Radio Suomen Ilta

Radio Suomen Ilta

Radio Suomi jalkapallotunnelmissa, perjantaina klo 22-23

toissa päivänä klo 22.08–23.00
Viimeisin

Juontajana Aki Räty.

Aiemmat lähetykset

Radio Suomi jalkapallotunnelmissa, perjantaina klo 22-23

toissa päivänä klo 22.08–23.00

Juontajana Aki Räty.

Radio Suomi jalkapallotunnelmissa, perjantaina klo 21-22

toissa päivänä klo 21.12–21.49

Juontajana Olli Haapakangas.

Vieraana Anna laulu lahjaksi -konsertin tähtiartisti Paula Koivuniemi

to 14.11. klo 19.05–20.00

Olga Ketosen vieraana upea Paula Koivuniemi, joka tänä vuonna sädehtii myös Anna laulu lahjaksi -konsertin lavalla.

Paula Koivuniemen kanssa jutellaan mm. joulukonserttiin valmistautumisesta, lapsuuden jouluista ja vuosien myötä tapahtuneista keikkarepertuaarin pienoisista muutoksista.

Kun ikää ja kokemusta on jo kertynyt, haluan laulaa myös sen mukaisia lauluja, kertoo Paula. - Ei enää mitään ihan kevyttä, vaan sellaisia kappaleita, missä on mukana sanomaa, voimaa ja kokemusta.

Eläinrakas Paula Koivuniemi tunnustaa saavansa valoa ja virtaa eläimistä. - Paljon iloa elämääni tuovat kissani Oliver ja ystäväni Laura Vuorisen Siru koira, jota myös ulkoilutan ahkerasti.

Kuka olet Keko Salata?

to 14.11. klo 18.02–18.50

Miten laulaja, lauluntekijä Keko Salatasta on tullut niin suosittu, vaikka hänen tapansa olla artisti poikkeaa suuresti valtavirrasta?

Keko Salata ei ole tehnyt live-esiintymisiä tai antanut TV-haastatteluja, eikä hän ole sosiaalisessa mediassa itsestään kaiken antava perinteinen tähti. Mutta silti jokainen Keko Salatan julkaisu nousee Spotifyssa kamppailuun listan kärkipaikasta ja fanit ovat todella intohimoisia.

Toimittajana Olga Ketonen.

Jarno Alastalo: internetistä yksinäinen löytää arvokasta vertaistukea.

ti 12.11. klo 18.02–18.50

Radio Suomen Illassa puhe polveili yksinäisyydestä kissavideoihin ja internetin ilmiöistä outoihin tyyppeihin. Lisäksi kysyttiin onko netti lääke vai syy yksinäisyyteen. Studiovieraana oli verkkoyhteisöjen parissa yli 15 vuotta työskennellyt Jarno Alastalo.

Alastalo on tehnyt uransa netin keskustelufoorumien ja yhteisöjen parissa. Hän on ollut vetämässä Suomi24-keskustelupalstaa ja on toiminut myös IRC-galleriassa. Tällä hetkellä Alastalo vetää Heimo-yhteisöpalvelua, joka pyrkii parantamaan mielenterveyttä.

Alastalo on julkaissut kirjan "Pimeä netti". Kirja kertoo suomalaisista internetin underground-ilmiöistä ja ihmisistä.

Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

Ilkka Alanko: Ennen tuli roiskittua tekstejä menemään, nykyään pyörittelen ja kelailen enemmän

to 7.11. klo 19.05–20.00

Neljä ruusua bändin keulahahmo Ilkka Alanko muistelee bändin huikeaa uraa. Bändi kiertää parhaillaan Suomea ja vastikään julkaistiin single ”Surutulitus”.

Ilkka Alanko vastaa Neljä ruusua -yhtyeen sanoituksista. Hän kertoo riman olleen nilkoissa, silloin kun aloitti sanoitushomman, mutta nykyään rima on aika paljon korkeammalla kuin parikymmentä vuotta sitten.

Olga Ketonen tapasi Ilkka Alangon Pasilan uudessa virtuaalisessa musiikkimuseo Famessa.

Vieraina laulajatar Janita ja kirjailija Antti Heikkinen

to 7.11. klo 18.02–18.50

Janita muistetaan Suomessa usein kauniina nuorena laulajattarena, jonka pehmeä ääni valtasi radiokanavat 90-luvulla. Juuri julkaistu single  I Once Had This on maistiainen vuonna 2020 julkaistavalta albumilta. Olga Ketonen tapasi Janitan. 

Kirjailija Antti Heikkinen luki ensimmäisen Kalle Päätalon kirjan jo 8-vuotiaana, katsottuaan ensin salaa videolta Elämän vonkamies -televisiosarjan. Heikkinen on julkaissut kirjan, jossa pohtii Päätalon merkitystä sekä itselleen, että muille lukijoille. Juontajana Olli Haapakangas.

Työpaikkakiusaaja on kekseliäs ja me annamme hänen toimia

ti 5.11. klo 18.02–18.50

Vähättely ja mitätöinti, annetaan töitä, mutta ei aikaa niiden tekemiseen. Ei tervehditä, ei pyydetä syömään, kuiskitaan selän takana. Ei kysytä, ei kuunnella, unohdetaan postituslistalta. Työpaikkakiusaaja on kekseliäs ja me annamme hänen toimia. Paula Jokimiehen ja Markus Turusen vieraana työpaikkakiusaamista tutkiva Susanna Lundell Turun yliopistosta.

Juhana von Bagh: Kauhussa on paljon samaa kuin erotiikassa

to 31.10. klo 19.05–20.00

Hiljaisten palvelijat on kotimainen kauhua, mysteeriä ja draamaa yhdistelevä tv-sarja, joka vetää katsojan mukaansa hautaustoimistoa pyörittävän perheen synkkiin salaisuuksiin. Viisiosaisen sarjan voi katsoa pyhäinpäivän tunnelmissa yhteen menoon TV2:lla perjantaina 1.11. klo 21.50 alkaen.

Kauhusarjoja ei ole juuri suomalaisessa televisiossa nähty. Onko sarjalla esikuvia? Millaista tunnelmaa sarja tavoittelee? Olga Ketosen vieraana Hiljaisten palvelijat -sarjan ohjaaja Juhana von Bagh.

Miten sujuu Apulannan mieheltä sinfonian säveltäminen?

to 31.10. klo 18.02–18.50

Olga Ketosen juttukaverina Sipe Santapukki. Sipen säveltämä sinfonia kantaesitetään tammikuussa 2020 Lahden Sibeliustalossa. Sinfonian ohessa Sipe on tehnyt soololevyä, joka pohjautuu sinfoniaan. Levyn solisteina vierailee mm. Virve Rosti ja Pepe Willberg.

Tomi Nordlund: Parasta on kun nuori oivaltaa jonkun uuden asian

ti 29.10. klo 18.02–18.50

Freelance-musiikkitoimittaja Tomi Nordlund hankki itselleen uuden ammatin. Hän opiskeli äidinkielenopettajaksi.

Toimelias mies on perustanut ystävänsä kanssa indie-levy-yhtiön "Soit Se Silti". Onpa hänellä myös omaa nimeä kantava bändikin - Tomi Nordlund&Syvä Joki. 

Tomin kanssa puhutaan musiikista, opettamisesta, äidinkielestä ja musan diggailusta. Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

PK Keränen: Haluan että laulamiseni kuullostaa vilpittömältä

to 24.10. klo 19.05–20.00

22-Pistepirkkojen laulaja-kitaristina tunnettu PK Keränen julkaisee vuoden 2020 alussa sooloalbumin. Ensiesityksenä radioaalloilla kuulemme albumista singlen Let Go.

Jo ennen julkaisua tulevan albumin kappaleet on valittu musiikiksi myös ensi kuussa ensi-iltansa saavaan tv-sarjaan Mellom Oss (Between Us).

Tästä tanskalais-norjalaisesta suurtuotannosta povataan kansainvälistä menestysdraamaa ja Norjan ja Tanskan television lisäksi sarja nähdään todennäköisesti pian myös Suomessa ja Ruotsissa sekä muualla Euroopassa.

- Onhan tää nyt aika yees, että musiikkini päätyy tällaiseen isoon tv-sarjaan, vaatimaton mies PK Keränen myöntää juontajan pienen kaivelun jälkeen.

PK Keränen kertoo lähteneensä oman albumin tekoon, koska halusi selvittää, osaako säveltää kappaleita niin, ettei ympärillä ole orkesteria.

- Sooloprojektiin lähteminen tuntui jännittävältä, vapauttavalta ja samalla kauhistuttavalta.

22-Pistepirkko oli neljän vuoden keikkatauolla, joka on nyt takana ja PK "pikkukersa" Hannu Keränen, veljensä Asko ja Esa ”Espe” Haverinen ovat taas myös bändinä tien päällä.

Juontajana Olga Ketonen.

Tikusta asiaa ja Kansallisteatterin Sapiens -näytelmä

to 24.10. klo 18.02–18.50

Maija Salmisen toimittamassa Tikusta asiaa -pakinassa liikutaan tänään hepenien maailmassa ja muistutetaan myös, että silmän ilo on iloa eikä turhuutta. Toimittajana on Maija Salminen.

Kulttuuri-ihmiset arvostelevat ja arvioivat näyttelyitä, elokuvia ja teatteriesityksiä. Useat lukevat näitä kritiikkejä, toiset eivät koskaan.

Moni ihminen käy katsomassa kulttuuria, kuulemassa uusia asioita, nauttimassa satoja vuosia vanhasta musiikista - moni ihan tavallinen ihminen. Nyt annetaan yhdelle heistä tilaisuus arvostella kulttuurielämys.

Olga Ketonen ja "tavallinen ihminen" käyvät katsomassa Kansallisteatterin uutuusnäytelmän Sapiens. Millaisia tuntoja näytelmä katsojissa herättää?

Ovatko ufot uskonnollinen kokemus, vai onko täällä sittenkin muita?

ti 22.10. klo 18.02–18.50

On lohduton ajatus, että maailmankaikkeudessa vain täällä meidän planeetallamme olisi älyllistä elämää, mutta ufot nostattavat huvitusta ja hämmennystä. Ei kai kukaan selväjärkinen sellaista kehtaa puhua. Ovatko ufot uskonnollinen kokemus, vai onko täällä sittenkin muita? Vieraana uskontotieteilijä, filosofian tohtori Jaakko Närvä. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.