Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieraana paahtaja Teijo Villa - kun kahvi on intohimo ja elinkeino

toissa päivänä klo 16.30–17.00
Viimeisin

Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen.

Yle Radio Suomessa sunnuntaisin klo 16.30

Aiemmat lähetykset

Sunnuntaivieraana paahtaja Teijo Villa - kun kahvi on intohimo ja elinkeino

toissa päivänä klo 16.30–17.00

Yksi Suomen ensimmäisistä, nykyisistä pienpaahtimoista perustettiin aikoinaan Poriin. Tuolloin erikoiskahvien kuten capuccinon ja espresson saapuminen kahviloiden tiskeille saivat kansalaiset varoen maistelemaan näitä uutuuksia. Sittemmin eri kahvilaadut ja paahtoasteet ovat tulleet tutuiksi Suomessakin ja himokahvittelijat etsivät jatkuvasti uutuusmakuja. Pilaako sokeri ja maito kahvin todellisen luonteen? Miksi Suomessa juodaan niin paljon kahvia? Näitäkin kysymyksiä pohditaan porilaisen, palkitun kahvipaahtajan Teijo Villan kanssa.

Merja Määttänen löysi Kenian Nairobista sekä metropolin että metsän

pe 1.7. klo 2.15–2.45

Tamperelainen Merja Määttänen hyppäsi keväällä tyhjän päälle ja muutti kahdeksi vuodeksi Kenian Nairobiin. Syy muuttoon oli Ylen Afrikan-kirjeenvaihtajana työskentelevä puoliso Pasi Toivonen. Millaisin silmin suomalainen katsoo hurjaa vauhtia kehittyvää afrikkalaista miljoonakaupunkia? Juha Kokkala tapasi Merja Määttäsen, kun tämä oli palannut Suomeen kesälomalle.

Saaressa oppii tulemaan toimeen itsensä kanssa – "Täällä ei ole ketään kelle kiukutella!"

ma 20.6. klo 3.55–4.18

Tällä kertaa sunnuntaivieraana on kotkalainen Nina Mellqvist, joka muutti entiseen sotilassaareen Rankkiin muutama vuosi sitten. Miten arki ja vuodenkierto tuntuvat irrallaan oravanpyörästä? Toimittajana on Kiira Ikävalko.

Keittiömestari Jukka Moilasen rakkaus ruokaan lähti äidin käsistä - äkkiä hän oli myös menettää tärkeän työkalunsa

to 16.6. klo 18.27–18.50

Keittiömestari Jukka Moilanen on vuosikymmenien aikana puhunut, valmistanut ja opettanut ruokaa ja sen

Mistä hänen rakkautensa ruokaan sai alkunsa ja miten hän on selvinnyt, kun äkkiä iskenyt vaiva vei hänen tärkeän työkalunsa, hänen äänensä.

Tämän viikon Sunnuntaivieraan tapaa Vesa Winberg.

Erityisopettaja Annukka Vesa oli koulussa häirikkö, nyt hän haluaa muuttaa koulumaailmaa

pe 10.6. klo 2.15–2.45

Lapin koulutuskeskus Redun erityisopettaja Annukka Vesa oli koulussa häirikkö, josta ei opettajan mukaan pitänyt tulla mitään. Hänestä tuli kuitenkin kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja ja TikTok-tähti. Aikuisiällä Vesalla todettiin myös ADHD ja nyt kokemuksistaan rikkaampana hän haluaakin pölläyttää nykyistä koulujärjestelmää ja sen asenteita. Toimittajana on Risto Koskinen.