Jyrkin sometoimisto

Jyrkin sometoimisto

Somevaikuttaja Emma Karasjoki ei laske työtuntejaan

ti 12.10. klo 20.20–20.35
Viimeisin

Jyrkin sometoimiston toisella kaudella jatketaan seikkailua somemaailmassa. Kyselyikä on nyt ohitettu, ja edessä siintää sosiaalisen median highway. Tarjolla on tietoa, havaintoja, pohdintoja ja vertaistukea - siis someinfoa ilman ähkyä, mutta sitäkin enemmän pilkettä silmäkulmassa. Jyrkin ja kuuntelijoiden neuvonantajana toimii jo ensimmäiseltä kaudelta tuttu Some Mama eli Ylessä ammatikseen someongelmia ratkova yhteisömanageri Patricia Tiihonen.

Jyrkin sometoimisto palvelee Radio Suomessa tiistaisin klo 20.20. Areenassa aina.

Toimittaja : Jyrki Hakanen / Yle Radio Suomi Tuottaja : Tiina von Martens / Yle Radio Suomi

Aiemmat lähetykset

Somevaikuttaja Emma Karasjoki ei laske työtuntejaan

ti 12.10. klo 20.20–20.35

"Menisit oikeisiin töihin" on lause, jonka moni somevaikuttaja on joskus kuullut. Somevaikuttajan työ ei ennakkoluuloista huolimatta ole pelkkää päivänpaistetta, tai omien mielipiteiden lonkalta laukomista videolle.

28-vuotias somevaikuttaja Emma Karasjoki haluaa nostaa videoillaan ja somepostauksillaan keskusteluun yhteiskunnallisia aiheita, kuten tyttöjen ja naisten asioita. Karasjoki vastaa aktiivisesti myös saamiinsa yksityisviesteihin. Siihen kuluu hurjasti aikaa, mutta vuorovaikutus on olennainen osa sometähden työtä.

Jyrkin sometoimiston kakkoskauden viimeisessä jaksossa paneudutaan somevaikuttajan työhön. Erikoisvieraana on Yle Kioskin nuorille suunnatuista videoista tuttu Emma Karasjoki. Somevaikuttajan ammattia ja sen merkitystä pohdiskelevat toimittaja Jyrki Hakanen ja SomeMama Patricia Tiihonen.

Somen tulevaisuus ja sen villit visiot

ti 5.10. klo 20.20–20.35

Jakson aluksi pohditaan sarjan tuottajan palautetta, jonka mukaan Patricia on somenkäyttäjänä liberaali ja Jyrki konservatiivi. Onko todella näin? Ja voisiko Jodeliin liittyminen muuttaa Jyrkin tilannetta? Ja siis mikä ihmeen Jodel?

Jaksossa luodaan myös katsaus pitkälle tulevaisuuteen. Mikä somenkäyttäjiä mahdollisesti odottaa tulevina vuosikymmeninä? Mitä uutta teknologia voisi tuoda tullessaan? Erikoisvieraana on Ylen luova teknologisti Wesa Aapro.

Sosiaalisen median tuleville vuosikymmenille sukkuloivat toimittaja Jyrki Hakanen ja SomeMama Patricia Tiihonen.

Miksi vanhat somepäivitykset tuntuvat noloilta?

ti 28.9. klo 20.20–20.35

"No comments", "Kävin kaupassa", "Onpa hiki", "Jos menis nukkumaan".

Siis oikeasti! Mitä ihmettä ajattelin, kun Facebookin alkuaikoina kirjoitin feediini tällaisia päivityksiä?

Vanhat valokuvat ovat kyllä lutusia, mutta miksi omat vanhat kirjoitukset ovat niin noloja? Jyrkin sometoimistossa isketään pöytään noloja paljastuksia!

Kollektiivisen myötähäpeän tunnelmissa toimittaja Jyrki Hakanen ja SomeMama Patricia Tiihonen.

Yrittäjä-special: Kuinka yritys voi menestyä ja kasvattaa myyntiään somen avulla?

ti 21.9. klo 20.20–20.35

Jyrkin sometoimistossa pohditaan tällä kertaa, millä somekonsteilla erilaiset yritykset voivat menestyä paremmin. Mihin kanaviin kannattaa laittaa paukkuja, mihin ei? Jaksossa hypätään kolmen eri alan yrittäjän saappaisiin, tai korkkareihin.

Mielikuvitusmatkaa yritysmaailmaan tekevät toimittaja Jyrki Hakanen ja SomeMama Patricia Tiihonen.