Minna Pyykön maailma

Minna Pyykön maailma

Pitkiä vaelluksia ja pakkasnesteitä

su 25.9. klo 3.39–4.06
Viimeisin

Suomen luonto on upea – ja paljon ihmeellisempi kuin toistaiseksi ymmärrämme. Tapaan ohjelmassani tutkijoita, luontoharrastajia ja taiteilijoita, joiden kanssa sukellamme luonnon ihmeelliseen maailmaan. Pohdimme luonnon monimuotoisuutta, kauneutta ja elämän mysteereitä. Vaikka suomalainen luontotutkimus on huippuluokkaa, joka vuosi löydetään uutta jännittävää tietoa. Tervetuloa mukaan!

Yle Radio Suomessa sunnuntaisin klo 8.30

Seuraava lähetys

Minna Pyykön maailma

tänään klo 8.30–8.55

Joskus erikoisimmat asiat ovat aivan lähellä, pieniä- ja tässä tapauksessa läpinäkyviä. Suomen ympäristökeskuksen tutkimusprofessori Maiju Lehtiniemi on tutkinut Itämeren eläinplanktonia ja kerännyt kansalaisten meduusahavaintoja. Dosentti Magnus Lindström on perehtynyt eläinplanktonin näkökykyyn, erityisesti "spektraaliherkkyyteen" eli siihen, miten ne näkevät värejä ja valoja vedessä. Ja se onkin aika tarkkaa puuhaa!

Aiemmat lähetykset

Pitkiä vaelluksia ja pakkasnesteitä

su 25.9. klo 3.39–4.06

Tiesitkö että perhosetkin vaeltavat? jotkut jopa tuhansia kilometrejä! Minna Pyykkö jutteli perhoskuvaaja Jussi Murtosaaren ja hyönteismies Jaakko Kullbergin kanssa perhosten syksystä, hämmästyttävistä vaelluksista ja talveen valmistautumisesta.

Voiko luontokadon pysäyttää kirjoilla?

su 18.9. klo 4.34–5.01

Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n pääjohtaja Brunon Oberle ja näyttelijä, muusikko Irina Björlund juttelivat ohjelmassa luonnon kauneudesta, luontokadosta ja kertoivat kirjoista, jotka ovat olleet heille tärkeitä ympäristöherätyksen käynnistäjiä

Äiti vei Jenni Räinän lapsena hillasuolle

ma 5.9. klo 4.21–4.47

Kirjailija ja toimittaja Jenni Räinä on retkeillyt Pohjois- Pohjanmaan soilla lapsesta lähtien. Hän on vastikään kirjoittanut myös esikoisromaaninsa soista. Minna Pyykkö tapasi Jenni Räihän Helsingissä Kaisaniemen puistossa. Suomen luonnon päivän jälkitunnelmissa he juttelivat suoluonnon kauneudesta, soiden suojelusta, Jennin suokirjasta ja yhteisistä suoretkistä äidin kanssa.