon tuomat tanssin uusimmat tuulet. Euroviisuristeilyllä kiskottiin kaksin käsin sinisiä enkeleitä ja valtakunnankotisovittelija Kuukan viimeisen sohvapalaverin myötä on nyt päästy siihen tilanteeseen, että perheeseen saa tulla koira. Kuuntele nämä ja muut koiruudet täältä!

Pienimunaiset selin!

perjantaina 7.9.201820 min

Aki paljasti että miehet vilkuilevat toisiaan saunassa, mutta kävikö hän itse eilen luumupuun alla ja jos - vilkuiliko sitä kukaan? Maailmankaikkeudessa on tehty paljon viihdettä aivan nuppi sekaisin ja välillä tuntuu ettei tämäkään show ihan pelkällä kansalaisluottamuksella synny... kuuntele nyt itsekin!

Hyräillen ja hypähdellen läpi lähetyksen

torstaina 6.9.201822 min

Akilla unohtuivat kotiin niin rillit kuin deodorantti ja tänään mentiinkin pitkälti äidin-, naisen- ja miehenvaistojen varassa. Tarjolla myös lähdön tunnelmia monellakin eri saralla.

'Naisenergia kun pursuaa, niin sitä on sitten joka paikassa'

keskiviikkona 5.9.201821 min

Akin mielestä Minna on kuin dieselmoottori, käynnistyy vähän yskien mutta käy sitten oikein tasaisesti. Ja ihan näillä samoilla algometreillä etsittiin myös Minnan unelmamiestä. Applikaatiomaailmaa vahvasti seuraava teknologialähetyksemme testasi taideselfiet ja kehitteli aivan uudenlaisen Bartrackerin. Radio Novan Aamu jälleen aivan kehityksen ytimessä!

Suukapulaa heti kättelyssä

tiistaina 4.9.201822 min

Mauno on Maajussit tuotannolle ihan jackpot ja sai myös Minnan ja Akin spekuloimaan parisuhdekiemuroita sekä speed deittailua. Puujalkavitseiltä ei tänäänkään vältytty - myös Matti ja Teppo mainittu. Jälleen aivan eeppinen aamu!

Koko naaman mäskinautinto

maanantaina 3.9.201825 min

Minna sekoitteli aamulla viimosen päälle kahvinaamion ja Akille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin nojautua taaksepäin ja virkistyä. Aki vastaa -osiossa paneuduimme tärkeisiin aiheisiin, kuten missä sijaitsee hevon kuusi ja kumpi oli ensin muna vai kana? Maanantain suuri sivistys & virkistys -lähetys täältä!

MÖÖII MÖÖII! Mäskit naamalle!

perjantaina 31.8.201822 min

Putous on jälleen ajankohtainen ja imitaatioilta ei voitu välttyä Radio Novan Aamussakaan. Myös Minnan tujut kahvit tulivat tarpeeseen, sillä Aki alkoi olla jo aika loppu... Maanantaina muuten hierotaan sitten kahvit puruina Akille naamariin ja loput työnnetään Minnalle housuihin. Kuuntele täältä, niin tiedät miksi.

Kyllähän sinäkin Higgsin bosonin tiedät?

torstaina 30.8.201824 min

Minna ei ainoastaan tuo Akille valoa päivään, vaan myös sivistystä meille kaikille. Tänään saimme muun muassa kuulla miksi Higgsin bosoni on niin kovin tärkeä. Arvokkaat vieraat myöhästyivät eilen ranskalaisen tyylikkäästi, mutta minkä värinen oli Jenni Haukion asu? Akin mielestä pinkki, paikalla olleen miehen mukaan turkoosi ja muotitoimittajat liputtivat fuchsian puolesta. Ihan tavallista torstaita huomattavasti värikkäämpi lähetys täältä!

'Kerro mulle millä sä teet tästä aamusta paremman?'

keskiviikkona 29.8.201821 min

Akilla oli tänään puurot pitkin pöytiä ja muutenkin vahvaa epäuskoa lupauksemme suhteen, onneksi Minna pelasti jutuillaan tilanteen. Myös skeittipapat ja Stormy Daniels mainittu.

Perintönä pieruvideo

tiistaina 28.8.201820 min

Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja päivittäiset omat pepun kuvat ovat nykyään ihan käypä ammatti. Sekä mojova pieruvideo oiva perintö tuleville sukupolville. Tänään selvitettiin myös kenen suomalaisen on pakko saada 4 kertaa päivässä, ja mitä. Tämä on syytä kaikkien tietää!

Viikko käyntiin härskeillä ehdotuksilla

maanantaina 27.8.201822 min

Uutiset kertovat usein naisia ahdistelevista miehistä, mutta nyt ovat roolit toisinpäin. Akin muistojen kopasta löytyi klassinen pizzakuski -kohtaus ja tuottajalta sinnikäs vara-aviomies. Minna väitti pokkana olevansa 25-vuotias ja kuka sen oikeastaan voisi kieltää? Maanantain suuri aamuspektaakkeli täältä!

Peukku pois p*stä, nyt mennään!

perjantaina 24.8.201821 min

Tänään juhlistettiin julkkisten merkkipäiviä kuunnellen niin tahattomia kuin tahallisiakin huumorilauluja. Kurre tosin jäi auttamattomasti kakkoseksi, kun KuukkaMuuMuka täräytti lähetyksen loppuun teoksensa Perjantai. Peukutukseltakaan ei täysin vältytty. Tykkää, jos tykkäät.

Kuka pitää viedä saunan taakse ja miksi?

torstaina 23.8.201824 min

Kuulija ärtyi soittaamaan studioon, Akin nilkat ärsyyntyivät tanssista, Minnaa ärsyttää moni arjen asia ja likipitäen kaikkia ärsytti paraurheilijoiden omavastuu. Torstain suuri ärsyyntymislähetys täältä!

Munasillaan, munasillaan!

keskiviikkona 22.8.201820 min

Viime viikolla oli helle, nyt jo huurretta tuulilaseissa. Viime viikolla puhutti paljaat rinnat, tällä viikolla ollaan munasillaan. Ja järkyttyäkin saadaan, nimittäin sinun kodistasi!

Naiset vaanii heti aamusta kuin hyeenat

tiistaina 21.8.201822 min

Miksi Aki ahdistuu kun Radio Novan naiset ovat vain hengessä mukana? Entä olisiko voimakalsareista apua Tanssii tähtien kanssa kilpailussa? Unohtakaa myös sarjakakkaaja, nyt iskee outo virtsaaja. Hän on aivan kus*pää!

Akista on moneksi

maanantaina 20.8.201819 min

Tänään alkavat miehellä tanssitreenit, mutta kun sen lisäksi Minna hätyytteli vielä hellerajan korjaukseen, juhlien järjestelyyn ja lopulta hyväksi haltijaksikin, niin alkaako tämä olla jo liikaa? Radio Novan Aamu tehtiin tänäkin aamuna livenä, mutta sinä voit kuunnella sen etänä - täältä!

Mitä on noi tykkääjät tienvarressa?

perjantaina 17.8.201822 min

Vahvat perinteet kuten puujalkavitsit, yläosattomuus ja sammakoista sään ennustaminen olivat vallalla tänä aamuna, kun Radio Novan Aamu starttasi viikonlopun. Tänään sai myös liftaaminen aivan uuden merkityksen - myös vanha kunnon neppailu mainittu!

Ovatko sinunkin rintasi kultaiset?

torstaina 16.8.201821 min

Akin kyky vastaanottaa neuvoja selviää tänään. Hän ei lähtisi sotiin joita ei voi voittaa, mutta mää-matkailua Akikin harkitsisi. Varikkomummot sen sijaan ovat F1 tulevaisuutta, sen ennustaa Novan Aamun vanha bensalenkkari Minna.

Aki 'Astaire' Linnanahde tanssii, vaan ei poimi mustikoita

keskiviikkona 15.8.201820 min

Tänään tarjoamme aamuisia tunnelmia eilisen Tanssii Tähtien Kanssa -julkistuksen jälkeen. Syksy näyttää muodostuuko Akista parkettien terävä partaveitsi tahi liukas kuulalaakeri... Työnhakua, irtisanomisia ja lankapuhelimia, niitäkin ehdimme spekuloida. Koko draaman kaari täältä!

Moksis sentään, tulipas tehtyä kerrassaan kaksinen ohjelma!

tiistaina 14.8.201823 min

Tämän hääppöisempää lähetystä saa hakea, kun testosteronin hajuinen Aki ja kontaktimuoviin kääritty Minna painavat perseidit edellä puuhun. Tätä ei kannata ohittaa!

Kuinka pienet pöksyt ovat liian pienet hiekkalaatikolle?

maanantaina 13.8.201818 min

Tänään hypättiin Akin ja Minnan matkassa pyllynvälihousut päällä hiekkalaatikkoon, vedettiin sitten päälle kostomekko mutta ennen kaikkea kuunneltiin radiota täysin oikeaoppisesti. Kuuntele sinäkin, täältä!

Räjähtäviä sänkyjä ja tajunnanräjäyttävää pastaa!

perjantaina 10.8.201821 min

Ja mitä olisikaan perjantai ilman Kapteeni Kuukan inttivisaa ja paljon odotettua Perjantai-laulua.

Jäätävästä tunnelmasta liikutuksen kautta raivoon!

torstaina 9.8.201817 min

Kyllähän se tämäkin shöw kunnialla loppuun saatiin, vaikka kello kuuteen lähdettiin jäätävissä tunnelmissa. Aki opetteli kävelyn uudestaan ja varmaa on myös se, että iltaan mennessä valtakunnassa on täysi muumimukiraivo! Kuuntele niin tiedät miksi.

Mikä on Nalle Puh miehiään?

keskiviikkona 8.8.201822 min

Sadunhohtoa ei puuttunut tältä aamulta, kun pureuduttiin niin Nalle Puhin syvimpään olemukseen kuin Minnan taistelija alteregoonkin. Myös Astro-Kuukka vieraili ohjelmassa. Astu puolen hehtaarin metsään täältä!

'mitkä ne on ne raiteet, joita pitkin hiihdetään'

tiistaina 7.8.201820 min

Minnalla on vielä kesäsanasto käytössä, mutta se ei silti estä pohtimasta millainen tuoksu olisi Eau de Lahti. Tänään muuten selvisi myös, miltä se näyttää kun Aki on kerrankin jostain kiinnostunut!

Voiko unissaan juoda vahingossa viinaa?

perjantaina 3.8.201819 min

Vaan kumpi on pahempi hullutus, käydä jo nyt joulusivuistoilla vai viedä chilitaimet risteilylle?

Kuka kumma voisi vihata kortinpeluuta otsalampun valossa hyttysparvessa?

torstaina 2.8.201818 min

Konstit on monet, kun helteet alkavat kartuttaa suomalaisten HOTHOW:ta. Radio Novan Aamussa tänään tyttöenergialla!

Tänään tarjolla kimble-lukkopainia ja munahippa-tikanheittoa.

keskiviikkona 1.8.201822 min

Tänään tarjolla kimble-lukkopainia ja munahippa-tikanheittoa. Yhdistelmäurheilun huumassa käynnistettiin myös Minnan presidenttikampanja, koska jokaisella pitää olla oikeus asua saunassa!

Mutta miksi Aki näytti anopille per**että?!

tiistaina 31.7.201823 min

Kesäaiheisiin kuuluvat tietenkin yläosattomat auringonpalvojat, kuumat rooliasut sekä lentokenttäkommellukset. Tiedätkö muuten sinä kuka saa suomessa ohittaa turvatarkastuksen? Kuuntele niin tiedät!

Joutuuko kirurgi googlettamaan umpisuolen loman jälkeen?

maanantaina 30.7.201820 min

Maistuiko Akille ja Minnalle uni, kun edessä oli paluu arkeen? Ja mikä oli vahvasti pystyssä Akin kesätuliaisessa? Lomaltapaluu tunnelmia Radio Novan Aamun parhaissa. Kuuntele täältä!

Synnytysrealityä, pronssiveistoksia, kummitusjunia ja kiljumista. Eli ihan perusperjantai!

perjantaina 15.6.201820 min

Tänään valettiin julkkiksia pronssiin ammatillisista syistä ja Minna luki retrohengessä sään 90-luvun äänellään. Aki taasen jäi täysin paljaaksi, kun hänet saateltiin kesälomalle kollegojen säestämäna. Eikä tätäkään perjantaita ilman pientä kirkumista loppuun taputeltu... kuuntele audio tästä!

"Onko tässä nyt se perinteinen pienet mausteet?"

torstaina 14.6.201827 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

"Tämä on laitonta!"

keskiviikkona 13.6.201822 min

Tämä oli aamu, jona Minna mieluusti näytti passikuvaltaan ja Aki puolestaan melkein lipsahti laittomuksiin. Tsekattiin myös auringon nousut ja laskut ennen Esko Eerikäisen sisäänajoa, itsensäpaljasteltiin ja kesken lähetyksen tuli veretseisauttava tieto, jonka takia Akilta oli revetä per*e.

Otavalankadun orgiat 70-luvulla

tiistaina 12.6.201824 min

Aamulla audiokoosteesta kuulet, mitä tapahtui Juice Leskisen, Mikko Alatalon ja kumppaneiden kämpillä 70-luvulla. Siinä on poijaat meininki melkosta Se ei oo liian vaikeaselkosta (Juice Leskinen, Action (1991). Myös Trumpin ja Kimin ruokalista puhutti, samoin somekoodi ja lapsen kiukut ravintolassa. Vähän jäi vielä avoimeksi, miksi koira ei kiipeä puuhun. Miksi muuten ei kiipeä?

Kuka päästi naisen ruutulipulle?

maanantaina 11.6.201819 min

Unohtakaa kaikki laihdutusvinkit ja kuunnelkaa tästä audiosta vinkit lihotukseen. Se on nimittäin kova laji. Aamulla puhuttiin myös naisesta ruuutulipulla ja rekannupeista Iitissä. Minna kertoi viimeisimmät vinkit viinan hakuun ja Aki yritti selvittää onko Johnny Depp aivan ihana. Miten muuten on? Onko Johnny "aivan ihana"?

"Voishan näitä nyt vähän ulkoiluttaa"

perjantaina 8.6.201824 min

Miltä ne sinkkumarkkinat oikeasti näyttävät? Akilla on myös teoria mistä tulee lihassa käytetty termi "Takuumurea".

"Haistakaa kaikki pitkä p***ka!"

torstaina 7.6.201822 min

Tähän aamuun oli lähdetty aivan väärillä eväillä ja se oli kostautua pahasti. Minnaa oli taas häiritty liian hyvällä palvelulla ja Akille oli aueta ovi aivan uusiin, huikeisiin busineksiin. Mitä kuuluu Aci Osbournen ja Minna Jaggerin keikkaraideriin ja miksi tv-ohjelmissa ei enää tuoksu työkalu!? Kokeilussa on myös raikas vaihtoehto iänikuiselle hyvän huomenen toivottelulle.

Akin erikoiset golf-vinkit

keskiviikkona 6.6.201833 min

Audi ja näpymaila ovat kuulemma tarpeen golfissa. Joku golffari osaa ehkä tähän antaa mielipiteensä? Aamun sekoiluissa Minna kertoi unibongauksesta ja kyllähän tähänkin saatiin mitä ihmeellisimpiä lintuja. Erikoista oli läppä myös keskustelupalstalla, jossa kummasteltiin renkaan ilmanvaihtoa. Tämä ja paljon muuta tässä audiossa

Mies puhalsi jonossa niskaani, mutta mitä sitten tapahtui?

tiistaina 5.6.201822 min

Onko sinultakin evätty vaatteiden peseminen? Minnalta on, ainakin Minnan mielestä aivan kohtuuttomin perustein. Aki puolestaan suunnitteli Sibelius monumenttia Nurmijärvelle ja uiskenteli syviin vesiin. Näillä asioilla on pakko olla jotain tekemistä keskenään. Entä kuka maksaa Kimin hotellihuoneen ja mitä veretseisauttavaa voi tapahtua, kun yrittää päästä lahtelaisen daamin iholle?

Minna Pelli ja Poliisiradio

maanantaina 4.6.201820 min

"Journalistisin syin, Minna riisutko paitasi"

"Päästäänkö Panemaan ennen ku lähdet lomille?"

perjantaina 1.6.201823 min

Dynastia, Dallas vai sittenkin Pink Panther - Miltä kuulostaa oman elämän tunnari?

"PIENI on mainittu!"

torstaina 31.5.201823 min

Pientä herkkuhetkeä ja lemmen ylellisyyttä, mutta kuka tietää rajansa?

"Sinne se meni nimmarinkiilto silmissä!"

keskiviikkona 30.5.201826 min

Puhdas viaton mieli ja aggressiivinen määrä toistoja - Karma strikes back!

Rakkauden kesä -93 - "Toukokuu oli kuuma!"

tiistaina 29.5.201820 min

Joka aamu puoli tuntia tulista rakastelua - mutta kummalla?

"Big mistake tai oikeastaan kaksi"

maanantaina 28.5.201823 min

"Siihen Osuu Aki, joka peilin edessä rasvaa pakaraa"

"Sulla on tavaralle varmaan joku hinta"

perjantaina 25.5.201822 min

Perjantailaulu goes ysäri - Minna Kuukka feat. Vantaan Günther

Lintubongarit ja Luurit Korvilla

torstaina 24.5.201824 min

"Se oli mun mieshetki ja heti perään kaksi viikkoa myöhemmin oli toinen"

Aki von Baghin paluu!

keskiviikkona 23.5.201830 min

"Pätkii, kapasiteetti aivan liian alhainen"

"Käpy on vähän ku NHL-kortti"

tiistaina 22.5.201827 min

Paljonko on paljon ja Onko mikään mitään -teemat saavat jatkoa Aki vastaa -osiossa: "Mikä se olikaan se kysymys?"

Aki von Bagh ja Teiniseksikomediat - "Oli yksi Janne jonka äiti oli aika kuuma"

maanantaina 21.5.201827 min

Minna lähetettiin yllätyksenä katsomaan Kuninkaallisiä häitä paikanpäälle. Mutta missä Aki seurasi kyseisiä karkeloita?

"Oliks sullakin joku kuonokoppa?"

perjantaina 18.5.201824 min

Kahden poskisuudelman taktiikkaa ja muistojen kaistaa - Onks Keke täällä?

Ruumispumppi ja Indoor Cycling

torstaina 17.5.201822 min

"Suomi lähtee ihan ilman eväitä ja Sveitsiltä viedään ne kaikki!"

Romantikko- Akin comeback!

keskiviikkona 16.5.201825 min

Sisu - Klubilla ei ole välipäiviä - On vain pääpäiviä ja kakkospäiviä.

Aurinkorasvaa ja kaivarinnorppa

tiistaina 15.5.201822 min

Helteet ovat täällä! "Suomessahan ei voi palaa"

Helleasetukset on napsautettu päälle - "Hellepäivä ja kaikkee!"

maanantaina 14.5.201823 min

Sakura, inami ja hanami -Vai sittenkin raparperi?

"Nyt on täsmätruuttausten vuoro!"

perjantaina 11.5.201821 min

Ketsuppipullo saatiin auki, mutta kenellä on korkki?!?

"Olit sen bambussa kii vaik yhä seukattiin"

keskiviikkona 9.5.201824 min

Minnan sporttivartissa on ketsuppipullo auki ja Aki haaveilee bändin perustamisesta. Mutta oliko pallo mennyt koloon?

"Kohta isken hampaat kananmunaan!"

tiistaina 8.5.201819 min

Minnan vatsa ilmoittaa olemassaolostaan murisemalla vaikka se onkin Aki jonka vatsanpohjaa vääntää, nimittäin tänään on se päivä kun KuukAir nousee siivilleen!

"Ensin pitää kärsiä että voi olla kivaa"

maanantaina 7.5.201819 min

Minnan kärsimysteoria saa Akin mutta-rekan peruuttamaan silmille. Tupperware kipot menevät tunteisiin ja nudisti taide puhuttaa. Kuuntele Aamun parhaat palat!

"Vain juntit juo Karhua!"

torstaina 3.5.201821 min

Pikkelöinti ja komponentit ovat hallussa mutta mikä on Hekuma-kondomien ja Kettusiiderin laita? Kapteeni Kuukka toivottaa tervetulleeksi Aamun parhaat - lennolle!

"Tää oli vähän sellanen antikliimaksi"

keskiviikkona 2.5.201825 min

Petran pyton, agressiivinen vappumajava ja Akin kosimisasento. Minna tuijotti varpaitaan ja teki hälyttäviä huomiota. Nämä ja paljon muuta Aamun parhaissa paloissa!

"Peace and löööv!"

maanantaina 30.4.201822 min

Minna jakaa vinkit virtuaalitirkistelyyn ja ohessa selviää mitä Aki haukkuu jo ennen kuin vahinko on tapahtunut? Nämä ja paljon muuta Aamun parhaissa paloissa, hyppää kyytiin!

"Ootsä se sarjapaskoja?"

perjantaina 27.4.201826 min

Hanuri berberi pylly ja takamus! Akin perää koristaa kohta leima, mutta suunnitelmiin tulikin muutos, kuuntelemalla selviää missä mennään!

"Minä katselin vesirajoja jo alle parikymppisenä!"

torstaina 26.4.201825 min

Aamutiimiä puhuttaa herranpelko ja siitä syntynyt keskustelu saattaa koitua aamutiimin kohtaloksi. Puheenaiheiksi nousee myös sukuvelvoitteet ja Minna toteaa ettei tunnistaisi jalokiviä vaikka kompastuisi niihin. Entäs miten on ainaisen nimitaistelun laita mokkapalojen kohdalla? Kuuntelemalla selviää nämä ja paljon muuta!

"Minna Kuukka tuo meille mehua!"

keskiviikkona 25.4.201818 min

Minnalla on ollut levoton aamu, kaivonkansien laskeminen ja niiden paljouden kummastelu on ollut osana sitä. Akia puolestaan kuumottaa kaupassa käynti aamun pikkutunneilla ja jopa pienimuotoinen vartijavietti herää. Keskustelua herättää myös Trumpin lapiointi ja Markkujen juhla saa Akin innostumaan. Lisää Söörmarkkuilua ja Kuukittelua luvassa kuuntelemalla aamun parhaat palat!

"Ulostelakointi vai uloste ilakointi?"

tiistaina 24.4.201824 min

Aki ennustaa Minnasta tulevaa aamuköpöttelijää ja toteaa samalla Minnan olevan täydellinen yhden illan juttu johtuen siitä että hän häipyisi paikalta ennen auringonnousua. Keskustelua herättää myös eettiset kivekset ja sanasokeus häikäisee Minnan näkökenttää. Ohessa myös Minnan mahtavat vinkit Tapparalle illan tulevaan peliin. Kuuntele aamun parhaat palat!

Kuukan etiäinen - "Aki-ukki, miksi sinulla on kissan kuva takapuolessa?"

maanantaina 23.4.201822 min

Miracle On Ice vs. leima takapuoleen - Mitä ennustaa sporttivartti ja miten siihen liittyy Jäätteemäen faksi?

"Silloin, kun sä kävit vielä nyrkkeilemässä..."

perjantaina 20.4.201820 min

Paljon toivotut pieruarkistot on avattu, mutta kuka ne on oikein tehnyt?!?

"Sä olet se tulppa, joka estää kevään tulon Suomeen"

torstaina 19.4.201819 min

Aki on tunnettu muotipiireistä, mutta nyt catwalkilla nähdään myös Minna, joka on valinnut ylleen kevään ja kesän kupolitelttamalliston.

"Onks siinä supistukset!?"

keskiviikkona 18.4.201825 min

Aamun puheenaiheiksi nousevat panssarimersu, Akin erämiestaidot ja Minna pohtii mikseivät mäkihyppääjät koskaan törmää lintuihin. Aamutiimi kyselee puhelimessa Kärppä miehen kuulumisia eiliseen peliin liittyen ja samalla vinkkejä tatuoijasta koska Akin peräsimen leimaaminen uhkaavasti näyttäisi lähestyvän. Minnan perheessä on prosenttilaskut pinnalla ja pelkästään niistä puhuminen saa aamutiimin päät sekaisin. Kuuntele aamun parhaat palat!

"Poikkeuksellisen hyvät jutut tapahtuu ilman pikkareita"

tiistaina 17.4.201822 min

Aki haistaa tulevan kesän sään ja uskottavuuden nimissä on valmis istumaan muurahaispesään. Pipsalla on kiima ja hän suorastaan peruuttaa silmille, aamutiimi huomaa tässä yhtäläisyyden Temppareihin. Akilla meni pasmat sekaisin kun Minna kyseenalaisti hänen kalsareidensa alituisen vaihtosyklin ja mainitsi vielä varren kanssa tulemisen. Kuuntelemalla selviää myös mitä vaaditaan "puumuuteen".

"Kyllä mä voin jotain johonkin nakuttaa"

tiistaina 17.4.201825 min

Lätkäveikkauksien lomassa Minna yhtyy Akin vetoon ja lupaa myös nakuttaa ihoonsa jotakin jännittävää. Salkkarikatsauksessa pohditaan Pihlajakadun tuhmiksia ja Pietarin tuuppailut kummastuttavat. Akin säätutka sykkii jälleen ja hän uhoaa loppuviikoksi jopa 20 astetta lämpöä! Paljon puhuttu leipomishaaste ahdistaa Akia ja selviää että hän on heittänyt lusikan nurkkaan jo kouluaikoina, mutta Minna taas haukkoo henkeään kuvitellessaan miehen essussa, mitä tästä voimme päätellä? Kuuntele aamun parhaat palat!

"Joku puoskariko sinne nyt on tuupannut?"

perjantaina 13.4.201821 min

Akilla on kaktus kurkussa ja tämä herättää Minnassa hoivavietin. Salkkareiden tankotanssijat herättävät hämmennystä ja Cardi B:n pylly puhuttaa. Selviää myös että Akin makunystyrät ovat aivan tynnyristä ja että Minnan lintulajien tunnistaminen on samaa luokkaa Kummeli sketsin kanssa. Kuuntelemalla selviää myös montako uutta seuraajaa aamutiimi onnistuu haalimaan Intstagram-tileilleen yhden kappaleen aikana.

"Oothan sä nyt nelikymppisenä parempi sängyssä kuin parikymppisenä"

torstaina 12.4.201825 min

Mäijä on aika päle ja fäijöni on lit af. Aki ja Minna opettelevat nuorisoslangia ja nauruilta ei vältytä. Nuorisosta keskustelu kääntyy aikuisuuteen ja pohditaan syvällisesti mitä on olla aikuinen. Huomattavaa on kuitenkin se, että oli sitä kuinka aikuinen tahansa kakkahuumori ja hauskat nimet herättävät hykerryksiä. Tämän pohjalta Aki lupaa matkatessaan Espanjaan mennä sisään El Pimpiin ja Minna ehdottaa jos he yhdessä lähtisivät Panemaan.

"Nyt meni ahterit sekaisin!"

keskiviikkona 11.4.201823 min

Akin ajotaitoja on jälleen kyseenalaistettu mutta kummastuttavaa yhtälössä on se, että he ovat Minnan kanssa samaa mieltä. Näin ollen on turvauduttava ammattiapuun. Kuuntelijan lähettämä kysmys saa aamutiimin avautumaan yksityiselämistään ja työn vaikutuksesta perheeseen. Ohessa Aki suunnittelee lyömänsä vedon pohjalta pakaroidensa täyttämistä metsänasukeilla.

"Ihmisen karvoitus on kyllä vitsi - järjettömiä tupsukoita siellä täällä"

tiistaina 10.4.201823 min

Luvassa on säätaistelua, Aki kehottaa Minnaa tunkemaan ennusteet sinne minne päivä EI paista. Kesustelunaiheeksi nousee myös kikkailu ja kuuntelemalla selviää mitä Akin pitää räplätä kunnes se napsahtaa. Entäs mitä suunnitelmia aamutiimillä on eläkepäivien varalle? Puhuttavan karvoitus keskustelun huipentaa fakta siitä minkälaiset jouhet Minnalta löytyy. Kuuntele aamun parhaat palat!

"Kevättä Minnoissa"

maanantaina 9.4.201827 min

Tippaleivät saavat temmeltää omassa yksinäisyydessään kun taas Runebergintortut joutuvat kilpailemaan laskiaispullien kanssa, tämä aiheuttaa Minnassa ja Petrassa leivossurua. Akin Pipsa-koiralla todettiin kyltymätön kevätkiima tavattuaan Alfonson ja Orlandon. Minna haaveilee omasta kanalasta Akin takapihalla mutta Aki ei lämpeä ainaiselle potpotukselle. Kuuntelemalla selviää myös mistä Aki löi vetoa ja miksi Minnan haaroväli on märkä.

Aamun parhaat: "Well hello ladies"

perjantaina 6.4.201821 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

"Romantikko Aki on teflonia - edes kakka ei tartu"

torstaina 5.4.201821 min

Aamun suurimmaksi puheenaiheeksi nousee asiantuntemus, kuka voi kutsua itseään asiantuntijaksi ja millä perusteilla? Selviää myös että Minna ei ole makean perään ja että Akia ei pahemmin Hanami pensaat kiinnosta, mutta entäs miten on romantiikan laita? Minna kyseenalaistaa Akin rakkausbiisi valintoja yhdessä kuuntelijoiden kanssa. "Nurmijärvellä ei vissiin ole tuo romantiikka kukkinut." Kansainvälisen karkkipäivän kunniaksi selviää myös kumpi voittaa karkin syönnissä, Suomi vai Ruotsi?

"Muija sä oot niin GOALS"

keskiviikkona 4.4.201823 min

Keskustelunaiheeksi nousee teinislangi ja Akia ahdistaa kun hän ei ymmärrä "goalsien" ja "lamejen" päälle. Onneksi on Minna, Petra ja Google jotka auttavat Akia pinteessä. Luvassa myös Salkkarikatsaus ja jaksojen huvittavat nimet saavat Akin ja Minnan kirjaimellisesti kuivumaan. Kuuntelemalla nappaat myös vinkit tippaamiseen tulevia reissuja varten!

Aamun parhaat: "Koirani on Juha Mieto!"

tiistaina 3.4.201824 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

String-bikinit vai lainapeitto?

torstaina 29.3.201818 min

Pääsiäinen on jo ovella ja sen kunniaksi käydään läpi erilaisia pääsiäisaktiviteetteja ja ohessa muistellaan myös menneitä pääsiäispäiviä hiljaisessa kapakassa. Päivän puheenaiheeksi nousee pyllyvakoon sujautettavat, nyt kovimmassa muodissa, olevat string-bikinit. Keskustellaan niiden käytöstä, syntyperästä ja käytännölisyydestä, jopa Aki paljastaa testanneensa kyseistä housutyyppiä! Kuuntele aamun parhaat palat!

Aamun parhaat: "On jokaisen kansalaisvelvollisuus asua Tampereella!"

tiistaina 27.3.201828 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

"Krapula on vero hauskuudesta"

maanantaina 26.3.201828 min

"Sisustusnamit on samalla tavalla itsensä pettämistä kuin ruoanlaitossa ottaa lasin viiniä ja hetken kuluttua huomaa, että menikin koko pullo." Puhutaan myös Minnan Miss Globe- ajoista ja keskustelua herättää terminä itse misseys. Ohessa mietteitä Trumpin syrjähypystä ja Sebastian Tynkkysen suhteesta ja kohusta sen ympärillä.

"Kokeile nyt se Isomuna78"

perjantaina 23.3.201821 min

Miksi Akilla oli niin sanottu "tatti otsassa" ja missä yhteydessä tuottaja Petran kotiovea on kutsuttu noitaluukuksi? Suurimmaksi puheenaiheeksi nousee Akin ja Minnan kuuntelijoitakin puhuttava autoreissu. Vertailussa myös mummojen yksinpuhelut keittiössä. Loppuhuipennuksena tottakai Perjantai-laulu!

"Muistatko 30-40-luvun Mikki Hiiren? Se se vasta ärsyttävä piipittäjä oli!"

torstaina 22.3.201824 min

Puheenaiheina muun muassa kuinka nykynuoriso vetää satavuotiaiksi kauhealla kiireellä, kauppojen tarjoukset ja punalappujen väistämätön hämäys. Minnalla on muotisilmässä rähmää, mutta miten on pidätysvaikeuksien laita? Ohessa myös mietteitä Tappara vs. KalPa- pelin loppu rähinöistä.

"Buenos tardesta vaan ja Hola Hola!"

keskiviikkona 21.3.201822 min

Kehittyykö laturaivo lenkkipolkuraivoksi kevään edetessä? Minna oppi kämmenen kautta, että nykyajan nuoriso on selvästi se fiksumpi aivastaja sukupolvi. Ohessa pohditaan myös Salkkareiden Laitelan Kallen asumisjärjestelyä ja Ismon rivoja painajaisunia. Viimeisimpänä huikea sporttivartti!

"Let's make Aki great again!"

tiistaina 20.3.201819 min

Tänään on Radio Novan Aamussa Akitettu oikein huolella! Pikagallupissa aiheena Jussi-gaala ja kuuntelijoiden mietteitä voidaanko Aku Louhimies palkita parhaasta ohjauksesta. Kuuntelemalla selviää myös miksi Aki uhkaa näyttää takapuoltaan ja Jenni Vartiainen paljasti suorassa lähetyksessä mitä hän suostuu laittamaan suuhunsa vain kerran vuodessa.

"Tyytyväinen ihminen on kehityksen jarru"

maanantaina 19.3.201822 min

Aki yrittää laihduttaa läähättämällä ja Niksi-Minna kertoo yllättävän tavan koiran kynsien leikkuuseen. Ohessa myös keskustelua laturaivosta ja rakkaustatuoinneista.

"Kell' onni on, se onnen kätkeköön"

perjantaina 16.3.201824 min

Älykärryt vaativat älyasiakkaita, miukumauku elää ja onnellisuus on uudet toppahousut ja makaronilaatikko. Kirsikkana kakun päällä Minnan huikea Perjantai-laulu! u.

Paniikkinappula on pohjassa: "En ookaan hirvees tikis!"

torstaina 15.3.201825 min

Rakkaudenjumalatar vastaan isi - mutta isolla vai pienellä?

"Tänään eletään niin kuin ollaan!"

keskiviikkona 14.3.201820 min

Raikuli-ruhtinasta ja pii-rakkaa - Mutta kenellä on väärä vastapeluri?

Aamun parhaat: "Pliis, tehkää tästä ny numero!"

tiistaina 13.3.201823 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Suus kiinni varastopoika!"

maanantaina 12.3.201820 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Ryijy-gate...ULOS!!"

perjantaina 9.3.201824 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Millaisia naiset TODELLA ovat?"

torstaina 8.3.201827 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: Mitä muuttuu kun jättää alkoholin?

keskiviikkona 7.3.201821 min

Tänään Novan Aamussa puhuttivat muun muassa viinanpiru ja lunastamaton lottovoitto, mutta missä ihmeessä on Timo Soini!?

Aamun parhaat: "Radiossakin saa naiset nykyisin puhua"

tiistaina 6.3.201820 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

"Kuvitteleeko joku, että uimapukua käytetään uidessa?"

maanantaina 5.3.201821 min

Mitä tapahtuu poliitikko P:lle ja onko kaiken takana sittenkin mies?

"Ei oo pleittaus ihan kohdillaan!"

perjantaina 2.3.201819 min

Alkaako artistilla palaa käpy managerin huikeisiin ideoihin?

Aamun parhaat: " Kevät-spesiaali...talven ote hellittää..."

torstaina 1.3.201822 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: Aki donkkaa tykimmin!

keskiviikkona 28.2.201823 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Ennen mikään ei ollut paremmin!"

tiistaina 27.2.201820 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Mitä jos kaikki olisi mennyt toisin?"

maanantaina 26.2.201824 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Buenos Diaz, saisinko yhden lakimiessalaatin?"

perjantaina 23.2.201823 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Sähköä nilkoille ja libido kasvuun!"

torstaina 22.2.201821 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: "Uhriutuja-äiti siivoaa hamsterihäkkiä...säälittävää!"

keskiviikkona 21.2.201816 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Aamun parhaat: Peking 2022; Kuukasta rattinainen?

tiistaina 20.2.201814 min

Radio Novan Aamun parhaat tarjoaa tolkullista puhetta tolkuttomaan tyyliin. Nauti aamun parhaimmat hetket Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan seurassa, kun sulle itsellesi maistuu.

Vesisänky auttaa heikompaa miestä

maanantaina 19.2.201815 min

Suomi näyttää vieläkin taianomaisemmalta ulkomaalaisen silmin ja Artun mielestä vesisänky voi auttaa miestä rakkauden puuhissa.

Paljon on paljon vauhtia?

perjantaina 16.2.201819 min

Salapoliisi Kuukka puhelinmysteerin ratkojana.

"Ootsä suomalainen urheilija kun selitykset on valmiina?"

torstaina 15.2.201823 min

Junttilan isännän vähän villimpi yö ja Kuukan SporttiVartti.

"Jos tämä ei ole meisseli, minä en tiedä kaluista mitään!"

keskiviikkona 14.2.201820 min

Keskiviikossa tuoksujen kakofoniaa.

Voiko työkalun tuoksua pullottaa?

tiistaina 13.2.201817 min

Kuinka avain luistaa lukossa, kun sarjoittajan sopivankokoinen meisseli on tehnyt työnsä?

Sauna, sisu ja kalsarikännit

maanantaina 12.2.201822 min

"Puolen kierroksen löysäys, ylös ja sitten pyörität" - Siivittävätkö Artun tipsit ja Formuloiden varikkokäyntien seuraamiset Minnan haastevoittoon?

Juhlapyhäleivosten muokkaaminen puhututtaa

perjantaina 9.2.201821 min

Olympialaiset lähestyvät, ja sekös herättää ajatuksia ilmoille. Onko junamatka Tampereelle ollut aina liian lyhyt? Onko urheilijoilla tarpeeksi kondomeja kisoissa?

Äiskän hiihtolomaviikko Gambiassa - Mitä sanoo (kokemus)asiantuntija?

torstaina 8.2.201827 min

Joku on vasta opintomatkalla ja joku ei osu ihan vielä ylämummoon. Mutta kuka on ampumahiihdon Katri Helena?

Nöövijäävi vai Grääsleik? - Vain talviolympialaisten suorituspaikat puuttuu!

keskiviikkona 7.2.201822 min

Ruletti on pyörähtänyt käyntiin - Vaipat ja ministeri on vaihdettu.

Muodin asiantuntija varautuu - "Meinaatko olla naru persiissä koko viikon?"

tiistaina 6.2.201821 min

Voisiko Päivi Räsäsen kuva olla Suomen maalivahdin maskissa? - "Siitä ei mee läpi mikään!"

Nimi ja titteli ovat hakusessa: "Fuengirolan varakreivin koppa on nähty!"

maanantaina 5.2.201828 min

Kompleksinen suhde vessakäynteihin kakistettiin ulos - Mitä 10-vuotiaalle Akille tapahtui Vierumäellä?

Hyvä hybris kuljetti Minnaa ja Akia ja nyt hävettää

perjantaina 2.2.201825 min

Minna, tuo lahtelainen himohiihtäjä kokee tulleensa Emma-gaala syrjityksi. Manageri Aki on kovin vaitonainen aiheesta ja kokee häpeää heittäytymisestä. Liukuportaat saattavat imaista sinutkin - tuottaja Petran kauhun hetket maximekossa.

"Mul on tosi kenkku olo" - Virittäydyttiinkö tunnelmaan sittenkin liikaa?

torstaina 1.2.201823 min

Ollaanko juhannuksena hirvees tikis vai rientääkö Aki Fat apuun?

"Ai sä uhriuduit!" - Millaiselta taajuudelta puhe oikein tulee?

keskiviikkona 31.1.201824 min

Herneitä nenässä ja kannanottoja kantaa ottamatta

Makkaraperunan lemua studiossa; Minna vainukoirana Akin kimpussa

tiistaina 30.1.201826 min

Käyttikö kieltenopiskelija Akin lintsausmandaatin hyväkseen?

Äänestyskrapulassa ruotsinkielen harjoituksia

maanantaina 29.1.201826 min

Minnalla on heräämässä gaalamekkopaniikki: "En halua olla valkea joutsen mustien seassa". Kulunvalvoja Linnanahde muistelee onnellista aikaansa Lack-hyllyjen keskellä. Minna notkui Carrolsin nurkilla ja Aki oli kruunupäinen burgerikuningas.

Kiinan kieltä ja puumanaisen kaipuuta

perjantaina 26.1.201823 min

Super-panda Pan Panin meriitit saavat aamukaksikkomme haukkomaan henkeä. Saako Aki illalla vaimon jalat syliin vai voittaako jääkiekko romantiikan? Minnan paistinpannun perään huudellaan ja Piia-pöllön huono einestilanne mietityttää myös.

"Tällaista tää on, mä olen mies!" - Mikä sai Akin kaikkein heikoimilleen?

torstaina 25.1.201819 min

Villasukan virkkaus vastaan miesflunssa potenssiin viisi - Kovenevatko viisinottelun haasteet?

Kotirauhanturvaaja Aki ja aamuninja Minna nostavat toleranssia

keskiviikkona 24.1.201823 min

Akin pakki laitetaan sekaisin haasteen nimeen ja piikittävä talonmies Minna on tukena ja turvana. Myös urheilijan eläimen luonne puhutteli tänä aamuna ja mitä kuuluukaan pandoille?

Minnan sporttivartissa uudet mausteet ja Akille käsidesiä pippurin painikkeeksi

tiistaina 23.1.201823 min

Tänä aamuna oli kamina ihan mansikkana kun pakkiparimme yritti torjua herra Yrjön vierailua heti aamutuimaan.

Minnan luottokyssäri ja Akin miesluola - Näillä ponnistetaan vaaliviikkoon

maanantaina 22.1.201824 min

Tilastojen mukaan aikataulut pitävät: "Onko meidän perheen päällä kuitenkin paha karma?"

Kulttuuri-Aki ja peruttu väliaika: "Pitääkö repiä märkää?"

perjantaina 19.1.201821 min

Kuullaanko tulevaisuudessa tuhinaa ja tassutusta vai estääkö lähes vuoden kestävä päänsärky kaiken?

"Oonks mä liian lihaksikas?" - Alkaako välipäiville olla jo tarvetta?

torstaina 18.1.201819 min

Suomalaiset pitkän matkan juoksijat saivat kehuja tarkkailuasemiin hakeutumisestaan - "Ne ei vaan muista tulla pois sieltä!"

Mopovaras vai taiteilija - "Päästäkää Otto-Matti irti!"

keskiviikkona 17.1.201833 min

Vaalimainosraati ja fiini kulttuuriväki kokoontui: "Vaatemainosta, vappunaamaria ja nelosolutta - Kyllä liika on liikaa!"

"Munasillaan Nintendo Wii:tä"

tiistaina 16.1.201822 min

Miten reagoi Aki, kun Minna löi heti aamulla metrimunan pöytään?

Linnanahde: Kevään muotiväri on beessahtava eli suloinen laventeli

maanantaina 15.1.201824 min

Perjantaiaamuna 12.1. sekoitettiin aamu- ja iltanappulat, tehtiin rohkeita valintoja ja suunniteltiin teemaviikkoa. Millaiset ovat älyalusvaatteet, ja entä jos niistä loppuu virta? Keitä oikein ovat Kardashianit ja kuinka monta heitä edes on? Entä millainen väri on juhlien teemavärinäkin ollut krusifiksi?

Mr. Tiedemies lupaa Utsjoelle isoa päivää - "Kato hän saapus!"

maanantaina 15.1.201822 min

Suuri Pandaviikko käynnistettiin pohtimalla, mikä on sprint ja millaisen jälkipolttotilan se aiheuttaa. Mikä laittaa kaikkien alojen dosentin hälytyskellot soimaan? Missä kulkee moraalin raja ja mitäs se geometria oikein olikaan?

Minna ja tavuttamisen jalo taito: "Haimaski vai Haima Ski?"

maanantaina 15.1.201823 min

Torstaina 11.1. tökättiin puita uuniin ja jaettiin reseptejä. Lisäksi kuultiin alkoholidosentti Linnanahteen hintavertailuja, ja pohdittiin herättikö zamboni uuden lintulajin löytäneen Minnan sisällä hirviön.

Teoria ja vakuutukset ovat kunnossa - "Urakkanuppi käsissään hän lähtee hommiin"

maanantaina 15.1.201824 min

Keskiviikkoaamu 10.1. piti sisällään selvityspyyntöjä ja journalistisia töitä. Lisäksi kerättiin arvokasta kisakokemusta ja testattiin kahisevuutta. Mitä on tapahtunut tuulipukukansalle, ja mitä kaikkea kuuluu teräsvaariuteen? Entä mihin kohtaan karttaa sijoittuu hiippakuntavaltuusto?

Et ikinä arvaa mitä mä eilen tein? Vaatiiko tilanne jo kahisevat ulkkarit?

maanantaina 15.1.201819 min

Tiistaiaamuna 9.1. mietittiin, mikä on Minnan pahin ammatillinen haaste ja onko Aki mahdollisesti trendikkyyden huipulla. Näkyykö hiihtotunnelin päässä jo lunta vai täytyykö Vantaan SM-hiihdot siirtää Saharan lumille? Kuuntele aamun parhaat palat.