Kirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat

Erkka Mikkonen, Moskova

to 15.4. klo 20.20–20.40
Viimeisin

Kirjeenvaihtajat - nuo yhden hengen tietotoimistot maailmalla - millaista työtä he oikeastaan tekevät? Tässä sarjassa Ylen kirjeenvaihtajat kertovat ammatistaan ja arjestaan asemapaikalla: yksinäistä etätyötä, vaarallisia tilanteita ja äkkilähtöjä uutisiin, mutta myös kiinnostavia kohtaamisia, uusia kieliä ja kulttuureita. Kirjeenvaihtajuus on enemmänkin elämäntapa kuin ammatti. Usein se on myös koko perheen keikka. Sarja Ylen kirjeenvaihtajista kuullaan klo 20.20 Radio Suomessa torstaisin 18.3.2021 alkaen. Haastateltavina ovat kirjeenvaihtajat Suvi Turtiainen Berliinissä, Kirsi Heikel Tukholmassa, Kirsi Crowley Pekingissä, Erkka Mikkonen Moskovassa sekä Iida Tikka ja Mika Hentunen Washingtonissa. Toimittajana on Mika Saarelainen.

Aiemmat lähetykset

Erkka Mikkonen, Moskova

to 15.4. klo 20.20–20.40

Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen päätyi itsekin Venäjällä isosti otsikoihin kysyttyään kiusallisen kysymyksen maan päättäjiltä. Jopa niin kiusallisen, että ystävät olivat jo peloissaan Mikkosen puolesta.

Millainen maa Venäjä on asua ja työskennellä?

Toimittajana Mika Saarelainen.

Iida Tikka, Washington

su 11.4. klo 12.00–12.20

Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Iida Tikka on jo alle kolmekymppisenä tullut kertaalleen pidätetyksi Tshetsheniassa, päätynyt Washingtoniin juuri kuohuvan presidentinvaalin alla ja kun Capitol Hillille hyökättiin, otti pyörän allensa ja lähti keskelle vellovaa vihaista ihmismerta. Silti hän ei myönnä pelkäävänsä.

Miten Iida Tikan tie on käynyt Moskovasta Washingtoniin, ensin opiskelemaan, sitten kirjeenvaihtajaksi?

Toimittajana Mika Saarelainen

Kirsi Crowley, Peking

to 8.4. klo 20.20–20.40

Aasian kirjeenvaihtajana toimivalla Kirsi Crowley'lla on uskomaton työkokemus eri puolilta maailmaa. Nyt hän asuu, elää ja työskentelee Pekingissä, missä omat hankaluutensa aiheuttavat valtava byrokratia, kiinan kieli ja se, että koko ajan joku valvoo pienintäkin liikettä.

Toimittajana Mika Saarelainen.

Mika Hentunen, Washington

to 1.4. klo 20.20–20.40

Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mika Hentunen sanoo työnsä olevan askeettista ja Washingtonin ilmapiiri on hänen mukaansa myös "outo". Mitä hän outoudella ja askeettisuudella tarkoittaa? Ja millaista on työ ja arki USA:n pääkaupungissa.

Toimittajana Mika Saarelainen.

Kirsi Heikel, Tukholma

to 25.3. klo 20.20–20.40

"Onneksi sentään ulkona on sallittua tehdä haastatteluja. Tuleepahan samalla käveltyä", sanoo Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel. Korona on vaikeuttanut suuresti hänenkin työtään taudin runtelemassa Ruotsissa. Eikä muihin Pohjoismaihin ole fyysisesti asiaa.

Toimittajana Mika Saarelainen.

Suvi Turtiainen, Berliini

to 18.3. klo 20.20–20.40

Sarja kertoo toimittajista, jotka ovat silmämme ja korvamme maailmalla. Toimittajana Mika Saarelainen.

Sarjan ensimmäisessä osassa tapaamme Berliinissä asuvan Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiaisen. Millaista on monikulttuurisen lapsiperheen arki saksalaisessa suurkaupungissa? Entä miten ihmeessä Suvi päätyi samalle lennolle Venäjän oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kanssa, kun tämä palasi Venäjälle.