Kissankehto - Susanna Vainiola

Kissankehto - Susanna Vainiola

Kaiken hinta

to 26.11. klo 3.02–3.55
Viimeisin

Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita. Kissankehto voi olla uuden ystävyyden alku. Artistit eri aikakausilta kohtaavat ja keinuvat sulassa sovussa.

Seuraava lähetys

Kissankehto - Susanna Vainiola

tänään klo 19.07–20.00

Eräs katsoo peiliin ja pitää näkemästään. Se on vain lyhyt hetki, mutta se antaa toivoa. Toinen uskaltautuu videopuheluun tuoreen nettideitin kanssa ilman meikkiä ja vaikka puserossa on puurotahra. Marilyn kellii silkkilakanoissa samalla kun toinen Marilyn tarkkailee vieressä. Kissankehdossa mietitään tänään nähdyksi tulemista.

Ohjelma on saanut innoitusta Meeri Koutaniemen haastattelusta Yle Puheen (ja Yle Areenan) sarjassa Kysy mitä vaan ja Anu Silfverbergin kirjasta Sinut on nähty!

St. Vincent feat. Yoshiki: New York Michael Bleu: Haluun sua Billie Holiday: When you're smiling Marilyn Monroe: I'm through with love Litku Klemetti: Mona Perfume Genius: Without you Natalia Lafourcade & Los Cojolites, Los Auténticos Decadentes: Hasta la raiz Tiiu Helinä: Piiloon Yo La Tengo: Smile a little smile for me Georg Malmstén: Pelko pois, Rosemarie The Who: See me, feel me

Aiemmat lähetykset

Kaiken hinta

to 26.11. klo 3.02–3.55

Joku haluaa perseenlämmittimen, joku Damien Hirstin formaldehydiin säilötyn lampaan. Joku haaveilee talosta kukkulalla ja yksi haluaisi ostaa pähkinöitä, mutta eksyy supermarkettiin. Mikä on kaiken hinta ja missä suhteessa se on kaiken arvoon? Pystyykö sitä kukaan ymmärtämään, kun raha tuntuu olevan vain numeroita pankin mobiilisovelluksessa? Sitä kysytään mm. kuningatar Elisabethilta, Nuuskamuikkuselta ja taidekeräilijöiltä.

Ohjelma on saanut innoitusta Nathaniel Kahnin dokumenttielokuvasta The Price of Everything (2018), The Crown tv-sarjasta (Netflix)

Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas The Clash: Lost in the supermarket Big Joanie: Cranes in the sky Veli: Talo kukkulalla Edu Kettunen: Perseenlämmitin Nellie McKay: The best things in life are free Fredi: Roskisdyykkarin balladi Taylor Swift: Last great american dynasty Frank Ocean: Nikes Jesca Hoop: Tulip

Valon kärsimyksistä syntyy väri

to 19.11. klo 3.02–3.55

Pinkki lavertelee muista väreistä omalla juorupalstallaan, oranssi, punainen ja keltainen myydään huutokaupassa yli 77 miljoonalla dollarilla. Silloin ei ehkä tule ajatelleeksi että erään teorian mukaan värit syntyvät valon kärsimyksistä kun se kamppailee pimeän kanssa. Kissankehdossa värejä tuijotetaan korvilla ja pohditaan valon liikkeitä poplaulujen seurassa.

Innoituksena toimi Magnus Enckell näyttely Ateneumin taidemuseossa, lähteenä on käytetty Niin&Näin lehden numerossa 2/2018 olleita tekstejä (Malla Tallgren: Väriaineet taidemaalarin paletilla, Pirkko Holmberg: Ilmiöihin itseensä - Johdatusta Goethen Värioppiin) Yle Areenasta löytyvää dokumenttia Rothko ja abstrakti taide, Maggie Nelsonin teosta Sinelmiä (suom. Kaijamari Sivill)

Roseaux feat. Blick Bassy: Kaät (Colours show) Ultramariini: Impressionisti Julianna Barwick feat. Jónsi: In light Enya: Caribbean blue Ken Nordine: Blue J. Kajan: Syksy Fleet Foxes: I'm not my season Roivanen: Vpun mehu Ken Nordine: Magenta Nick Drake: Pink moon Lianne la Havas: Starry starry night (Vincent)

Kukkaiskieltä ja emojisydämiä

to 5.11. klo 3.02–3.55

Tunteista puhuminen on vaikeaa, mutta onneksi on ruusuja ja emojeja. Viktoriaanisella ajalla kukkakimpulla saattoi kertoa vaikka mitä, nykyisin turvataan puhelimen valikolta löytyviin pieniin kuviin. Mitä symboloi keltainen ruusu, onko se sama kuin keltainen sydänemoji? Ja onko tuo kaikki ihan liian kryptistä koodikieltä, kannattaisiko asia vain printata t-paidan etumukseen? Ymmärtävätköhän kaikki varmasti toisiaan?

Lähteenä käytettiin Historia lehden artikkelia Miten kukkaiskielellä viestittiin? Ja lisäinnoitusta saatiin mm. Autumn De Wilden elokuvasta Emma sekä Ylen tv-sarjasta Rauhantekijä

Minnie Riperton: Les Fleur Cibo Matto: Flowers Chisu: Viimeiset tekstarit Johnny Flynn: Queen bee Francoise Hardy: Mon amie la rose Irina Björklund & Pauanne: Laula, tyttö Matt Berninger: My eyes are t-shirts Wham: Edge of heaven M: Menya zovut Minja Arlo Parks: Green eyes Prince: Love ... thy will be done