Radio Suomen Liikenneilta

Radio Suomen Liikenneilta

Kuinka erityisryhmät otetaan huomioon liikenteessä?

ti 22.11. klo 18.02–18.50
Viimeisin

Radio Suomen Liikenneilta kulkee maassa, vedessä, ilmassa; jaloin, kumipyörin, raitein, siivin - lihasvoimalla, sähköllä tai polttoaineilla. Kuuntelijan erilaisiin paikkoihin vievä reportteri on lähetyksen silmät, studiossa kuuntelijoiden puheluita ja viestejä vastaanottava juontaja korvat.

Tule mukaan tekemään kanssamme uuden vuosikymmenen liikennelähetystä, jossa saa kuulua myös nostalgia. Juontajana Jyrki Hakanen ja reportterina Hanna Kataja-Rahko.

Tiistaisin Yle Radio Suomessa klo 18.

Seuraava lähetys

Radio Suomen Liikenneilta

tänään klo 18.02–18.50

Kuinka usein sinä matkustat junalla? Millaista matkaa junalla kuljet? Mikä saa valitsemaan juuri junan? Kuinka junaliikenne mielestäsi toimii?

Mitä haluat tietää maamme junaliikenteestä? Onko mielessäsi jokin erityinen kehityskohde junaliikenteeseen liittyen? Entä löytyykö kiitosta?

Radio Suomen Liikenneilta nostaa kokemuksia tai kysymyksiä raiteille. Studiossa asiantuntijoina ovat VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä ja Fintraffic Raiteen operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää. Juontajina Jyrki Hakanen ja Hanna Kataja-Rahko.

Aiemmat lähetykset

Kuinka erityisryhmät otetaan huomioon liikenteessä?

ti 22.11. klo 18.02–18.50

Radio Suomen Liikenneilta keräsi liikuntarajoitteisten, näkövammaisten ja muiden erityisryhmien kokemuksia liikenteestä.

Esteetön liikkumisympäristö on perusta vammaiselle ihmiselle liikkua yhdenvertaisesti vammattomien ihmisten kanssa. Jalankulku- ja pyöräilyväylät, julkisen liikenteen asemat ja kalusto, yksityisautoilu sekä siihen liittyvät pysäköintikysymykset. Kuinka yhdenvertaisuus toteutuu lähiympäristössäsi? Millaisia kehityskohteita löydät esteettömyyden näkökulmasta?

Hanna Kataja-Rahko vieraili Suomen vanhimmassa opaskoirakoulussa Vantaalla. Opaskoirakoulun päällikkö Vesa Väkeväinen kertoo, mikä opaskoira haltijalleen on, miten pennut valikoituvat opaskoiriksi ja miten työtehtävässä oleva opaskoira tulisi kohdata liikenteessä.

Studiovieraina Invalidiliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Anni Täckman ja Suomen ruotsinkielisten näkövammaisten liiton (FSS) sosiaalipolitiikan asiantuntija Veera Florica-Rajala. Juontajina Jyrki Hakanen ja Hanna Kataja-Rahko.

Linja-autossa on tunnelmaa!

ti 15.11. klo 18.02–18.50

Liikenneilta keräsi kuuntelijoiden kokemuksia linja-automatkoilta.

Mikä saa valitsemaan matkustusvälineeksesi juuri linja-auton? Onko jokin erityinen tilanne tai kohtaaminen jäänyt bussimatkoilla mieleesi? Entä onko kuljettajan persoona tehnyt sinuun vaikutuksen?

Studiovieraina olivat linja-autonkuljettajat Mats Karlsson ja Kimmo Wirén. Juontajina Jyrki Hakanen ja Hanna Kataja-Rahko.

Taksialan nykytila ja tulevaisuus - missä mennään?

ti 1.11. klo 18.02–18.50

Taksilain laaja uudistus vuonna 2018 toi taksikyyteihin monia vapauksia, mukaan lukien vapaan hinnoittelun. Taksilakeihin tehtiin ns. korjaussarja, jonka lakimuutokset tulivat voimaan vuonna 2021.

Millaisia kokemuksia sinulla on taksissa matkustamisesta? Miten hyvin onnistuu esimerkiksi taksin tilaus, onko kotipaikkakunnallasi riittävästi takseja? Tilaatko lennosta vai käytätkö älypuhelimen applikatiota?

Liikenneillassa puhumme taksilakiuudistuksen vaikutuksista asiakkaalle - taksien saatavuudesta, hinnoittelusta ja turvallisuudesta. Lähetykseen tervetulleita ovat myös taksiyrittäjien ja kuljettajien kysymykset ja kokemukset taksiliikenteen sujuvuudesta.

Studiossa asiantuntijoina ovat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päällikkö Sari Veija ja Suomen Taksiliiton laki- ja neuvontapalveluiden päällikkö Jenni Salonen. Juontajina Jyrki Hakanen ja Hanna Kataja-Rahko.