Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Kolmikannan kautta maskipoliisien väärinymmärtämiseen

toissa päivänä klo 17.30–18.00
Viimeisin

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

Seuraava lähetys

Pyöreä pöytä

tänään klo 2.15–2.45

Pyöreässä pöydässä keskustelemassa ovat Juha Itkonen, Pekka Seppänen ja Olavi Uusivirta. Puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Aiemmat lähetykset

Kolmikannan kautta maskipoliisien väärinymmärtämiseen

toissa päivänä klo 17.30–18.00

Pyöreässä pöydässä keskustelemassa olivat Juha Itkonen, Pekka Seppänen ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta johti Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Finlandia, viina ja valtio

ke 25.11. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Kaarina Hazard, Taru Tujunen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Puhetta myöhemmin illalla jaettavista Finlandia-palkinnosta: Kirjallisuudesta saa olla mitä mieltä tahansa! Yhtenäistä kansallista makua ei enää ole!

Oslossa ravintolat ja baarit saavat olla auki, mutta niissä ei saa tarjoilla lainkaan alkoholia. Pitäisikö Suomessakin meidän kantaa kortemme kekoon?

Valtio on ottanut aiempaa isompia roolia elämässämme tämän vuoden aikana. Onko se ok?

Twitterissä #pyöreäpöytä

Uusia toiveen lähteitä etsittävä, koska toive paluusta "vanhaan normaaliin" on vaarallinen ja kestämärön

ke 18.11. klo 17.30–18.00

Keskustelijoina Kaarina Hazard ja Anu Koivunen sekä vieraileva väittelijä Mikko Dufva, joka on tulevaisuusasiantuntija Sitrasta. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Twitterissä #pyöreäpöytä

Kiina, Kokoomus ja katuväkivalta - ongelmia ratkomassa mm. Risto E.J. Penttilä

ke 11.11. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Pekka Seppänen ja Ruben Stiller sekä vieraileva väittelijä, toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä Nordic West Officesta. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Aiheina olivat Kiinan maailmanvalloitus, Kokoomuksen alamäki ja Helsingin jengiväkivalta.

Jos ei löydetä hyvää nuorta naista Helsingin pormestariksi, olen valmis harkitsemaan. Näin sanoo Penttilä vastanneensa, kun häneltä on kysytty kiinnostusta pormestarin tehtävään.

Twitterissä #pyöreäpöytä

Mauno Koivistoa ja Donald Trumpia yhdistää puhetavan suorasukaisuus?

ke 4.11. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Kaarina Hazard, Mika Pantzar ja Ruben Stiller. Suoraa puhetta johtaa "Noin vaalistudio"-lähetyksessä Pauli Aalto-Setälä. Tarjolla noin kolme näkökulmaa Yhdysvaltain vaaleihin. Twitterissä #pyöreäpöytä

Kaarina Hazard on seurannut tarkkaan Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Häntä on alkanut askarruttaa, mistä medioiden tarjoama yletön ja keuliva uutisseuranta kertoo. Onko journalistista harkintaa todella käytetty jokaisen julkaistun uutisen ja jutun kohdalla? Itse hän arvelee, että intensiteetin paljastavan, että toimittajat rakastavat vaaleja, koska ne muistuttavat 1980-luvun kulta-ajoista.

Mika Pantzar uskoo Donald Trumpin kannatuksen takana olevan äänestäjien helpotus, jonka he kokevat, kun Trump on suorasukaisine puheineen vastakohta aikaisempien presidenttien teeskentelylle. Pantzar jopa vertaa Trumpia tässä suhteessa Mauno Koivistoon.

Ruben Stiller pohtii, mitä republikaanit puolueena tekevät, voittaa Trump vaalit tai ei. – Presidenttiehdokkaan voitto olisi omalle puolueelle painajaismainen, koska Trump on kaapannut puolueen, hän väittää.