Luonto-Suomi

Luonto-Suomi

Talviretkeilyilta

ke 23.11. klo 18.02–18.50
Viimeisin

Luonto-Suomi on suosittu luontoaiheinen kontaktiohjelma. Käsiteltävät aiheet ovat aina kiinni hetkessä. Suorissa lähetyksissä ovat mukana maamme parhaat asiatuntijat.

Aiemmat lähetykset

Talviretkeilyilta

ke 23.11. klo 18.02–18.50

Alkutalvi on loistoaikaa retkeilylle. Ruskaretkien ja helmikuun hankien väliin mahtuu monta kuukautta ihanaa, rauhallista retkeilyaikaa, jolloin voi todella pysähtyä nauttimaan tähtitaivaista ja luonnon hiljaisuudesta. Myös moni vauhtilaji on oikeastaan parhaimmillaan juuri alkutalvesta! Talviretkeilyillassa puhutaan siitä, miten saada ilo irti retkeilystä jo ennen hiihtolatujen aukeamista, miten varustautua tähtiretkelle ja ennen kaikkea, millaiset eväät sopivat erityisen hyvin talvisille tulille.

Retkeily on laji, jossa kukaan ei voi olla täysinoppinut, vaikka tietäisi paljonkin. Luonto-Suomen talviretkeilyillassa sekä annetaan että saadaan hyviä vinkkejä. Asiantuntijoina erätoimittaja Mikko Peltsi Peltola ja eräopas Kristina Latvala. Ohjelman toimittajina ovat Hanna Asikainen ja Markus Turunen.

Virtavesien kunnostusilta

ke 9.11. klo 18.02–18.50

Suomessa on meneillään varsinainen virtavesien ennallistamisbuumi - jokia ja koskia kunnostetaan hurjalla tahdilla. Työ on kiitollista, sillä tulokset ovat nopeasti nähtävillä: jo heti seuraavana vuonna paikalle voi saapua uhanalaisia taimenia. Mutta kalat eivät suinkaan ole ainoita voittajia. Virtavesistä hyötyy koko Suomen luonto.

Mitä haluat tietää koskien kunnostuksesta? Onko sinulla kenties muisto hyvästä paikasta virtaavan veden äärellä?

Kuuntelijoiden kysymyksiin vastaamassa ovat asiantuntijat Ari Saura ja Aki Janatuinen. Toimittajina Markku Sipi ja Juha Blomberg.

Kuva: Asko Hauta-aho / Yle

Tähtienkatseluilta

ke 2.11. klo 18.02–18.50

Mitä taivaalla voi nähdä juuri nyt? Mistä tähtiharrastus kannattaa aloittaa? Miten tähtikuvioita nimetään? Miksi tähdet tuikkivat? Ovatko suomalaiset innokkaita tähtiharrastajia? Entä pääsevätkö yhä harvemmat meistä näkemään tähtiöiden ihmeitä lisääntyvän valon keskellä?

Kerro omia tähtitarinoitasi tai kysy avaruudesta ja tähdistä. Paikalla asiantuntijoina ovat Anne Liljeström ja Tuukka Perhoniemi Tähtitieteellisestä yhdistyksestä Ursasta. Juontajina ovat Minna Pyykkö ja Juha Blomberg.

Kuva: Minna Pyykkö / Yle