Akuutti

Akuutti

Työkaluja viihtyisyyteen 1/2 Tavaroiden raivaus ja fyysinen tekeminen avartaa ajatuksia ja epävarma olokin voi helpottua

ma 30.11. klo 20.30–20.50
Viimeisin

Tutkittua tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. Rohkeita ihmisiä ja inhimillisiä tarinoita. Toimittaja Minna Korhonen, tuottaja Tarja Haapala-Easton.

Aiemmat lähetykset

Työkaluja viihtyisyyteen 1/2 Tavaroiden raivaus ja fyysinen tekeminen avartaa ajatuksia ja epävarma olokin voi helpottua

ma 30.11. klo 20.30–20.50

Kodin nurkkiin kertyvien tavararöykkioiden raivaaminen voi voimauttaa. Kaikenlainen fyysinen tekeminen helpottaa epävarmuuden tuomaa ahdistusta, joten otetaan käyttöön työkalut kodin perkaamiseen. Ammattijärjestäjä Reija Wihinen pohtii kodin merkitystä ja millä keinoin voi luoda viihtyisyyttä ympärilleen. Minna Korhonen avaa hänelle vaatehuoneensa.

Työkaluja viihtyisyyteen 2/2 Tavarakaaoksen järjestely lisää itsetuntemusta ja voi voimauttaa

su 29.11. klo 7.00–7.20

Omaa oloaan voi parantaa perkaamalla mieltä rassaavat kasat pois nurkista. Samalla tutustuu itseensä paremmin ja saa ajatuksiin avaruutta. Sillä on sikäli myös väliä, että koti on muuttunut monitoimitilaksi ja viihtyisyys korostuu näin epävarmoina aikoina. Minna Korhonen avasi ovensa ammattijärjestäjä Raija Wihiselle.

Työkaluja arkeen 3/3 Kuinka henkistä kivirekeä voi keventää fyysisyyden avulla?

ma 23.11. klo 20.30–20.50

Ainaisen miettimisen sijaan kannattaa keskittyä fyysisyyteen, sanoo hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälä. Kova liikkuja loukkaantui vuosia sitten ja joutui opettelemaan toisenlaisen asenteen itseään ja liikkumista kohtaan. Kurittamisen ja suorittamisen tilalle tuli toisenlaisia keinoja kerätä voimavaroja joka päivä. Minna Korhonen kävi Teemun kanssa Karjalohjan sateisessa metsässä.

Työkaluja arkeen 2/3: Taas uusi päivä, kuinka saat itsesi hyvää vireeseen ja voimavarasi käyttöön?

ma 16.11. klo 20.30–20.50

Kuinka saat potkua päivääsi? Miten voit tsekata olotilasi pienin keinoin ja kohentaa sitä mikä kaipaa vahvistusta? Itseään voi johtaa innostuneeseen olotilaan yksinkertaisin keinoin. Hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälällä on hyviä keinoja voimavarojen ylläpitämiseen. Minna Korhonen tapasi hänet Karjalohjan sateisessa metsässä.

Työkaluja arkeen 1/3 Miehen vahvuus ei ole vain sitä, että on oltava kuin soturi, vaan taitoa hyväksyä varjonsa

ma 9.11. klo 20.30–20.50

Millaisin keinoin mies voi oppia selviämään ulkoapäin tulevista odotuksista ja haasteista? Hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälän mielestä entinen miehen malli ei enää toimi, joten tilalle on otettava voimavaroja vahvistavia tapoja toimia ja tuntea. Millainen isä ja miehen malli hän itse haluaa olla lapsilleen? Minna Korhonen kävi kyselemässä miehisyydestä Karjalohjalla.