Muutoksen matkaopas

Muutoksen matkaopas

Voiko haitallisen ihmissuhteen korjata?

ma 18.11. klo 19.05–20.00
Viimeisin

Muutoksen matkaopas auttaa kohti omannäköistä ja parempaa elämää. Moni janoaa muutosta, mutta ei tiedä, miten edetä. Omat voimavarat ja potentiaali voivat olla hukassa arjen keskellä. Radio Suomen maanantai-illoissa syksy omistetaan elämänlaadun kohottamiselle. Toimittaja Maria Jyrkäs.

Aiemmat lähetykset

Voiko haitallisen ihmissuhteen korjata?

ma 18.11. klo 19.05–20.00

Parhaat ihmissuhteet kasvattavat ja kohottavat meitä. Joidenkin kanssa yksinkertaisesti on vain hyvä olla. Mutta sitten on ihmissuhteita, joissa sama draama toistuu kerta toisensa jälkeen. Sellaiset suhteet kaventavat elintilaa ja imevät energiaa. Silti niistä on vaikea sanoutua irti.

Miten toimia haitallisissa, koukuttavissa ihmissuhteissa? Maria Jyrkäksen vieraana Koukuttavat suhteet -kirjan kirjoittaja, seksuaaliterveyden asiantuntija, logoterapeutti Susanna Ruuhilahti.

Millainen muutos elämään koittaa, kun riippuvuus nitistetään?

ma 11.11. klo 19.05–20.00

Muutos on mahdoton jos riippuvuus sanelee elämän marssitahdin. Omaa tahtoa on vaikea noudattaa, jos viina, työ, liikunta, seksi, ruoka tai joku muu riippuvuuden kohde on omaa mieltä vahvempi. Miten riippuvuudesta saa niskalenkin? Maria Jyrkäksen vieraana raitistunut alkoholisti Erja Mäki-Filppula.

Voiko hyvän vanhemmuuden ja itsensä toteuttamisen yhdistää?

ma 4.11. klo 19.05–20.00

Äiti on aina äiti ja isä on aina isä. Mutta kuinka paljon äidillä tai isällä saa olla omaa elämää? Miten hyvä vanhemmuus ja uratavoitteet tai muu itsensä toteuttaminen mahtuvat samaan arkeen? Maria Jyrkäksen vieraana Uraäidin selviytymisoppaan kirjoittanut Anni Erkko.

Voiko uupumuksen kautta löytää uuden alun?

ma 28.10. klo 19.05–20.00

Kun mikään ei huvita, eikä mihinkään ole oikein voimiakaan. Uupumus vie värit elämästä. Asiat, joista ennen sai iloa, tuntuvat velvollisuuksilta ja usko omaan osaamiseenkin rapautuu.

Kun akku loppuu - miten elää uupumuksen kanssa? Maria Jyrkäksen vieraana Uuvuksissa kirjan kirjoittaja, työpsykologi Liisa Uusitalo-Arola.