Susanna ja Pekka puhuvat popmusiikista

Susanna ja Pekka puhuvat popmusiikista

Mitä mä just kuulin?

to 10.11. klo 18.10–18.45
Viimeisin

Radiotähdet Susanna Vainiola ja Pekka Laine intoilevat, kinastelevat, keskustelevat ja puhuvat popista.

Maailma elää ja keski-ikäiset yrittävät parhaansa. Kaiken keskiössä on yhteinen intohimo, popmusiikki.

Toimittajat: Susanna Vainiola ja Pekka Laine Tunnusmusiikki: Petrus Rapo Kuva: Tuuli Laukkanen

Aiemmat lähetykset

Mitä mä just kuulin?

to 10.11. klo 18.10–18.45

Popmusiikki on parasta silloin, kun se perustuu yksinkertaiselle hokemalle ja kertosäkeelle, kun se ylittää järjen ja menee suoraan ytimeen? Vai onko se sittenkin parasta juuri silloin kun istutaan punaviinilasi kädessä huokailemassa kuinka syvällisiä nämä lyriikat ovatkaan? Tai sitten se vasta parasta onkin, kun virvelirummun soundi on aivan erityisen hieno ja stereokuva täysin kohdallaan?

Susanna ja Pekka puhuvat popmusiikista - sarjan tämänviikkoisessa jaksossa kysytään, mitä kuulemme kun kuuntelemme popmusiikkia. Kysymys on sen verran olennainen, että vastausta etsiessä harhaudutaan myös monitieteellisille ja -taiteellisille poluille. Päädytään pohtimaan onko Duchampin pisuaari taidetta, vai sittenkin vain vessanpönttö museossa ja selvitetään ihmiskokeen avulla paraneeko Beatlesin kuuntelukokemus jälleen uuden Revolver-julkaisun myötä.

Zen Cafe: Eipä tiennyt tyttö The Ronettes: Baby, I love you Leonard Cohen: Famous blue raincoat The Chips: Rubber biscuit Weyes Blood: It's not just me, it's everybody The Beatles: And your bird can sing Juice Leskinen Slam: Pidä vakan alla kynttilää Amuri: Taas on päivä mennyt Hooverphonic: 2 Wicky

Maalaismaisema vai kaupungin syke?

to 3.11. klo 18.10–18.45

Toinen pelkäsi lapsena niin paljon Helsinkiä, että tekeytyi kipeäksi kun olisi pitänyt matkustaa kaverin tädin luo pääkaupunkiin. Toinen taas leikki pienenä pahamaineisen Punavuoren kaduilla ja hankki karkkirahaa keräämällä spurguilta tyhjiä pulloja. No, johan sen varmaan puheenparrestakin kuulee, että se paljasjalkainen stadilainen on Pekka Laine ja se pelokas pikkukaupunkilainen puolestaan on ylimääräisiä ä-kirjaimia puheeseensa ripotteleva Susanna Vainiola.

Susanna ja Pekka puhuvat popmusiikista - sarjan tämänkertaisessa jaksossa stadilainen ja jyväääskyläläinen kuuntelevat kuinka maisema soi popmusiikissa.

Millaisia asioita pellonpiennar tai korpimetsä tuovat lauluntekijän tuotantoon? Entä asfalttikadut, kivitalot ja kaupungin hektinen rytmi?

Tässä jaksossa kuultavaa musiikkia: Kolmas Nainen: Paskanhajua Dave Lindholm: Mä lähden himaan Ultra Bra: Hei kuule Suomi Ratsia: Täynnä elämää Litku Klemetti: Kalajuttu Ege Zulu: Stadi on mun stadion Clifters: Hyvä bore Jere Ijäs ja Monacon Työväen Palloilijat: Aika haikein Brian Bennett: Solstice