Radio Suomen Ilta: Sanna Pirkkalainen ja Matti Ylönen

Radio Suomen Ilta: Sanna Pirkkalainen ja Matti Ylönen

Kesälomasuunnitelmia ja suunnittelemattomia lomia

toissa päivänä klo 19.05–20.00
Viimeisin

Maanantai-ilta on kuin hyvä lenkkikaveri: kirittää tarvittaessa, kulkee rinnalla mutta ei mene ohi.

Tule kanssamme pysähtymään elämän tärkeiden asioiden äärelle, voimaan hyvin sekä henkisesti että fyysisesti. Nauramaan, itkemään, kiukustumaan, leppymään.

Aiemmat lähetykset

Kesälomasuunnitelmia ja suunnittelemattomia lomia

toissa päivänä klo 19.05–20.00

Kesäloma - vihdoinkin!

Kalenterissa pelkkää tyhjää, aikaa laskea poutapilviä, kaivella heinällä hampaanvälejä ja tuijottaa tyynelle järvenselälle. Paitsi että mökin kuisti pitää maalata. Ja käydä anoppilassa. Ja kesäteatterissa. Ainakin kahdet festarit. Sukulaisytön rippijuhlat, naapurin häät ja pakollinen eläintarharetki. Ja tietenkin suursiivous. Että siinä se loma sitten hurahtikin.

Juontajina Sanna Pirkkalainen ja Markus Turunen.

Mitä on NFT-taide?

ma 3.5. klo 19.05–20.00

Onko taide kokeilua, tutkimista, ihmettelyä vai peräti uuden löytämistä? Pitääkö taiteen olla aina käsinkosketeltavaa tai nähtävää?

Viime viikot internetiä on puhuttanut ilmiö nimeltään NFT. Mitä on NFT-taide?

Markus Turunen ja Sanna Pirkkalainen halusivat perehtyä aiheeseen ja oppaaksi kutsuttiin hybriditaiteilija, tietokirjailija Rami Kangas.

Katse karvoihin

ma 26.4. klo 19.05–20.00

Kulmakarvat, kainalokarvat, säärikarvat, viiksikarvat, rintakarvat, häpykarvat. Nyt katsotaan karvoihin! Mikä saa ihmisen ajamaan luonnollisesti kasvavat karvat? 

Bloggaaja, somevaikuttaja Jenny Rotonen päätti laittaa stopin säärikarvojen ajelulle. Hän halusi tempauksellaan haastaa vallitsevia kauneusihanteita ja rimpuilla irti karvoihin liitetystä häpeän tunteesta. Millaisia reaktioita tempaus lukijoissa herätti? Hellittikö häpeän tunne ajan kuluessa?

Juontajina Sanna Pirkkalainen ja Matti Ylönen.

Esteettinen hammashoito: turhamaisuutta vai terveydenhoitoa?

ma 19.4. klo 19.05–20.00

Jos aikuisen hampaat ovat vinksin, vonksin ja vähän heikunkeikun, onko mitään enää tehtävissä? Entä jos hampaiden keltainen sävy vetää mielen mustaksi eikä koskaan tohdi hymyillä suun täydeltä?

Onko hoito silloin turhamaisuutta vai terveydenhoitoa?

Sanna Pirkkalaisen vieraana esteettisen hammashoitoon erikoistunut hammaslääkäri Petteri Viljakainen.

Pukeutumisneuvoja Ulla Hirvas: Paras palkinto on kun asiakas kertoo heräävänsä eloon uuden vaatteen myötä

ma 12.4. klo 19.05–20.00

Eikö vaatekaupoissa kiertely miellytä, mutta uusia vaatteita pitäisi saada? Tekisikö mieli uudistaa tyyliä, mutta omat ideat eivät vakuuta?

Vaatteet vaikuttavat suuresti myös itsetuntoon. Kaikki tietävät sen tunteen, kun katsoo itseään peilistä ne täydellisesti istuvat oman tyyliset vaatteet päällä ja voi todeta ”vitsi mä näytän kivalta tässä asussa”. Jo pienellä panostuksella saa todella paljon aikaiseksi.

Matti Ylönen ja personal shopper, pukeutumisneuvoja Ulla Hirvas lähtivät ikkunaostoksille uudistamaan vaatekaapin sisältöä. Pohditaan yhdessä, miten uudistaa garderobia järkevästi.