Radio Suomen Ilta: Sanna Pirkkalainen ja Matti Ylönen

Radio Suomen Ilta: Sanna Pirkkalainen ja Matti Ylönen

Puissa asuu väkeviä voimia

ma 23.5. klo 19.05–20.00
Viimeisin

Maanantai-ilta on kuin hyvä lenkkikaveri: kirittää tarvittaessa, kulkee rinnalla mutta ei mene ohi.

Tule kanssamme pysähtymään elämän tärkeiden asioiden äärelle, voimaan hyvin sekä henkisesti että fyysisesti. Nauramaan, itkemään, kiukustumaan, leppymään.

Aiemmat lähetykset

Puissa asuu väkeviä voimia

ma 23.5. klo 19.05–20.00

Jos arki nostaa verenpainetta ja saa vanteen puristumaan pään ympärille, kannattaa mennä metsään. Kädet jyhkeän petäjän ympärille, poski karkeaa kaarnaa vasten ja katso: paineet laskevat ja puristus helpottaa.

Sanna on halaillut puita jo vuosia ja uskoo vakaasti, että puissa asuu väkeviä voimia. Nyt pitää enää saada Matti vakuuttuneeksi siitä, että puiden halailu tekee ihmiselle hyvää.

Sanna Pirkkalainen kävi seuraamassa arboristien eli puunhoitajien kisailua Lahden Mukkulassa puukiipeilyn SM-kisoissa ja haastatteli kisojen johtaja Janne Storlöparea. Kilpailun tarkoitus on kehittää arboristien ammattitaitoa ja tarjota näkymiä parhaisiin kiipeily- ja työtekniikoihin.

Polkupyörä on oiva kulkuväline Helsingin keskustassa

ma 16.5. klo 19.05–20.00

Kotimaan matkailussa on eletty pari hyvää vuotta ja vaikka reissuja tehdään jo muuallekin, on pääkaupunki edelleen monelle kesän päälomakohde. Oppaat Sanna Pirkkalainen ja Matti Ylönen nappasivat polkupyörät alleen ja lähtivät retkelle pääkaupunkiin.

Radioretki pienpanimolle Kuusankoskelle

ma 9.5. klo 19.05–20.00

Onni tulee itsetehdystä, niinhän sitä sanotaan. Maanantain radioretki vie meidät kuusankoskelaiselle Hoppa-pienpanimolle, jonka tarina alkoi mistäpä muualta kuin autotallista ja kahden kaveruksen harrastuksesta.

Sen jälkeen homma lähti hyvällä tavalla lapasesta ja “sivutuotteena” entisöitiin muun muassa vanha kaupparakennus. Toni Rautjokea jututtaa Matti Ylönen.

Grillikauden avajaiset!

ma 2.5. klo 19.05–20.00

Grillikausi on avattu! Vai onko meillä varsinaista grillikautta enää olemassakaan kun joulukuvissakin joku grillaa lohta? Joka tapauksessa kunkin suun mukaiset herkut viritellään ja grillin ääressä mietitään, mikä grillaamisessa on parasta. Ja jos tuttuja kulkee ohi, sama kysytään heiltäkin.

Grillaamassa Sanna Pirkkalainen ja Matti Ylönen.