Radio Suomen Liikenneilta

Radio Suomen Liikenneilta

Millainen on hyvä taukopaikka?

ti 24.5. klo 18.02–18.50
Viimeisin

Radio Suomen Liikenneilta kulkee maassa, vedessä, ilmassa; jaloin, kumipyörin, raitein, siivin - lihasvoimalla, sähköllä tai polttoaineilla. Kuuntelijan erilaisiin paikkoihin vievä reportteri on lähetyksen silmät, studiossa kuuntelijoiden puheluita ja viestejä vastaanottava juontaja korvat.

Tule mukaan tekemään kanssamme uuden vuosikymmenen liikennelähetystä, jossa saa kuulua myös nostalgia. Juontajana Jyrki Hakanen ja reportterina Hanna Kataja-Rahko.

Tiistaisin Yle Radio Suomessa klo 18.

Aiemmat lähetykset

Millainen on hyvä taukopaikka?

ti 24.5. klo 18.02–18.50

Radio Suomen Liikenneilta kerää vinkkejä parhaista taukopaikoista!

Nälän, janon ja vessahädän kasvaessa tien päällä nousee yksi kysymys ylitse muiden: missä kannattaa pysähtyä? Hyvä taukopaikka voi olla persoonallinen huoltoasema, sympaattinen kahvila, uniikki käsityömyymälä, nähtävyys tai vaikka pysäköintialueen pöytä kesäisellä järvimaisemalla.

Tangokuningas Jukka Hallikainen matkaa autolla keikkapaikoillle pitkin Suomea ja kertoo Jyrki Hakasen haastattelussa omat taukopaikkasuosikkinsa. Erityistä painoarvoa Jukka antaa taukopaikoille, joissa on wc:n fasiliteetit kohdillaan. - Arvostan taukopaikkoja, joiden vessoissa on takkikoukku ja hyvänlaatuinen vessapaperi.

Rekkakuski Markku Ala-Siurua on ajanut rekkaa 21 vuotta, joten kokemusta taukopaikoista on kertynyt tavattoman paljon. Markun mukaan hyvän taukopaikan yksi tärkeimpiä kriteereitä ammattiautoilijan näkökulmasta on se, että sinne mahtuu 34 metrisellä rekalla. Taukopaikassa pitää olla hyvä ruoka ja mielellään myös kauppa, jotta saa samalla matkaeväät mukaan.

Linja-autonkuljettaja Kimmo Wiren on sitä mieltä, että entisaikaan taukopaikat ja huoltamot olivat yksilöllisempiä.

- Tilausajossa kuljettajalta kysytään usein, missä kannattaa pysähtyä ja tähän ammattitaitoinen kuljettaja osaa antaa hyviä vastauksia. Ison ryhmän kanssa liikkuessani valitsen taukopaikan, joka pystyy tarjoamaan palveluja suurelle määrälle ihmisiä, hyvinkin rajatussa ajassa. Taukopaikan tulisi sijaita kulkusuuntaan nähden oikealla puolella, jotta sinne on helppo mennä ja myös helppo lähteä pois. Taukopaikka on tilausajokuljettajan kumppani. Kun siellä homma toimii, niin matkustaja on tyytyväinen. Ja se pitää muistaa, että huonoa palvelua voi antaa vain kerran.

Juontajina ovat Jyrki Hakanen ja Hanna Kataja-Rahko.

Onko peltipoliisi pop?

ti 17.5. klo 18.02–18.50

Kuinka poliisin liikennevalvonta toimii Suomessa tänä päivänä? Missä määrin kameratolpat tai kamera-autot voivat korvata oikeat poliisit? Onko ylinopeuksien määrä kasvanut viime vuosina?

Liikkuvan poliisin perinneyhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Haapala kertoo Liikkuvan poliisin lakkauttamisen olleen erittäin suuri virhe, joka näkyy tällä hetkellä liikenneturvallisuuden kehityksessä.

Kuuntelijoiden kysymyksiin on vastaamassa Helsingin liikennepoliisin päällikkö ylikomisario Dennis Pasterstein. Toimittajina Jyrki Hakanen ja Hanna Kataja-Rahko.

Liikenneilta veneilee

ti 10.5. klo 18.02–18.50

Suojapressut on poistettu paattien päältä ja veneilykansa odottaa jo malttamattomana vesille pääsyä. Mikä veneilyssä viehättää? Mitä aloittelijankin pitää vesillä hallita? Minkälaisia veneilytarinoita kuuntelijoilla on kerrottavanaan?

Liikenneilta puhuu veneilystä, sen vaatimuksista ja erityisesti veneilyn tuomasta ilosta. Esiin nousevat mm. merikorttien luotettavuus, vanhojen veneiden kauneus sekä kantapään kautta opitut veneilytaidot. Myös soutuveneellä voi tehdä parin viikon venereissuja!

Toimittajina ovat Jyrki Hakanen ja Hanna Kataja-Rahko.