Radio Suomen Ilta

Radio Suomen Ilta

tänään klo 17.13–17.30
Suora

Maija Salminen

Aiemmat lähetykset

Tervetuloa Haapasmatkojen mukana Kaustiselle

eilen klo 20.03–21.00

Juontajana Jyrki Hakanen. Tervetuloa mukaan Haapasmatkojen mukana Kaustiselle.

Matkalla Suomessa: Kaisa Aikio, Inari/Utsjoki

eilen klo 19.05–20.00

Matkalla Suomessa -kesäkierros kurvaa Pohjois-Lappiin. Jyrki Hakasen virtuaalivieraana Ylen saamenkielisten tv-uutisten ankkuri Kaisa Aikio. Fanipostia myös Etelä-Suomesta saavan Kaisan työpaikka on Inarissa ja koti Utsjoella. Millainen on pohjoislappilainen mielenmaisema? Kaisa valitsee myös kappaleen ja kertoo terveiset muualle Suomeen.

Vieraana Meiju Suvas

to 9.7. klo 19.05–20.00

Olga Ketosen vieraana on laulaja Meiju Suvas.

Prinsessakakku -siivuja kuninkaallisten maailmasta ennen ja nyt: Jos saisit kuninkaallisia vieraita, mitä kattaisit pöytään?

to 9.7. klo 18.02–18.50

Jos saisit kuninkaallisia vieraita, mitä kattaisit ruokapöytään? Ei ihan helppo kysymys. 

Prinsessakakku -siivuja kuninkaallisten maailmasta ennen ja nyt -ohjelma kertoo kepeällä otteella kuninkaallisista tavoista ja tottumuksista kautta vuosisatojen. Kaiken keskiössä ovat kuitenkin ihmiset, vaikka sitten siniveriset.

Toimittajana Maija Salminen.

 

Lisätietoa aiheesta:Satu Jaatinen: Kuninkaallisessa seurassa Kaisa Haatanen ja Sanna-Mari Hovi: Monarkian muruset C. J. Gardberg: Turun linnan kolme Katariinaa    

Tervetuloa mukaan Haapasmatkoille Forssaan!

ma 6.7. klo 20.03–21.00

Juontajana Jyrki Hakanen. Tervetuloa mukaan Haapasmatkoille Forssaan!

Matkalla Suomessa: Anne Mattila, Karvia

ma 6.7. klo 19.05–20.00

Kuutena maanantai-iltana kiinnostavat ihmiset eri puolilta Suomea kertovat kotiseudustaan, sen kuulumisista, elämänmenosta sekä myös kotiseutunsa ihmisten mentaliteetista ja murteesta.

Matkalla Suomessa -kesäkierros alkaa Karviasta, Pohjois-Satakunnasta. Jyrki Hakasen vieraana on laulaja ja taidemaalari Anne Mattila. Mitä hänen kesäänsä kuuluu? Millainen on karvialainen mielenmaisema? Karvia-kierroksen lopuksi soi Anne Mattilan valitsema kappale ja lähetetään terveiset muualle Suomeen.

Sisarukset ovat läheisiä sekä hyvässä että pahassa

ma 29.6. klo 19.05–20.00

Sisaruussuhteiden odotetaan olevan tavallista vahvempia. Niitä ne ovatkin - sekä hyvässä että pahassa. Millainen aikuisten sisaruussuhde tulisi olla? Miten tulehtuneita välejä voisi parantaa?

Erimielisyyksiä sisarusten välillä  voi syntyä oikeastaan vaikka mistä. Kumppanin valinnasta, elämäntavoista, lapsien kasvatuksesta. Yksi asia kuitenkin saattaa rikkoa välit lopullisesti, perinnönjako. Mutta mistä silloin oikeastaan riidellään?

Matti Ylösen vieraaana on sosiologi Kaisa Kuurne, joka on tutkinut perhe- ja muita läheissuhteita.

Kirjailija, terapeutti Anja Snellman: Hätä ei ole tämän näköinen

to 25.6. klo 19.05–20.00

Olga Ketosen vieraana on kirjailija, seksuaaliterapeutti Anja Snellman. Kummassakin ammatissa hän tarkkailee ihmistä. Korona-aika paljasti hänen mukaansa mm. sen, että itsekkyys voidaan pukea myös huolehtimisen kaapuun. Anja Snellmanin toteemilause: Hätä ei ole tämän näköinen.

Prinsessakakku - siivuja kuninkaallisten maailmasta ennen ja nyt: Yksi on ylitse muiden - Diana

to 25.6. klo 18.02–18.50

Prinsessakakku - siivuja kuninkaallisten maailmasta ennen ja nyt - ohjelma kertoo kepeällä otteella kuninkaallisista tavoista ja tottumuksista kautta vuosisatojen. Kaiken keskiössä ovat kuitenkin ihmiset, vaikka sitten siniveriset. Yksi on tarinaltaan ylitse muiden: Diana. Mutta miksi ihmeessä? Kuninkaallisten maailmaan johdattaa Maija Salminen.

Lisätietoa aiheesta: Satu Jaatinen: Kuninkaallisessa seurassa Kaisa Haatanen ja Sanna-Mari Hovi: Monarkian muruset C. J. Gardberg: Turun linnan kolme Katariinaa

Miten parisuhde toimii, kun kumppanit asuvat eri maissa?

ma 22.6. klo 19.05–20.00

Millaista se on kun etäisyyttä omaan rakkaaseen on satoja, jopa tuhansia kilometrejä ja pahimmassa tapauksessa vielä useita tunteja aikaeroa. Yhteinen aika on kortilla ja suhdetta ylläpidetään lähinnä viestein ja videopuheluin.

Miehen elämästä blogia kirjoittava Joonas Pesonen kertoo Matti Ylöselle oman tarinansa etäsuhteen toimivuudesta.

Olga Ketosen vieraana iki-ihana Danny

to 18.6. klo 19.02–20.00

Musiikkineuvos Danny on saanut urallaan kokea paljon. Hän kertoo Olga Ketoselle mm. käärmeistä, ulkonäön merkityksestä, omista juhannusherkuistaan ja Erikastakin. 77-vuotias Danny myös yllättää Olgan imitointiataidoillaan. Juhannuksen ratoksi soi pino Ison D:n musiikkia.

Prinsessakakku -siivuja kuninkaallisten maailmasta ennen ja nyt: Ovatko kuninkaalliset vain rahareikä?

to 18.6. klo 18.02–18.50

Prinsessakakku -siivuja kuninkaallisten maailmasta ennen ja nyt -ohjelma kertoo kepeällä otteella kuninkaallisista tavoista ja tottumuksista kautta vuosisatojen. Kaiken keskiössä ovat kuitenkin ihmiset, vaikka sitten siniveriset.

 

Ovatko kuninkaalliset vain rahareikä? Vai jäävätkö veronmaksajat voiton puolelle? Ja kenellä on eniten fyffeä? Kuninkaallisten maailmaan meidät johdattaa toimittaja Maija Salminen.

 

Lisätietoa aiheesta: Satu Jaatinen: Kuninkaallisessa seurassa Kaisa Haatanen ja Sanna-Mari Hovi: Monarkian muruset C. J. Gardberg: Turun linnan kolme Katariinaa  

Parisuhde ei välttämättä ole kahden kauppa - perinteinen käsitys rakkaussuhteesta on muuttumassa

ma 15.6. klo 19.02–20.00

Vanha lastenloru, jossa on tyttö ja poika ja pussauskoppi, tiivistää osuvasti käsityksemme parisuhteista. On kaksi ihmistä, jotka ovat yhdessä ja uskollisia toisilleen.

Se, joka uskaltaa elää eri tavalla, saa usein paheksuntaa osakseen. Ei hyvässä suhteessa kaivata ulkopuolisia. Pettäminen on aina pettämistä, vaikka kuinka olisi sovittu, että se on sallittua. Suhteesta puuttuu jotain, jos jompikumpi ihastuu kolmanteen osapuoleen.

Siksi moni erilaisessa suhteessa elävä pitää suunsa supussa eikä kerro kenellekään, että itse asiassa meitä on kolme. Tai että meillä on ihan ookoo käydä treffeillä muiden kanssa.

Paula Tiessalo ja Aune Karhumäki antavat tuoreessa kirjassaan äänen ihmisille, joiden ihmissuhteet eivät mahdu tyypillisen parisuhteen kapeaan malliin. On avoimia suhteita, polyperheitä ja satunnaisia seksikumppaneita.

Parisuhdepäivitys -niminen kirja tarjoaa uudet säädöt rakkaudelle mutta miksi niitä tarvitaan? Paula Tiessalo ja Aune Karhumäki kertovat Sanna Pirkkalaisen haastattelussa.

Kuva: Paula Tiessalon kotialbumi