Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras

Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen ei kaavoita itselleen vaan kaupunkilaisille

eilen klo 16.30–17.00
Viimeisin

Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen.

Aiemmat lähetykset

Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen ei kaavoita itselleen vaan kaupunkilaisille

eilen klo 16.30–17.00

Joensuun kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen ei ole aivan tavallinen byrokraatti. Hänellä on korvaa ja ymmärrystä kaupunkilaisten toiveille, ja halua avata tehtävien muutosten taustoja.

Mikä kaikki maailmaa sitten muuttaa, ja millaiset tekijät kaavoitusta oikeastaan ohjaavat?

Siru Päivinen katseli Joensuuta kaavoituspäällikön näkökulmasta.

Kuinka ylitorniolaisesta Jarista tuli helsinkiläistaiteilija Illusia. Sunnuntaivieraana Illusia Juvani

pe 31.7. klo 2.15–2.45

Helsinkiläistynyt Illusia Juvani on pohjoisesta, Ylitorniolta lähtöisin oleva kuvataiteilija. Illusia Juvani on toviksi palannut pohjoiseen, jossa valmisteilla on Ylitornio Exit-niminen näyttely torniolaiseen Aineen taidemuseoon. Näyttely on muu-sukupuolisen taitelijan mukaan - hyvässä mielessä - kosto kotiseudulle toiseuden sävyttämistä lapsuus- ja nuoruusvuosista. Toimittajana Kimmo Hiltula.

“En ole ikinä ajatellut olevani menestynyt”, sanoo yrittäjä ja neljää tavarataloa johtanut 28-vuotias Helena Kastikainen

pe 24.7. klo 2.15–2.45

Helena Kastikainen hyppäsi johtajan saappaisiin ensimmäisen kerran 23-vuotiaana. Sittemmin hän on johtanut yhteensä neljää tavarataloa, kilpaillut Diili-tv-ohjelmassa, kirjoittanut johtamisesta kirjan, ryhtynyt yrittäjäksi ja kokenut uupumuksen. Nyt 28-vuotiaan Kastikaisen kokemuspankkiin on lisätty korona ja sen myötä tyhjentynyt kalenteri, sekä kävelyreissu Helsingistä Nuorgamiin.

Toimittaja Ippi Arjanne jututti Helena Kastikaista kolme kertaa: ennen pandemiaa, rajoitusten aikana ja lähestulkoon “normaalina” heinäkuisena päivänä. Maailma on muuttunut, entä Helena Kastikainen?

Kuva: Emmi Jansson

Viisikymppinen Tuure Kilpeläinen elää lapsiperhearkea – ikäkriiseille ei ole nyt aikaa eikä tarvetta

pe 17.7. klo 2.15–2.45

Laulaja ja lauluntekijä Tuure Kilpeläinen saavutti viidenkympin rajapyykin ja on nyt aivan uuden elämäntilanteen edessä. Nyt puhutaan elämästä, musiikista ja rakkaudesta.

Kuusi viikkoa purjelaivassa kohti kotia - perämies Antti Keränen odottaa leppoisia öitä keskellä Atlanttia

pe 10.7. klo 2.15–2.45

Sunnuntaivieraana perämies Antti Keränen, joka on mukana historiallisella purjehduksella Atlantin yli. Keränen on osa 10 hengen miehistöä, joiden on määrä palauttaa SY Vahine-purjealus Karibialta Suomeen ennen hurrikaanikauden alkua. Keränen on mukana vapaaehtoisena ja ottaa reissun lomana, vaikka edessä on pitkä kuusiviikkoinen matka. Antti Kerästä haastattelee Milka Krogerus.