Luonto-Suomi

Luonto-Suomi

Itämeri-ilta

ke 4.12. klo 18.02–18.50
Viimeisin

Luonto-Suomi on monipuolinen luonto- ja ympäristöaiheinen kontaktiohjelma. Käsiteltävät aiheet ovat ajankohtaisia ja eri vuodenaikoihin liittyviä. Suorissa lähetyksissä ovat mukana maamme parhaat asiatuntijat.

Aiemmat lähetykset

Itämeri-ilta

ke 4.12. klo 18.02–18.50

Itämerta voi auttaa herkuttelemalla - nimittäin syömällä Itämerestä kestävästi pyydettyjä kaloja. Itämeressä on monia kalalajeja, joita me vierastamme, mutta joita käytetään jo monessa Itämeren valtiossa.

Miten nämä vajaasti hyödynnetyt kalat päätyisivät herkuiksi ruokapöytiimme, ja miten tämä auttaisi Itämerta? Entä miksi Itämeren hyvinvointi kuuluu kaikille suomalaisille?

Studiossa kysymyksiin vastaamassa ovat erikoistutkija, tutkimuspäällikkö Meri Kallasvuo Luonnonvarakeskuksesta ja erikoistutkija Seppo Knuuttila Suomen ympäristökeskuksesta. Toimittajina Hannamari Vallila, Pirjo Koskinen ja Maija Salminen.

Luonto-Suomen myrskyilta

ke 27.11. klo 18.02–18.50

Luonto-Suomen myrskyillassa puhuttiin syksyn ja talven myrskyistä. Voiko myrskyjä ennustaa ja miten ne nimetään? Miten myrskyjä voi valokuvata ja ylipäätään harrastaa? Millainen on myrskytutkimuksen historia? Asiantuntijoina olivat meteorologit Ari-Juhani Punkka ja Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta, toimittajina Minna Pyykkö ja Juha Blomberg. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

Luonto-Suomen talviruokintailta

ke 20.11. klo 18.02–18.50

Lintujen ruokintapaikan tapahtumia katselemalla on helppo opetella tuntemaan kotoiset talvilintumme. Lintulaudan äärellä voi myös seurata lintujen käyttäytymistä ja tarkkailla lintujen yksilöllisiä eroja.

Miten luodaan hyvä lintujen ruokintapaikka? Mihin se sijoitetaan ja millaisilla eväillä saa pihapiiriin mahdollisimman paljon vieraita. Voit myös kertoa, millaisia kavereita ruokintapaikallasi on vuosien saatossa vieraillut.

Talviruokintaillan asiantuntijana on lintututkija Pertti Koskimies, toimittajina suorassa lähetyksessä ovat Asko Hauta-aho ja Maija Salminen.