Luonto-Suomi

Luonto-Suomi

Luonto-Suomen talviruokintailta

ke 25.11. klo 18.02–18.50
Viimeisin

Luonto-Suomi on suosittu luontoaiheinen kontaktiohjelma. Käsiteltävät aiheet ovat aina kiinni hetkessä. Suorissa lähetyksissä ovat mukana maamme parhaat asiatuntijat.

Aiemmat lähetykset

Luonto-Suomen talviruokintailta

ke 25.11. klo 18.02–18.50

Miten luodaan hyvä lintujen ruokintapaikka? Mihin se sijoitetaan ja millaisilla eväillä saa pihapiiriin mahdollisimman paljon vieraita? Entä miten lauhtuvat talvet muuttavat pihalintujen käyttäytymistä ja onko siitä jo kertynyt havaintoja?

Voit myös kertoa, millaisia kavereita ruokintapaikallasi on vuosien saatossa vieraillut. Talviruokintaillan asiantuntijana on lintututkija Pertti Koskimies, toimittajina suorassa lähetyksessä ovat Asko Hauta-aho ja Juha Blomberg.

Kuva: Asko Hauta-aho / Yle

Luontokuvausilta

ke 11.11. klo 18.02–18.50

Luontovalokuvaus on yksi suosituimmista harrastuksista. Kameran kanssa liikkuvat miehet ja naiset, nuoret ja vanhat. Lapsillakin on kamerakännykät. Luontovalokuvaajia näkee kaikkialla: kaupunkipuistoissa, rannoilla, metsissä, pelloilla. Nykykameroilla voi kuvata lähes pimeässä ja vaikeistakin kohteista on mahdollista saada tarkkoja kuvia. Puhelimillakin voi ottaa hyviä otoksia. Kenellä tahansa on mahdollisuus ottaa huippukuva, vai onko? Miksi toiset saavat hienoja kuvia useammin kuin muut? Millä keinoin kehittyy luontokuvaajaksi, joka osaa haistaa parhaat tilanteet?

Luonto-Suomen luontokuvausillassa annetaan luontovalokuvaukseen liittyviä vinkkejä. Miten pääsee alkuun, miten voi saada erilaisia kuvia kuin muut? Studiossa kysymyksiin ovat vastaamassa Seppo Pöllänen ja Lisse Tarnanen. Toimittajina ovat Juha Laaksonen ja Juha Blomberg.

Kuva: Juha Laaksonen / Yle

Luonto-Suomen myrskyilta

ke 4.11. klo 18.02–18.50

Luonto-Suomen myrskyillassa puhutaan syksyn ja talven myrskyistä. Voiko myrskyjä ennustaa ja miten ne nimetään? Miten myrskyjä voi valokuvata ja ylipäätään harrastaa? Millainen on myrskytutkimuksen historia?

Asiantuntijoina ovat meteorologit Ari-Juhani Punkka ja Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta, toimittajina Minna Pyykkö ja Markus Turunen.

Kuva: Juha Laaksonen / Yle