Akuutti

Akuutti

Työkaluja elpymiseen: Kun ottaa luonnossa kaikki aistit käyttöön, voi hoitaa mieltään ja käsitellä pulmallisia asioitaan

ma 19.10. klo 20.30–20.50
Viimeisin

Tutkittua tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. Rohkeita ihmisiä ja inhimillisiä tarinoita. Toimittaja Minna Korhonen, tuottaja Tarja Haapala-Easton.

Aiemmat lähetykset

Työkaluja elpymiseen: Kun ottaa luonnossa kaikki aistit käyttöön, voi hoitaa mieltään ja käsitellä pulmallisia asioitaan

ma 19.10. klo 20.30–20.50

Luonnon eri elementtejä voi hyödyntää mielen täsmähoidossa. Se vaatii harjoittelua ja tietoa siitä miten aivot ja ajattelu toimivat. Ekopsykologi Kirsi Salosella on hyviä työkaluja luonnossa elpymiseen, toimittaja Minna Korhonen tapasi hänet Vesilahdella.

Työkaluja elpymiseen: Miten luonnossa voi tietoisesti hoitaa mieltään ja saada etäisyyttä vaikeisiin tunteisiin ja ajatuksiin?

su 18.10. klo 7.00–7.20

Vaikka olisi minkälaisia vaikeuksia tahansa, luonnossa on mahdollisuus huomata itsessä olevat hyvät puolet. Samoilu metsissä tekee aina hyvää, mutta jos haluaa mielen täsmähoitoa, on otettavat käyttöön kaikki aistit ja ympäristön elementit. Työkaluja elpymiseen tarjoaa ekopsykologi Kirsi Salonen. Toimittaja Minna Korhonen samoili hänen kanssaan Vesilahden metsissä.

Työkaluja elpymiseen: Metsäterapian harjoituksilla voi avartaa näköaloja, vähentää kireyttä ja kuormitusta

su 18.10. klo 7.00–7.20

Miten luonnossa voi opetella avaamaan mieltään uudelle? Ekopsykologi Kirsi Salonen kertoo keinoja miten psyykistä hyvinvointia voi kohentaa luontoympäristö hyödyntäen. Toimittaja Minna Korhonen tapasi hänet Vesilahden metsissä.

Työkaluja ajatteluun: miten intuitiota voi hyödyntää mahdottomien ongelmien ratkaisussa?

ma 12.10. klo 20.30–20.50

Intuitio ei ole sattumanvarainen oivallus, vaan sen käyttöä voi opetella hyödyntämään oman hyvinvointinsa parantamiseksi. Kun uskaltaa päästää irti tietoisesta ajattelusta, intuitio pääsee toimimaan ja syntyy ratkaisuja. Intuitiotutkija Asta Raami pohtii mahdottomien ongelmien ratkaisua toimittaja Minna Korhosen kanssa.

Työkaluja ajatteluun: Vahvoihin tunteisiin ja uskomuksiin takertuminen jarruttaa intuitiota - irtipäästämisellä pääsee eteenpäin

ma 5.10. klo 20.30–20.50

Olemme kovia älyllistämään asioita, mutta pelkkä tietoinen ajattelu ei auta löytämään oivalluksia tai ratkomana ongelmia. Miksi kannattaa oppia sietämään pelkoa ja epävarmuutta? Miten voi oppia havaitsemaan laajemmin ja näkemään enemmän? Työkaluja intution ja päättelyn käyttöön pohtivat intuitiotutkija Asta Raami ja toimittaja Minna Korhonen.

Työkaluja ajatteluun: Intuition kuuluu ravistella pään sisäistä boksia - pelosta huolimatta epävarmuuden voi kääntää voitoksi

ma 28.9. klo 20.30–20.50

Vapaa pudotus on haastava olotila, mutta epävarmuuden sietämisestä on jopa hyötyä. Silloin tietoinen äly ei pelkästään auta, vaan on otettava käyttöön myös intuitio. Mitä enemmän se ravistelee pään sisäistä boksia laajemmaksi, sitä enemmän se haastaa löytämään ratkaisuja ja oivalluksia. Työkaluja tähän tarjoavat intuitiotutkija Asta Raami ja toimittaja Minna Korhonen.