Kukouri - Junnun veneen tarina

Kukouri - Junnun veneen tarina

Uudet omistajat

ti 2.8. klo 20.20–20.40
Viimeisin

Laulaja ja lauluntekijä Juha Vainio teetätti itselleen 80-luvun lopulla elämänsä veneen. Se sai nimekseen Kukouri, Kotkan edustalla olevan pienen saaren mukaan. Junnu ehti seilata kauniilla Kukourilla vain muutaman vuoden ennen kuolemaansa 1990, jonka jälkeen vene jatkoi merenkäyntiään uusien omistajien kanssa. Vuonna 2014 Porvoon edustalla vene tuhoutui täysin.

Miten unelma Kukourista sai alkunsa, toteutui, ja miten veneen matka lopulta päättyi?

Tässä audiosarjassa kerrotaan Juha Vainion arvoveneen tarina sellaisena kuin Kukourin rakentaneet, veneen kannella seilanneet ja Junnun lähellä olleet ihmiset sen muistavat. Toimittajana ja tarinoiden tallentajana on Markus Turunen.

Toimittaja: Markus Turunen, Yle Radio Suomi Tunnusmusiikki: Petri Alanko, Yle, Sounditiimi Tuottaja: Tiina von Martens, Yle, Radio Suomi

Aiemmat lähetykset

Uudet omistajat

ti 2.8. klo 20.20–20.40

Juha Vainion kuoltua vuonna 1990, Kukouri oli pitkään myynnissä, kunnes ostaja vihdoin löytyï. Arvoveneen tarinassa alkaa uusi vaihe. Veneeseen tehdään uusien omistajien toimesta paljon muutostöitä, ja myös sen nimi muuttuu.

Kampelaa kaikille

ti 26.7. klo 20.20–20.40

Vainioiden kesäpaikan erikoisuus olivat runsaat kampelasaaliit, joista valmistui savustamalla unohtumattomia ruokakokemuksia. Omia Kukouriin liittyviä muistojaan kertovat Juha Vainion poika Ilkka Ile Vainio ja Juhan veli Markku Vainio.

Pirkko Vainio muistelee

pe 22.7. klo 14.37–14.53

Kukouri oli osa myös Juha Vainion lesken, Pirkko Vainion elämää 80 -luvun lopulla. Luonto, meri ja saaristo olivat molemmille ehtymätön inspiraation lähde. Hyviä muistoja veneestä ja veneessä vietetyistä hetkistä kertyi paljon.