Pääsiäinen Radio Suomessa

Pääsiäinen Radio Suomessa

Pitkien klassikoiden aamu

ti 6.4. klo 1.02–1.54
Viimeisin

Radio Suomen pääsiäisenajan erikoisohjelmia

Aiemmat lähetykset

Pitkien klassikoiden aamu

ti 6.4. klo 1.02–1.54

Juontajana Maija Salminen

HECTOR - Viimeinen unelma PENTTI HIETANEN - Vanhan kirkon puisto ORFFIT - Koiramäen kirjastossa DIRE STRAITS - Romeo and Juliet MIKKO ALATALO - Yhdentoista virran maa J. KARJALAINEN - On kaikki niin kuin ennenkin ELLA FITZGERALD & LOUIS ARMSTRONG - Cheek To Cheek

Suuri tarina - Kaari Utrio

la 3.4. klo 1.02–1.59

Kirjailija Kaari Utrio on tehnyt uraauurtavaa työtä, kun hän on tuonut naiset esiin historian varjoista. Keinot ovat löytyneet sekä faktasta että fiktiosta.

Nyt kirjat on kirjoitettu ja elämä on muutenkin muuttanut muotoaan. Lukijoidensa rakastama kirjaija kertoo, mitä hän miettii elämästään juuri nyt.

Kaari Utrion tapasi Maija Salminen.

Ohjelmassa kuultiin somerolaistaustaisten Unto Monosen ja Rauli Badding Somerjoen musiikkia.

Unto Monosen Erottamattomat kuultiin puhallinversiona, muusikot olivat Manu Uotila (baritonitorvi), Pekka Laurikka (pasuuna) ja Jussi Harju (tuuba). Satumassa kuultiin klarinetisti Antti Sarpilaa Seinäjoen orkesterin solistina.

Rauli Badding Somerjoen Paratiisin soitti kitaristi Francis Goya yhtyeineen.

Neiti Kevät - kolme naista, kolme erilaista kevättä

pe 2.4. klo 16.13–17.00

Kuuntelijan toivelaulu istutti tekijän mieleen siemenen, josta alkoi itää idea ohjelmasta. Ideasta versoi Neiti Kevät, ohjelma, jossa tapaamme kolme erilaista naista, jotka kaikki elävät erilaista kevättä.

Yksi valmistautuu olympialaisiin, toinen hoivaa pariasataa lehmää ja esikoistaan, kolmas valmistautuu laskemaan omat varsansa eli oppilaat kesälaitumille.

Mistä kevät alkaa, miltä se tuoksuu, näyttää ja tuntuu? Miksi tämä kevät on erilainen kuin kaikki muut keväät? Kevyttä ja keväistä, mutta samalla syvällistä pohdintaa elämästä, sen ihmeestä, uudesta ja luovuudesta, kasvusta ja kukoistuksesta.

Toimittajana Sanna Pirkkalainen

Jokapojan urkutunti

pe 2.4. klo 14.02–14.57

It's easy to play pipe organ! Puolikkaan rintamamiestalon kokoiset kirkkourut taipuvat niin hentoon kuiskaukseen kuin valtameren pauhuun, mutta kuinka homma oikein toimii? Miten urkujen ääni muodostuu, mitä kädet tekevät, entä jalat, kuinka toimii pää?

Jokapojan urkutunnilla opimme muodostamaan erilaisia ääniyhdistelmiä, kuulemme säestämisen ja liidaamisen niksejä ja kokeilemme miltä tuntuu soittaa Ukko Nooa "täysillä". Oppaana toimii Espoon tuomiokirkon A-kanttori Petri Koivusalo, urkutunnin toimittaa Olli Haapakangas.

Ohjelmassa kuullut kappaleet Petri Koivusalon levyltä "Reflections"

1. PETRI KOIVUSALO: Ein feste Burg ist unser Gott 2. JOHANN SEBASTIAN BACH Praeludium in G (BWV 541) 3. JOHANN SEBASTIAN BACH Herzlich tut mich verlangen (BMV 727) 4. PETRI KOIVUSALO Allein Gott in der Höh' sei Ehr'