Minna Pyykön maailma

Minna Pyykön maailma

Valastarinoita ja Pykeijan Elsan muistoja Jäämeren rannalla.

ma 23.5. klo 1.30–1.55
Viimeisin

Suomen luonto on upea – ja paljon ihmeellisempi kuin toistaiseksi ymmärrämme. Tapaan ohjelmassani tutkijoita, luontoharrastajia ja taiteilijoita, joiden kanssa sukellamme luonnon ihmeelliseen maailmaan. Pohdimme luonnon monimuotoisuutta, kauneutta ja elämän mysteereitä. Vaikka suomalainen luontotutkimus on huippuluokkaa, joka vuosi löydetään uutta jännittävää tietoa. Tervetuloa mukaan!

Yle Radio Suomessa sunnuntaisin klo 8.30

Aiemmat lähetykset

Valastarinoita ja Pykeijan Elsan muistoja Jäämeren rannalla.

ma 23.5. klo 1.30–1.55

Pohjois- Norjassa Jäämeren rannalla elämä sijoittuu veden äärelle. Minna Pyykkö kävi ympäristötoimittajien reissulla Varanginvuonon etelärannalla Pykeijan ja Kirkkoniemen kylissä. Hän kuunteli Pykeijan Elsan luontotarinoita ja jutteli tietokirjailija Riku Cajanderin kanssa pohjoisten merten valaista.-Ohjelmassa puhuttiin myös Karoliina Siiran ja Elsa Ingilae Haldorsenin viime vuonna ilmestyneestä kirjasta Pykeijan Elsa.

Miten Tenon lohen tarina jatkuu?

ma 16.5. klo 1.30–1.55

Tenon lohilla menee tällä hetkellä heikosti, ja se vaikuttaa myös alueen perinteiseen lohenkalastuskulttuuriin. Minna Pyykkö kävi Utsjoella juttelemassa utsjokelaisen Mika Aikion ja lohitutkija Panu Orellin kanssa lohien tutkimuksesta, lohiperinteestä ja lohien tulevaisuudesta.

Lintujen vappuaamun konsertti Lohjalla

su 1.5. klo 7.10–7.37

Lintuasiantuntija Jan Södersved Birdlife Suomesta ja luontotoimittajat Asko Hauta-aho ja Minna Pyykkö viettivät keväisen yön Lohjalla lintuja kuunnellen. Minna Pyykön maailma- ohjelma tehtiin suorana paikanpäältä Hyvelänjärven rantapenkalta. Äänisuunnittelusta vastasi Mikko Kuokka.