Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Jos al-Holin leirin suomalaisten tilanne olisi yksinkertainen, se olisi jo ratkaistu

ke 11.12. klo 17.30–18.00
Viimeisin

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

Aiemmat lähetykset

Jos al-Holin leirin suomalaisten tilanne olisi yksinkertainen, se olisi jo ratkaistu

ke 11.12. klo 17.30–18.00

Keskustelijoina ovat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Pekka Seppänen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Mitä isoja uutisia on jäänyt hallituskriisin alle?  

- Googlen perustajat luopuivat johtopaikoistaan,  Euroopan Unionin kuuluva valtio (Unkari) puuttuu teattereiden toimintaan, Nokian pelastajana esitetty Risto Siilasmaa luopuu Nokian hallituksen puheenjohtajuudesta, Postin hallituksen ja johdon matka päättää säästötoimista San Franciscoon.

Oppositio on esittänyt ensimmäisen yhteisen välikysymyksen. Sen aiheena on hallituksen tapa käsitellä al-Holin suomalaisten palauttamisasiaa. Anu Koivunen kysyy, miten asiassa pitäisi toimia.

-Pantzarille tilanne on periaatteellisesti yksinkertainen: lapset pitää pelastaa mahdollisimman nopeasti, vaikkei se ole teknisesti helppoa. Seppänen huomauttaa, että jos tilanne olisi yksinkertainen, se olisi jo hoidettu. Koivunen kiittää viranomaisten valmistautumista vaikeassa asiassa ja sanoo, että poliitikkojen täytyy kantaa vastuuta.

Mika Pantzar puhututtaa ritareita taloustiedon opettamisesta kouluissa.

Pekka Seppänen haluaa pohtia, millainen on vuorokauden vallassa olleen pääministeri Sanna Marinin Suomi.

Ei salaliitto vaan normaalia politiikkaa: Rinne sai unelmiensa hallituksen, mutta ei pystynyt pitämään sitä kasassa 

ke 4.12. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Juha Itkonen, Olavi Uusivirta ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Puheenaiheet keskittyvät hallituskriisiin ja pääministeri Antti Rinteen jättämään eronpyyntöön. Kaikki olivat seuranneet koukuttavaa poliittista draamaa ja oviliveä herkeämättä kaksi edellistä päivää.

Miksi näin kävi? Oliko taustalla kaunaa vai oliko kaikki vain puhdasta politiikkaa? Mitä tarkoittaa pääministerin "oikeusturva"? Ymmärsikö Rinne pääministerinä, mitä tarkoittaa poliittinen instituutio? Mikä oli median rooli? Kaikkia hallituksiahan on etupäässä haukuttu, joten ritarit antavat kasin.

Ei kielletä ilonpitoa, mutta kielletään ilotulitteet, hikipajat ja maailmanloppu

ke 27.11. klo 17.30–18.00

Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Pekka Seppänen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa tällä kertaa Ruben Stiller. Twitterissä #pyöreäpöytä

Millaisen arvosanan pääministeri Antti Rinne saa ritareilta? Pitääkö ilotulitteet tai kaikki riskialttiit asiat kieltää?

Suomessa pitäisi saisi myydä vain vaatteita, joiden alkuperä tunnetaan. Maailmanloppu on tulossa? Miten tästä selvittäisiin rauhanomaisesti?

Tarvitaanko miehille oma liputuspäivä vai vapautetaanko metsien miehet luontoon työnhakukortistoista

ke 20.11. klo 17.30–18.00

Varjobudjetit, miestenpäivä ja metsien miesten vapauttaminen - siinä pyöreän pöydän kivikovat aiheet. Keskustelemassa ovat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Kokoomus, Perussuomaiset ja Kristillisdemokraatit ovat tuoneet esille omat varjobudjetinsa. Millaisia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia ne tarjoavat ja saavatko ne tarpeeksi julkisuutta?

Monissa maissa on vietetty miestenpäivää, missä nostetaan esiin miehille tärkeitä asioita. Tarvitaanko tällaista? Olisiko sen status lopulta sama kuin vaikkapa jollain Syö pullaa -päivällä? Jos miestenpäivä tarvitaan, Pyöreä pöytä ehdottaa, että Huuhkajien EM-jatkon mahdollistanut ottelupäivä muutettakoon uudeksi miestenpäiväksi!

Myös viimeinen aihe kosketti miehiä. Voisiko marjastavat, metsästämistä, kalastamista harrastavat miehet vapauttaa työttömyysviranomaisten käsistä luontoon? Keskustelun aloittaja maksaisi mielellään veroja, että näitä 50-60 -vuotiaita työttömiä metsien miehiä ei enää kiusattaisi.