Radio Suomen Ilta: Olga Ketonen

Radio Suomen Ilta: Olga Ketonen

Eppu Nuotio: Kaikki naiset tarvitsevat naisystävien verkoston, johon täytyy myös pitää tiivis yhteys

to 3.12. klo 19.05–20.00
Viimeisin

Olgan vieraaksi on hyvä tulla – harva kieltäytyy. Torstai-iltaisin kiinnostavat tyypit puhuvat Olgan kanssa populaaristi kulttuurista. Yhden Suomen parhaan puhetyöläisen seurassa tuttuja ihmisiä, maanläheisesti, nauruakaan unohtamatta.

Aiemmat lähetykset

Eppu Nuotio: Kaikki naiset tarvitsevat naisystävien verkoston, johon täytyy myös pitää tiivis yhteys

to 3.12. klo 19.05–20.00

Kirjailija Eppu Nuotio muutti miehensä Kurt Nuotion kanssa Helsinkiin Berliinissä asuttujen vuosien jälkeen. Suomi näyttäytyy meille nyt paljon avoimempana maana kuin lähtiessämme, tunnustaa Eppu Nuotio.

- Nuorempi sukupolvi on aukaissut Suomea ihanasti. He ovat osanneet ottaa kaupungin omakseen, kohtaavat puistoissa ja aukioilla yhdessä eväitään syöden.

Eppu Nuotion uutuusromaani "Maggie ja minä" kuvaa naisten välisen ystävyyden voimaa. Sitä vahvaa tunnetta, joka kannattelee ja toimii peilauspintana silloinkin, kun elämä tuntuu sohjossa kahlaamiselta. Romaanissa liikutaan kahdessa aikatasossa ja suuren roolin saa myös Kansallisteatteri ja sen puvustamo.

Toimittajana Olga Ketonen.

Samu Haber: On siistiä, jos pystyn manageroinnillani tekemään toiselle parempia bisneksiä ja vähän kevyemmän reitin uralle

to 3.12. klo 18.02–18.50

Sunrise Avenuen keulahahmo Samu Haber lähti soolouralle ja laulukielikin vaihtui samalla suomeksi. Single "Enkelten kaupunki" julkaistiin marraskuussa 2020. Mikä innoitti käyttämään sanoituksissa suomen kieltä?  Miten sooloura on käynnistynyt koronan aikana?

Viime vuosina Samu Haber on nauttinut erityistä suosiota saksankielisessä Euroopassa, missä hän on hurmannut Voice of Germany -ohjelman tähtenä. 

Haber hoiti itse uransa alussa sopimusneuvottelunsa ja hakkasi päätään seinään näitä asioita pohtiessaan.

- Pikku hiljaa muut alkoivat pyytää minulta apua sopimustensa neuvottelemisessa. Huomasin, että tällaisella toiminnalle oli tarvetta kaupallisissa asioissa, sopimuksissa, sisällössä, jaksamisessa ja itsensä ymmärtämisessäkin tarvitaan apua. Näin sai alkunsa manageriyhtiömme, joka ohjailee kotimaisten popparien uraa.

Samun mielestä muiden managerointi on myös äärimmäisen palkitsevaa.

- On suorastaan imartelevaa, että artisti päästää niin lähelle tutkimaan herkkää luomistyön prosessia. Arvostukseni tätä luottamusta kohtaan on suuri. On siistiä, jos pystyn tekemään toiselle paremman bisneksen ja vähän kevyemmän reitin uralle.

Juontajana Olga Ketonen.

Kirjallisuusilta, osa 2

to 26.11. klo 19.05–20.00

Mistä kirjailija nappaa idean uuteen kirjaan? Kuinka vahvasti käännöskirja kunnioittaa alkuperäisen tekstiä? Mitä kustantamossa tapahtuu ennen kuin kirja on lukijan käsissä?

Kirjallisuusillan keskustelussa mukana kirjailija Leena Lehtolainen, kääntäjä Kristiina Rikman ja kustantaja Niko Aula.

Kirjallisuusilta, osa 1

to 26.11. klo 18.02–18.50

Mistä kirjailija nappaa idean uuteen kirjaan? Kuinka vahvasti käännöskirja kunnioittaa alkuperäisen tekstiä? Mitä kustantamossa tapahtuu ennen kuin kirja on lukijan käsissä?

Kirjallisuusillan keskustelussa mukana kirjailija Leena Lehtolainen, kääntäjä Kristiina Rikman ja kustantaja Niko Aula.

Maustetytöt: Uutisikkuna on parasta mitä televisio tarjoaa

to 19.11. klo 19.05–20.00

Olga Ketosen studiovieraina Maustetytöt Kaisa ja Anna Karjalainen, joiden uusi albumi "Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä" julkaistiin marraskuussa 2020.

Mihin mausteeseen Maustetytöt nimi viittaa? Miksi nukkumatti jättää Karjalaisen sisaret väliin? Lähtisivätkö Maustetytöt Vain elämää tyyppisiin sarjoihin mukaan?

Teeman elokuvafestivaali tuo jälleen valoa pimeyteen ja kesän keskelle marraskuuta

to 19.11. klo 18.02–18.50

Tie kutsuu taas! On the road -elokuvafestivaalin tuottaja Kati Sinisalo kertoo, millaista kulttikamaa ja ensi-iltoja katsojille tarjoillaan Teemalla keskiviikkona 25. marraskuuta alkaen.

Topi Salmi vertaa sanoittamista sudokujen ja sanaristikoiden tekemiseen

to 12.11. klo 19.05–20.00

Olga Ketosen vieraana Topi Salmi, joka on mukana musiikkibisneksessä mm. levy-yhtiö Emsalö Musicin kautta. Topi on myös sanoittaja isänsä Vexi Salmen tapaan.

Topi Salmi vertaa sanoittamista sudokujen ja sanaristikoiden tekemiseen.

- Siinä syntyy tietynlainen puite, mihin sanat pitää saada mahtumaan ja mielellään niin, että siinä on järkeä.

Teen sanoitustyötä mielelläni yksikseni, en ole biisileiri ihmisiä, vakuuttaa Topi Salmi.

- Olen sen verran vanhan koulukunnan mies, että uudet pophittien tekemiseen liittyvät termit, kuten topliner (tekevät melodiaa ja lyriikkaa) ja allrounder (tekevät kaikkea), eivät istu termeinä mulle. Kun aloitin urani oli vain sanoittajia ja säveltäjiä. Tykkään pyöritellä sanat oikeaan järjestykseen itsekseni omassa päässäni.

Stig haluaisi jo vähitellen päästää irti pikkutuhmista lyriikoista

to 12.11. klo 18.02–18.50

Lähetyksen alussa kuuntelijavisa: Minne suuntaisit jos lähtisit tien päälle elokuvan tyyliin? Ja kenet ottaisit mukaasi reissuun? Parhaimmat vastaukset palkitaan Yle Teeman maskeilla.

Tunnemme laulaja Stigin kalapuikkoviiksistään ja silmälaseistaan - sekä pikkutuhmista lyriikoista. Viikset ja lasit ovat tulleet jäädäkseen, mutta pikkutuhmista lyriikoista hän haluaisi jo vähitellen päästää irti.

Anna Keränen kävi kyselemässä Stigin viimeisimpiä kuulumisia.