Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras

Käsikirjoittaja Kaisa Kuikkaniemellä on niin vilkas mielikuvitus, että se voi viedä yöunet

eilen klo 2.15–2.45
Viimeisin

Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen.

Aiemmat lähetykset

Käsikirjoittaja Kaisa Kuikkaniemellä on niin vilkas mielikuvitus, että se voi viedä yöunet

eilen klo 2.15–2.45

Käsikirjoittaja Kaisa Kuikkaniemi vietti koronakevään vuoristokylässä Korsikalla. Autiossa hotellissa vuorenrinteellä syntyi Radio Suomen kesän audiodraama Kaikki huutaa Dingo.

Anna Sirén tapasi Kaisa Kuikkaniemen tämän lapsuusmaisemissa Tampereen Viinikassa. Puiston penkillä juteltiin niin vuoristoelämästä ja Dingosta kuin lastenkulttuurista ja vilkkaan mielikuvituksen armoilla elämisestäkin.

Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen ei kaavoita itselleen vaan kaupunkilaisille

pe 7.8. klo 2.15–2.45

Joensuun kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen ei ole aivan tavallinen byrokraatti. Hänellä on korvaa ja ymmärrystä kaupunkilaisten toiveille, ja halua avata tehtävien muutosten taustoja.

Mikä kaikki maailmaa sitten muuttaa, ja millaiset tekijät kaavoitusta oikeastaan ohjaavat?

Siru Päivinen katseli Joensuuta kaavoituspäällikön näkökulmasta.

Kuinka ylitorniolaisesta Jarista tuli helsinkiläistaiteilija Illusia. Sunnuntaivieraana Illusia Juvani

pe 31.7. klo 2.15–2.45

Helsinkiläistynyt Illusia Juvani on pohjoisesta, Ylitorniolta lähtöisin oleva kuvataiteilija. Illusia Juvani on toviksi palannut pohjoiseen, jossa valmisteilla on Ylitornio Exit-niminen näyttely torniolaiseen Aineen taidemuseoon. Näyttely on muu-sukupuolisen taitelijan mukaan - hyvässä mielessä - kosto kotiseudulle toiseuden sävyttämistä lapsuus- ja nuoruusvuosista. Toimittajana Kimmo Hiltula.

“En ole ikinä ajatellut olevani menestynyt”, sanoo yrittäjä ja neljää tavarataloa johtanut 28-vuotias Helena Kastikainen

pe 24.7. klo 2.15–2.45

Helena Kastikainen hyppäsi johtajan saappaisiin ensimmäisen kerran 23-vuotiaana. Sittemmin hän on johtanut yhteensä neljää tavarataloa, kilpaillut Diili-tv-ohjelmassa, kirjoittanut johtamisesta kirjan, ryhtynyt yrittäjäksi ja kokenut uupumuksen. Nyt 28-vuotiaan Kastikaisen kokemuspankkiin on lisätty korona ja sen myötä tyhjentynyt kalenteri, sekä kävelyreissu Helsingistä Nuorgamiin.

Toimittaja Ippi Arjanne jututti Helena Kastikaista kolme kertaa: ennen pandemiaa, rajoitusten aikana ja lähestulkoon “normaalina” heinäkuisena päivänä. Maailma on muuttunut, entä Helena Kastikainen?

Kuva: Emmi Jansson

Viisikymppinen Tuure Kilpeläinen elää lapsiperhearkea – ikäkriiseille ei ole nyt aikaa eikä tarvetta

pe 17.7. klo 2.15–2.45

Laulaja ja lauluntekijä Tuure Kilpeläinen saavutti viidenkympin rajapyykin ja on nyt aivan uuden elämäntilanteen edessä. Nyt puhutaan elämästä, musiikista ja rakkaudesta.