Nylon-Suomi

Nylon-Suomi

Siideripissis ponnistaa - Nylon-Suomi ja luokkayhteiskunta

to 28.7. klo 18.15–18.45
Viimeisin

Nylon-Suomi tutkii millaisesta maaperästä versoi Nylon Beat -niminen kahden nuoren naisen popilmiö. Neliosaisessa podcast-sarjassa tarkastellaan 1990-luvun suomalaista yhteiskuntaa ajan ilmiöiden, sukupuolen, populaarikulttuurin ja luokan näkökulmista. Miten Nylon Beat heijasteli kansainvälistyvää Suomea - entä millaisen jäljen se jätti maailmaan?

Toimittaja Outi Kaartamo Ohjelmasarjan tuottaa Yleisradiolle F-tuotanto Oy.

Tuottaja Hansku Kurkela, Yle

Aiemmat lähetykset

Siideripissis ponnistaa - Nylon-Suomi ja luokkayhteiskunta

to 28.7. klo 18.15–18.45

1990-luvun laman jälkeinen isojako jaotteli myös tytöt kunnollisiin ja niihin muihin. Miksi Nylon Beatin Jonna ja Erin yhdistettiin niin hanakasti työväenluokkaiseen lähiöelämään? Ysärillä ei puhuttu juuri luokkayhteiskunnasta, mutta omaa keskiluokkaisuutta korostettiin hyvän maun mukaisilla valinnoilla. Naikkareiden lahja työväenluokkaisille tytöille oli usko omiin kykyihin

Toimittajana on Outi Kaartamo.

Solidaarisuutta ja seksuaalista häirintää - Nylon Suomi ja tyttökulttuuri

ti 26.7. klo 14.22–14.50

Jos ysäriltä on jäänyt jotain mieleen niin tyttöenergia! Tyttöbändit vahvistivat naisten liikkumavaraa, mutta myös vastaisku oli armoton. Spaissareita ja Naikkareita pilkattiin, ja heihin kohdistui avointa seksuaalista häirintää. Girl powerin imussa kasvoi kuitenkin ärhäköitä tasa-arvon puolustajia, jotka myöhemmin aloittivat #metoo-liikkeen.

Toimittajana on Outi Kaartamo.