Luonto-Suomi

Luonto-Suomi

Luonto-Suomen kasvisruokailta

ke 6.11. klo 18.02–18.50
Viimeisin

Luonto-Suomi on monipuolinen luonto- ja ympäristöaiheinen kontaktiohjelma. Käsiteltävät aiheet ovat ajankohtaisia ja eri vuodenaikoihin liittyviä. Suorissa lähetyksissä ovat mukana maamme parhaat asiatuntijat.

Aiemmat lähetykset

Luonto-Suomen kasvisruokailta

ke 6.11. klo 18.02–18.50

Kasvisruoka on tunnetusti ympäristöystävällistä, terveellistä ja lisäksi valtavan monipuolista! Alati kasvava vegaaninen tarjonta ravintoloissa, kahviloissa ja ruokakauppojen hyllyillä houkuttelee matkalle uusien makujen maailmaan. Toisaalta myös tutut kahvipöydän tarjottavat riisipiirakoista korvapuusteihin syntyvät vaivattomasti ilman maitotuotteita tai kananmunia.

Miten kokkaat makunystyröitä hivelevää kasvisruokaa rennolla otteella? Mitkä ovat kasvisruuan ammattilaisten reseptit arjen ja juhlan maistuvimpiin makuelämyksiin? Studiossa vinkkejä vegaaniseen ruuanlaittoon ja leivontaan antavat ravintoloitsija Heli Hassinen Bella Loviisasta, sekä ruokakirjailijana ja bloggaajana tunnettu Elina Innanen. Lähetyksen juontavat Mirjami Smalén ja Juha Blomberg.

Luontokuvausilta

ke 30.10. klo 18.02–18.50

Luontovalokuvaus on nykyään yksi suosituimmista harrastuksista. Kameran kanssa liikkuvat miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, lapset ja aikuiset. Luontovalokuvaajia näkee kaikkialla: kaupunkipuistoissa, merenrannoilla, metsissä, teiden varsilla tai pelloilla. Nykykameroilla voi kuvata lähes pimeässä ja vaikeistakin kohteista on mahdollista saada tarkkoja kuvia. Puhelimillakin voi ottaa hyviä otoksia. Kenellä tahansa on mahdollisuus ottaa huippukuva, mutta se vaatii ripauksen onnea, taitoa ja ahkeruutta. Miksi toiset saavat hienoja kuvia useammin kuin muut? Millä keinoin kehittyy luontokuvaajaksi, joka osaa haistaa parhaat tilanteet?

Luonto-Suomen luontokuvausillassa annetaan luontovalokuvaukseen liittyviä vinkkejä. Miten pääsee alkuun, miten voi saada erilaisia kuvia kuin muut, kannattaako olla perinteinen vai rohkea? Kuva: Juha Laaksonen / Yle

Studiossa kysymyksiin ovat vastaamassa kaksi kokenutta kuvaajaa: Jaana Kotamäki ja Benjam Pöntinen. Toimittajina ovat Juha Laaksonen ja Juha Blomberg.

Suppiksia lumisateessa - loppusyksyn sieni-ilta

ke 23.10. klo 18.02–18.50

Sienikoria ei kannata vielä varastoida kaapin perukoille. Loppusyksy on hyvää aikaa esimerkiksi herkullisille suppilovahveroille ja hallavahakkaille. Mitä sieniä metsästä voi löytää vielä marraskuussa ja millainen sienivuosi onkaan ollut? Näihin ja muihin kysymyksiin vastataan Luonto-Suomen sieni-illassa.

Asiantuntijoina studiossa ovat sienineuvoja Pirkko Haikkala Uudenmaan Martoista ja Jarkko Korhonen Suomen Sieniseurasta. Toimittajina suorassa lähetyksessä ovat Hannamari Vallila ja Paula Jokimies. Kuva: Asko Hauta-aho / Yle