Luonto-Suomi

Luonto-Suomi

Luonto-Suomen jääilta

ke 22.1. klo 18.02–18.50
Viimeisin

Luonto-Suomi on monipuolinen luonto- ja ympäristöaiheinen kontaktiohjelma. Käsiteltävät aiheet ovat ajankohtaisia ja eri vuodenaikoihin liittyviä. Suorissa lähetyksissä ovat mukana maamme parhaat asiatuntijat.

Aiemmat lähetykset

Luonto-Suomen jääilta

ke 22.1. klo 18.02–18.50

Etelä- ja Keski-Suomessa jäät ovat monin paikoin vielä arvaamattomia ja kestäviä jäitä saadaan vielä odotella. Minkälaisia tuntomerkkejä heikko jää antaa retkeilijälle ja miltä se voi näyttää? Meren jääpeite on aina yllättävä ja muutokset siellä voivat tulla muutamassa tunnissa. Onko luistelijoiden ja kalastajien turvavarusteet kehittyneet viimeisten vuosien aikana?

Luonto-Suomen jääillassa olivat vieraina asiantuntija Jari Nummela Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitosta ja retkiluistelija Seppo Sihvonen. Suoran lähetyksen toimittivat Asko Hauta-aho ja Markus Turunen.

Talvet katoavat

ke 8.1. klo 18.02–18.50

Suomen talvet muuttuvat. Kun ilmasto lämpiää, lumen määräkin vähenee. Miten talvet ovat jo muuttuneet kotiseudullasi vai onko mielestäsi kaikki kuten aina ennenkin?

Katoavatko Suomesta pakkasten myötä myös havupuut? Askarruttaako sinua ilmastonmuutos?

Asiantuntijoina studiossa ovat tutkija Tuomo Kalliokoski Helsingin yliopistosta ja ryhmäpäällikkö Hannakaisa Lindqvist Ilmatieteen laitokselta. Toimittajina ovat Markku Sipi ja Markus Turunen.