Kirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat

Susanna Turunen, Bryssel

to 6.5. klo 20.10–20.30
Viimeisin

Kirjeenvaihtajat - nuo yhden hengen tietotoimistot maailmalla - millaista työtä he oikeastaan tekevät? Tässä sarjassa Ylen kirjeenvaihtajat kertovat ammatistaan ja arjestaan asemapaikalla: yksinäistä etätyötä, vaarallisia tilanteita ja äkkilähtöjä uutisiin, mutta myös kiinnostavia kohtaamisia, uusia kieliä ja kulttuureita. Kirjeenvaihtajuus on enemmänkin elämäntapa kuin ammatti. Usein se on myös koko perheen keikka. Haastateltavina ovat Suvi Turtiainen Berliinissä, Kirsi Heikel Tukholmassa, Kirsi Crowley Pekingissä, Erkka Mikkonen Moskovassa, Iida Tikka ja Mika Hentunen Washingtonissa, Liselott Lindström Nairobissa sekä Susanna Turunen Brysselissä. Toimittajana on Mika Saarelainen.

Aiemmat lähetykset

Susanna Turunen, Bryssel

to 6.5. klo 20.10–20.30

Jos muut Ylen kirjeenvaihtajat keskittyvät siihen, mitä lähialueella tapahtuu, on EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turusen työsarka hyvin erilainen. Hänen katettavanaan on Euroopan Unioni, erityisesti sen päätöksenteko ja miten kaikki asiat vaikuttavat Suomeen.

Nyt hän on toista kertaa EU-kirjeenvaihtajana: asemamaana Belgia ja asunto EU:n hallinnollisessa ytimessä Brysselissä.

Miksi Susanna Turusen mielestä me voisimme täällä Euroopan laidalla, Suomessa, olla ylpeämpiä eurooppalaisuudestamme?

Toimittajana Mika Saarelainen

Liselott Lindström, Nairobi

to 29.4. klo 20.20–20.40

Kenian pääkaupungissa Nairobissa asuva ja sieltä käsin Ylelle raportoiva Liselott Lindström sanoo, että meillä on Afrikasta usein väärä ja ennakkoluuloinen kuva. Maanosa on värikäs, äänekäs ja kiehtova, mutta toki myös vaarallinen, jos väärään jengiin sattuu.

Mutta Lindströmin mukaan "jos on yksi, joka haluaa sinulle pahaa, on sitä vastassa viisikymmentä hyväntahtoista ihmistä" ja siinä yksi syy, miksi hän on halunnut lähteä raportoimaan juuri Afrikasta. Jotta me siis saisimme lisää tietoa, kuulisimme ihmisten ääntä ja kertomuksia harvoin uutisissa olevasta maanosasta.

Millaista työ on, kun työmaana on valtava Afrikka? Siitä kertoo palkittu toimittaja Liselott Lindström Nairobista.

Toimittajana Mika Saarelainen

Iida Tikka, Washington

to 22.4. klo 20.20–20.40

Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Iida Tikka on jo alle kolmekymppisenä tullut kertaalleen pidätetyksi Tshetsheniassa, päätynyt Washingtoniin juuri kuohuvan presidentinvaalin alla ja kun Capitol Hillille hyökättiin, otti pyörän allensa ja lähti keskelle vellovaa vihaista ihmismerta. Silti hän ei myönnä pelkäävänsä.

Miten Iida Tikan tie on käynyt Moskovasta Washingtoniin, ensin opiskelemaan, sitten kirjeenvaihtajaksi?

Toimittajana Mika Saarelainen

Erkka Mikkonen, Moskova

to 15.4. klo 20.20–20.40

Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen päätyi itsekin Venäjällä isosti otsikoihin kysyttyään kiusallisen kysymyksen maan päättäjiltä. Jopa niin kiusallisen, että ystävät olivat jo peloissaan Mikkosen puolesta.

Millainen maa Venäjä on asua ja työskennellä?

Toimittajana Mika Saarelainen.