Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieraana entinen rockmuusikko, Hurriganes-kitaristi Ile Kallion vanhempi veli Pera Kallio

eilen klo 2.15–2.45
Viimeisin

Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen.

Aiemmat lähetykset

Sunnuntaivieraana entinen rockmuusikko, Hurriganes-kitaristi Ile Kallion vanhempi veli Pera Kallio

eilen klo 2.15–2.45

Sunnuntaivieras-haastattelussa on entinen rockmuusikko Pera Kallio, joka hoiti vokalistin tonttia kuuluisan veljensän, Hurriganes-kitaristi Ile Kallion ja parin muun yhtyejäsenen kanssa 70-80-lukujen taitteessa silloisten suomalaisten eturivien bändeihin kuuluneessa Pera And The Dogs-yhtyeessä. Pera Kallio tuli sittemmin uskoon ja on asunut jo 30 vuotta pienessä Multian kunnassa Keski-Suomessa. Pera Kalliota haastattelee Jorma Hietamäki

"Vieläkin ne tunnistaa mut Pertsasta ja Kilusta"

pe 26.6. klo 2.15–2.45

Kun tulee perinteisestä teatterisuvusta ja nimi on Tommi Auvinen, niin voiko päätyä muualle kuin teatterinlavalle? No esimerkiksi Kallaveden rannalle ja Kuopion kaupunginteatterin johtajaksi.

"Vesi on vaikuttanut moneen tekemiseen elämässäni" - Hannele Pokka sai kipinän ympäristöasioihin jo lapsena

pe 19.6. klo 2.15–2.45

Kun nuori juristi Hannele Pokka valittiin ensimmäistä kertaa eduskuntaan, hänen kotikonnuillaan padotun Kemijoen varressa taisteltiin kalakorvauksista. Matka politiikasta jatkui ensin Lapin maaherraksi ja sitten ympäristöministeriön kansliapäälliköksi. Ministeriössä Talvivaaran ympäristökriisistä tuli Hannele Pokan suurin työmaa ja jälleen tekemisen ytimessä olivat vedet ja ihmisten huoli luonnonvarojen huonosta hoidosta. Toimittajana Tiinamaija Rantamartti.

”Alkoholi ei tällaiselle maanis-depressiiviselle sovi” - Tapio Suominen pohti maniapäisään vakavissaan osaisiko lentää

pe 12.6. klo 2.15–2.45

Tapio Suominen oli aiemmin kaikkien tuntema urheiluselostaja, jonka yksityiselämästä emme tienneet mitään. Kaikki muuttui kuitenkin Suomisen sairastuttua kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Tie vei stadioneilta suljetulle osastolle.

Matkaan mahtui mukaan avioero, uusia suhteita, potkut Yleisradiosta, maanista käytöstä ja tviittailua, raskasta masennusta ja alkoholismia, rattijuopumusta, poliisin kiinniottoja ja oikeudenkäyntejä sekä työkyvyttömyyseläke.

Suominen ei halua vetäytyä vastuusta, mutta pyrkii Sunnuntaivieras-haastattelussa avaamaan manian vaikutusta ihmisen mieleen. Hänen mukaansa ihmisestä voi tulla matkustaja kun mania on kuskin paikalla.

- Kun miettii kaikkia niitä hölmöilyjä mitä olen viime vuosina tehnyt, rattikäryt mukaan lukien, niin en olisi kuuna päivänä uskonut että näin voi tapahtua. Ja niin vain tapahtui.

Kalle Talonen tapasi Raisiossa varttuneen Tapio Suomisen tälle läheisellä paikalla, Paavo Nurmen stadionilla Turun urheilupuistossa.

Sunnuntaivieras -ohjelma on tallennettu ennen Tapio Suomisen viimeisintä kiinni jäämistä rattijuopumuksesta.