Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Hilkka Olkinuora eutanasiasta: Elämän lahjan voi myös antaa pois

ke 15.9. klo 17.30–18.00
Viimeisin

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

Aiemmat lähetykset

Hilkka Olkinuora eutanasiasta: Elämän lahjan voi myös antaa pois

ke 15.9. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat ensikertalainen Hilkka Olkinuora sekä konkarit Ruben Stiller ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Olkinuora on mm. pappi ja tietokirjailija, ja hän ottaa pysäyttävästi kantaa eutanasiaan. Hän sanoo, ettei silmiä pidä sulkea itsemurhilta, sillä "kipujansa kuolemaan karanneita" on jo nyt paljon.

Suorassa lähetyksessä saatiin myös erilaisia kantoja Stillerin esiin nostamaan kannabis-keskusteluun ja Vilkkumaan pohdintaan Alfa-tv:n asemasta.

Twitterissä #pyöreäpöytä

Suomalainen media on ilmastokriisin käsittelyssä täysin kädetön

ke 8.9. klo 17.30–18.00

Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Anu Koivunen ja Pekka Seppänen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Pekka Seppäsen mielestä Suomessa on voimallisesti kiinnitetty huomiota Veikkaukseen ja sen pelien aiheuttamiin riippuvuuksiin ja muihin ongelmiin, joita on lähinnä aikuisten keskuudessa. Sen sijaan kännykkä- ja tietokonepelien lapsille ja nuorille aiheuttamista haitoista ei liiemmin ole kohkattu. Nuorille pelejä kehittäviä pelifirmoja kyllä ylistetään taloudellisesta menestyksestä. Ovatko aikuiset ja aikuisten rahat tärkeämpiä kuin nuoret ja nuorten mielenterveys?

Kaarina Hazard ihmetteli, odottavatko tiedotusvälineet valtiollista käskyä vai miksi ne eivät kerro ilmastokriisistä asian vaatimalla vakavuudella. Miksi viestimet tahtovat pienentää ilmastomuutoksen yhdeksi aiheeksi muiden sekaan, ikään kuin se olisi saman kokoinen kuin muutkin ongelmat? Anu Koivunen kysyi raatilaisilta suoraan ja kaunistelematta, mitä he veronmaksajina ja kansalaisina odottavat julkisin verovaroin rahoitetulta tieteeltä ja tutkijoilta.

Presidenttipeli on avattu!

ke 1.9. klo 17.30–18.00

Keskustelijoina ovat Juha Itkonen, Ruben Stiller ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Sosiaali- ja terveysministeriön uudeksi strategiajohtajaksi on hakenut myös joukko kulttuurialan vaikuttajia. Pyöreän pöytä ilmoittaa kannattavansa hakijoista kanssaritariaan eli Olavi Uusivirtaa.

Ruben Stiller halua vähentää presidentin valtaan, ja samaan hengenvetoon miettii seuraavan presidentin nimeä.

Taru Tujunen on eri mieltä Stillerin kanssa. Hänestä presidenttiä tarvitaan ulkopolitiikan johtoon. "Seuraava presidentti on se henkilö, joka voittaa Jussi Halla-ahon toisella kierroksella", veikkaa Tujunen.

Seuraavaksi puhututtaa kansantalouden vaikea tila ja EVAn ehdottama "kelluva eläkeikä".

Juha Itkosta hirvittää rajojen sulkeutuminen ympäri maailmaa koronapandemian takia –​ ​ja sen varjolla. Saavuttavatko kansallisvaltiofanaatikot tavoitteensa ihan huomaamatta?

Mitä pahaa pienissä asunnoissa muka on?

ke 25.8. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Olavi Uusivirran mielestä ev.lut.kko on ottanut varaslähdön syysmyrskyihin: Helsingin tuomiokapituli on erottanut pappi Kai Sadinmaan pappisvirastaan. Olavi toivoo kirkolta notkeutta.

Anu Koivunen kertoo, että presidentti Sauli Niinistö ehdotti puheessaan suurlähettiläille Helsingin hengen elvyttämistä. Niinistö on aiemminkin kaavaillut suurta tapahtumaa Etykin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi v. 2025.

Mika Pantzar ihmettelee sydämistyneenä puhetta pieniä asuntoja vastaan. Hän sanoo, ettei halua romantisoida ahtaissa neliöissä asumista. Pantzar pitää pieniä koteja mm. ekologisesti järkevinä.