Radio Suomen Ilta: Olga Ketonen

Radio Suomen Ilta: Olga Ketonen

Riitta Havukainen valmistautuu Paratiisin toisen kauden kuvauksiin

to 22.7. klo 19.05–20.00
Viimeisin

Olgan vieraaksi on hyvä tulla – harva kieltäytyy. Torstai-iltaisin kiinnostavat tyypit puhuvat Olgan kanssa populaaristi kulttuurista. Yhden Suomen parhaan puhetyöläisen seurassa tuttuja ihmisiä, maanläheisesti, nauruakaan unohtamatta.

Aiemmat lähetykset

Riitta Havukainen valmistautuu Paratiisin toisen kauden kuvauksiin

to 22.7. klo 19.05–20.00

Riitta Havukainen pokkasi keväällä parhaan naisnäyttelijän Kultaisen Venlan roolistaan eläkeikää lähestyvänä rikosetsivänä tv-sarjassa Paratiisi.

Hän kertoo saaneensa paljon palautetta samanikäisiltä naisilta, jotka ovat pääosan Hilkka Mäntymäen tapaan omaishoitajia.

Paratiisin toisen kauden jaksoja aletaan kuvata syyskuussa Suomessa ja tammikuussa Fuengirolassa.

Vapaa-aikana Riitta Havukainen aikoo matkustaa, sitten kun se on taas mahdollista, ratsastusleirille. Ratsastus on hänestä maagista: "Se yhtä aika sekä maadottaa että kohottaa, kun katsoo elämää hevosen korvien välistä."

Haastattelun lomassa soivat: Pepe Willberg ja Paradise: Niin vähän on aikaa Buena Vista Social Club: Veinte Anos Leonard Cohen: Suzanne

Kulttuuritapahtumat ilahduttavat pitkän tauon jälkeen

to 15.7. klo 19.05–20.00

Tänä torstaina käydään läpi kesän kulttuuritarjontaa, sillä edelleen moni festivaali ja tapahtuma on perunut tai siirtänyt tilaisuutensa. Mutta on jotain iloistakin kerrottavaa: legendaarinen Pori Jazz toteutetaan tänä vuonna, tosin normaalia lyhyempänä ja aivan kokonaan kotimaisin voimin. Myös Kaustisilla soivat kansanmusiikkisävelet koko viikon. Toimittajana Mika Saarelainen. WhatsApp -viesti studioon 040 14 55 666.

Pate Mustajärvi: Koin "rajun" ikäkriisin kuusikymppisenä, se kesti peräti 15 minuuttia

to 8.7. klo 19.05–20.00

Olga Ketosen ja Pate Mustajärven juttuhetkessä puhuttiin mm. Epe Heleniuksen merkityksestä Popedan menestykseen, keikkaelämän muutoksesta ja ikääntymisestäkin.

Pate Mustajärven maailma muuttui 7. elokuuta vuonna 1976 Ruisrockissa, kun lavalla oli The Sensational Alex Harvey Band. Sen esityksen myötä maailmankatsomukseni ja ihan kaikki muuttui aivan täysin, kuvailee Pate Mustajärvi.

- Näin ja kuulin esityksessä sellaista, että varmaan niitä samoja maneereita on lavahabituksessani vieläkin. Se oli niin kokonaisvaltainen kolaus, eipä sellaisia elämässä usein tule. Sen esityksen skottimurre oli niin rumaa, että sehän kuullosti ihan tampereelta.

"Rajun" ikäkriisin Pate Mustajärvi koki kuusikymmpisenä, se kesti peräti 15 minuuttia.

- Ajoin moottoripyörällä kesämökille, alamäessä ennen huoltoasemaa nopeusrajoitus muuttui, ja asfalttiin oli maalattu oikein isoilla numeroilla 60 km/h rajoituksen merkki. Sitten se tie yhtäkkiä nousi kuvannollisesti mun edessäni täysin pystyyn, se oikein pamahti mun edessäni. Mä kurvasin huoltoasemalle ja otin ison kahvin ja söin sämpylän ja aatelin, että ei helvetti. Sitten pohdin, että jalka nousee yhä monitorille ja nousee vielä Triumphin satulankin ylitse, että ei tässä vielä mitään hätää ole. Pohdiskelujen jälkeen lähdin jatkaman matkaa ja mietin, että tässä elämässä en enää ikinä edes pohdi tommosia asioita.

Radio Suomen suuri Armi-ilta

to 1.7. klo 18.02–18.50

Radio Suomen suuressa Armi-illassa palaamme Armi Aavikon historiaan ja elämään. Mistä kaikki alkoi ja miten suuri menestys rakentui? Luvassa on lempeitä muistoja ja kiinnostavaa keskustelua Armi Aavikosta.

Olga Ketosen vieraina ovat Armi Aavikon kanssa pitkään yhteistyötä tehneet Danny ja musiikkituottaja Ilkka Vainio. Kuulemme myös Armin siskon Marja-Liisa Kaurasen muistoja Armista.

Audiodraama Armi Aavikko - siinä välissä olin elossa julkaistiin torstaina 1. heinäkuuta kuunneltavaksi Yle Areenaan.

Lähetyksessä mukana Armi -audiodraaman työryhmästä pääosan esittäjä Minka Kuustonen ja Dannyn roolin näyttelevä Ilkka Heiskanen, sekä käsikirjoittaja Kati Kaartinen ja ohjaaja Antti Leino.