Levylautakunta

Levylautakunta

Pimeyden Pekka Nisun soolouran avaus toi kesämielen, mutta Dylanin pojan kannattaa kysyä neuvoja isältään

su 9.5. klo 1.02–1.59
Viimeisin

Levylautakunta sanoo joka viikko lahjomattoman mielipiteensä levyuutuuksista. Lautakunnan vierailevina jäseninä kuullaan musiikkimaailman enemmän tai vähemmän tuttuja vaikuttajia. Puheenjohtajana puheenvuorot lautakuntalaisille jakaa Toni Laaksonen.

Yle Radio Suomessa lauantaisin klo 13

Aiemmat lähetykset

Pimeyden Pekka Nisun soolouran avaus toi kesämielen, mutta Dylanin pojan kannattaa kysyä neuvoja isältään

su 9.5. klo 1.02–1.59

Alkuvuodesta ensimmäisen levynsä julkaissut Suad Khalifa ja vaihteeksi soolouralta Kuohu-yhtyeeseen vaihtanut Leo Stillman tällä kertaa uutuuksia ihmettelemässä.

Kohdassa 7:46 Aurora ja Keko Salata: Vettä kaivoon (Laura Julku, Keko Salata) Vajaat kymmenen vuotta on Aurora tehnyt musiikkia hyvällä menestyksellä radiohittejä ja kultalevyjä myöten. Parin vuoden tauon jälkeen uusi laulu on tunnelmiltaan aiempia tummempi ja melankolisempi, onhan kyseessä erobiisi.

14.08 The Wallflowers: Roots And Wings (Jakob Dylan) Juuri 80-vuotispäiväänsä viettävän Bob Dylanin Jakob-poika on kohtalaisella menestyksellä tehnyt omaa musiikkiuraansa yhtyeessään jo 90-luvun alusta alkaen. Välillä on ollut sooloprojektien vuoro, mutta nyt on taas aika bändilevyn, joka ilmestyy kesällä.

23:16 Kanerva: Äidiltä tyttärelle (Kanerva) Kanerva on julkaissut kaksi levyä, joiden lauluja on radiosta ahkeraan kuunneltu. Äitienpäivän läheisyyden kunniaksi uusi single kertoo äideistä ja tyttäristä neljässä sukupolvessa.

30:39 Pekka Nisu: Vapaa maa (Nisu) Pimeys-yhtye päätti toimintansa viime vuonna, ja nyt yhtyeen toinen laulunkirjoittaja Pekka Nisu debytoi omalla soololevyllään. Uudella laululla soi kesä, ystävyys ja uuden aloitus, kuten ensimmäiselle singlelle omalla nimellä pitääkin.

38:49 Rebecca: Faded (Rebecca Ogbeide, Santeri Pilli) Nigerialaiset juuret omaava tamperelainen yhdistelee musiikissaan kansainvälisten esikuvien mukaisesti soulia ja hiphoppia. Mutta mihinkään tiukkoihin rajoihin ei Rebecca halua musiikkiaan rajoittaa.

45:28 Tutan C'mon: Mosul - Helsinki (Kalle Jokela, Ville Valtonen) Ihan uusi yhtye, jonka jäsenillä kyllä on kokemusta soittohommista jo muistakin bändeistä. Näppärän nimen omaava helsinkiläiskokoonpano laulaa kolmannella singlellään yhteiskuntamme näkymättömistä puurtajista.

Pohjalaista mielenmaisemaa, jeesmiehiä ja tönkköviettelyä – toisenlaisia vappulauluja

su 2.5. klo 1.02–1.59

Vieraina Anna-Sofia Tuominen ja Juho Hoikka Tilhet, pajut ja muut -yhtyeestä, joka toisaalta viettää kymmenvuotisjuhliaan mutta on toisaalta päättänyt lopettaa toimintansa loppukesän jäähyväiskonserttiin.

Kohdassa 8:28 Kaija Koo: Vikaa ensimmäistä kertaa (Tiina Vainikainen, Joonas Angeria, Patric Sarin) Pitkä, yli 40-vuotinen musaura on tehnyt Kaijasta Suomen popkuningattaren. Uusi levy Taipumaton ilmestyi juuri, ja mukana on iso joukko aivan kärkikaartin laulunkirjoittajia. Syksyllä Kaijasta ilmestyy elämäkerta, ja ensi vuonna tulossa on koko uran kattava dokumenttielokuva Ylen kanavilta.

15:33 Ernest Lawson: Uuh (viettelybiisi) (Lawson, Sam Weckman) Lukuisista tv-sarjoista tuttu, mutta viimeistään Putouksesta kansalliseen kuuluisuuteen näyttelijänä noussut Ernest on myös tehnyt musiikkia yllättävän matalalla profiililla. Tämä on toinen single tänä vuonna, molemmat jokseenkin vinolla asenteella tehtyjä.

21:38 Sonja Inari: Ei meistä jää jälkeekään (Sonja Myllymäki, Ilkka Valtee) Nelisen vuotta tosissaan musiikkia tehnyt satakuntalaistaustainen Sonja laulaa, mutta musat tehdään tiiviissä yhteistyössä tuottaja Ilkan kanssa. Vastikään ilmestyi ensimmäinen ep-levy Nälkä.

29:00 Hukka: Jos sä vain tahdot (Lasse Hukka) Hukka ja Mama -duo osallistui Uuden musiikin kilpailuun vuonna 2014. Albumikin tuli pari vuotta myöhemmin, mutta viime vuodet Lasse Hukka on tehnyt musiikkia soolona.

35:48 Liruma: Jeesmän (Emmi Hakala, Tapio Heinilä, Sofi Meronen) Ainakin tämän julkaisun perusteella melko humoristisella asenteella musiikkiin suhtautuva trio. Toki jäsenillä on kokemusta myös vakavamman musiikin kirjoittamisesta lukuisille artisteille. Trio syntyi spontaanista tarpeesta luoda ja julkaista musiikkia ilman sääntöjä ja ennakko-oletuksia.

43:25 Bill Hota: Pikkuusen paree (Hannu Sepponen, Juhani Lautamaja) Eteläpohjalaisista juuristaan ylpeä yhtye on toiminut kohta jo 30 vuotta. Trio tunnettiin aiemmin Bill Hota ja Pulvers -nimellä mutta nyt mennään iskevämmällä nimellä. Uusi single johdattaa eteläpohjalaisuuden ytimeen.

Levylautakunta Radio Suomessa lauantaisin kello 13.

Vilma Alinan taito kirjoittaa koskettavia lauluja ei lakkaa ihastuttamasta!

su 25.4. klo 1.02–1.59

Teppo Vapaus on YleX:n musatoimittaja, ja on juuri tehnyt Youtubeen sarjan suomalaisten muusikkojen korona-arjesta. Jouni Aslak taas on paitsi levyttävä artisti myös ollut tuotantopuolella lukuisten artistien taustalla. He kuuntelivat kuusi levyuutuutta.

Kohdassa 8:29 Jukka Ässä: Anna kun mä kerron (J. Salminen, A. Westman, V. Wacklin) Tamperelaismuusikko on soittanut useissa bändeissä, omaa nimeä kantava yhtye on julkaissut kymmenen vuoden aikana kolme levyä. Uusi laulu kertoo keski-ikäistyneen miehen rimpuilusta muuttuvan maailman pyörteissä.

15:23 Andra Day: Phone Dies (Day ja kumpp.) Amerikkalainen laulaja ja näyttelijä elää jänniä aikoja, kohta nimittäin ratkeaa voittaako hän Oscar-pystin roolistaan laulajalegenda Billie Holidayna. Day myös esittää elokuvassa koko joukon Holidayn lauluja. Tämä uusi single ei kuitenkaan elokuvaan liity.

23:43 Juhani Tikkanen: Hyvästit (Tikkanen) Sekä hengellistä että maallista musiikkia kirjoittavan ja esittävän lauluntekijän kolmas albumi on tulossa ensi syksynä. Edellisen levyn laulut soivat tiuhaan mm. Radio Suomessa.

31:56 MOOA: Kotikoti (Miia Stranden) Joensuulaislähtöinen, artistinimellä esiintyvä Miia osallistui tämän laulun demoversiolla viime syksynä YleX:n Nosteessa-sarjaan ja pärjäsi aina finaaliin asti. Viime vuonna ehti jo tulla esikois-ep.

39:30 The Coral: Lover Undiscovered (Skelly) Liverpoolilaisyhtye juhlistaa 25-vuotista taipalettaan kunnon vanhanaikaisella tupla-albumilla, joka on vieläpä teemalevy, joka kertoo yhtyeen omasta kuvitteellisesta saaresta ja sen tapahtumista.

47:00 Vilma Alina: Särkymisen arvoinen (Vilma Alina, Ilkka Wirtanen) Ahkerasti ja menestyksekkäästi sekä itselleen että muille lauluja kirjoittava Vilma Alina valmistelee kolmatta albumiaan. ”Jotenkin taas kerran kyytiin valikoitui enemmän niitä sydänsurujuttuja, ja halusin kirjoittaa kokonaisuuteen vielä yhden rakkauslaulun. No, vähän surumielinen tästäkin tuli”, kertoo nainen itse.

Levylautakunta Radio Suomessa lauantaisin kello 13.

Mihin jäi reggae? Jukka Pojan uusi tyyli hämmensi mutta myös ihastutti

su 18.4. klo 1.02–1.59

Ensimmäisen albuminsa julkaissut Sara Siipola ja pitkään Gepardi-bilebändissä ja Nat Newborn -nimellä klassista viihdemusaa tehnyt Visa Luttinen ovat tällä kertaa levyuutuuksien kuunteluvuorossa.

Kohdassa 8:33 Jukka Poika: Paratiisilintu (Jukka Rousu, Olli Äkräs, Jarkko Meretniemi) Suomenkielisen reggaen suosituin esittäjä on vaihtanut rytmit brasilialaisiin, sieltähän bossa nova on kotoisin. Myöskään vertailut klassisiin iskelmiin tulevat mieleen.

16:19 Demi Lovato: The Kind Of Lover I Am (Lovato + co.) Jo teininä pinnalle nousseen Demin elämä oli päättyä pari vuotta sitten yliannostukseen. Toivuttuaan tähti on julkaissut sekä albumin että Youtube-dokumentin, jossa kertoo avoimesti vaikeuksistaan ja niistä selviämisestä.

23:58 Täplä: Beverly Hills (Timo Järvensivu) Vasta vuosi sitten ensisinglensä julkaissut tamperelaispoppoo on jo ehtinyt ensimmäisen albumiinsa, jonka nimi on Sotkuisempi pää.

30:57 Tilhet, pajut ja muut: Heinäkuu helottaa (Juho Hoikka) Kymmenen vuotta toiminut yhtye juhlistaa asiaa lopettamalla toimintansa jäähyväiskonserttiin loppukesästä. Viimeiseksi levyksi jää kokoelma, jossa vanhoista lauluista on tehty akustisia versioita laulaja Anna-Sofian ja biisintekijä Juhon duetoiksi. Tämä on kokonaan uusi laulu.

37:17 Jungle: Keep Moving (Jungle) Brittiläinen konemusayhtye on uudella singlellään matkustanut ajassa taaksepäin diskon kultaisiin vuosiin.

44:44 Jutta Annala: Muiden laulujen sanoin (Annala) Kokenut musiikintekijä on tehnyt pitkää uraa taustalaulajana ja muusikkona mutta myös lukuisten isojen nimien laulusparraajana. Oma musa lähtee esikuvasta, joka on Joni Mitchell.