Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras

Ensin pesäpalloa, sitten MM-kultaa hiihdossa - Matti Heikkisen ura jatkuu Olympiakomiteassa

ke 28.9. klo 0.41–1.05
Viimeisin

Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen.

Yle Radio Suomessa sunnuntaisin klo 16.30

Seuraava lähetys

Sunnuntaivieras

tänään klo 16.30–16.53

Tämänkertainen Sunnuntaivieraamme Erja Laakkonen asuu Pohjois-Karjalassa Polvijärvellä, korkean vaaran laella jossa ei valosaastetta tarvitse harmitella.

Eläinoikeusjärjestö Animalian puheenjohtaja Erja Laakkonen on selkeästi oman tiensä kulkija, joka toisaalta viihtyy metsän suojissa, mutta osallistuu myös sujuvasti Linnanjuhliin kierrätyskimalteessa.

Miten maalaistytöstä tuli valtakunnallisen järjestön keulakuva, mikä on juuri julkistettu exit strategia, ja miksi vapaaehtoistoiminta kannattaa aina?

Tämän viikon Sunnuntaivieraan hirsitalon suojissa tapaa Siru Päivinen.

Aiemmat lähetykset

Ensin pesäpalloa, sitten MM-kultaa hiihdossa - Matti Heikkisen ura jatkuu Olympiakomiteassa

ke 28.9. klo 0.41–1.05

Matti Heikkinen, 38, on Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön uusi johtaja. Hän aloitti urheilemisen pesäpallon parissa 6-vuotiaana Kajaanissa. Laji vaihtui hiihtoon ja vuonna 2011 Heikkinen voitti kultaa 15 kilometrin hiihdossa Holmenkollenilla, Oslon MM-kisoissa.

Jyväskylässä perheineen asuva Matti Heikkinen lopetti kilpahiihdon vuonna 2019. Nyt urheilu-ura jatkuu urheilupomona Olympiakomiteassa. Uuden työnsä Heikkinen kiteyttää vanhaan sanontaan "Liika on liikaa ja kohtuus on liian vähän".

Arvo Vuorela kierätti Matti Heikkistä Jyväskylän liikuntapaikoilla.

Design-yrittäjä perusti ekan firmansa vanhempiensa eteiseen: "Stressasin 9-vuotiaana, että kuka minut ottaa aikuisena töihin"

su 25.9. klo 3.11–3.36

Radio Suomen Sunnuntaivieraana on värikäs persoona, imatralainen Virkkukoukkusen yrittäjä Tiina Kärkäs-Sund. Hän esittelee värikylläisen kotinsa sekä kertoo hänen ja Harri-puolisonsa rakkaustarinan. Lisäksi hän pohtii lapsuuden traumaa, joka lopulta johti siihen, että hän alkoi yrittäjäksi liki 30 vuotta sitten. Toimittajana on Elli Sormunen.

Media-alan yrittäjä Maria Jyrkäs ajoi itsensäkin melkein zombiksi hirviöbändistä kirjoittaessaan

to 15.9. klo 0.55–1.19

Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen. Tällä kertaa tapaamme kirjailija Maria Jyrkäksen hänen pohjoisen kodissaan Rovaniemellä. Hänen kanssaan puhutaan mm taiteen tekemisestä ja äänikirjoista, mutta myös yhdestä viimeisimmästä isosta työstä, Lordiary-kirjasta. Toimittajana on Kati Siponmaa.

Teatteriohjaaja Antti Mikkola näytteli 17-vuotiaana Väinö Linnan klassikossa – pian hän tarttuu samaan teokseen ohjaajana

ke 7.9. klo 0.37–1.00

Teatteriohjaaja Antti Mikkola valmistautuu Stalin kuolee -komedian lokakuiseen ensi-iltaan. Samaan aikaan mielessä pyörii myös ensi kesänä nähtävä näytelmäversio Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -klassikosta. Mikkola näytteli nuorena Kalle Holmbergin Pohjantähti-tulkinnassa ja kertoo, että tuleva oma versio on kunnianosoitus edesmenneelle ohjaajalle. Täällä Pohjantähden alla nähdään ensi vuonna Pyynikin kesäteatterissa. Toimittajana on Oskari Räisänen.

Sunnuntaivieras käsikirjoittaja, tuottaja ja ohjaaja Teemu Hostikka

ma 5.9. klo 3.54–4.19

Sunnuntaivieraana on Kittilässä asuva käsikirjoittaja, tuottaja ja ohjaaja Teemu Hostikka. Hostikka on ollut luomassa suomalaista suosikkisarjaa Eränkävijät, sekä maailmalla juuri palkittua ja laajaan levitykseen päässyttä dokumenttisarjaa Vaietut arktiset sodat. Hostikan elämän keskiössä on luonto, joka yhdistää niin hänen harrastuksia kuin työtäkin. Toimittajana on Marko Siekkinen.