Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Nöyrä kiitos rokotuksesta

ke 5.5. klo 17.30–18.00
Viimeisin

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

Seuraava lähetys

Pyöreä pöytä

tänään klo 17.30–18.00

Keskustelijoina Juha Itkonen, Anu Koivunen ja Mika Pantzar. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Aiemmat lähetykset

Nöyrä kiitos rokotuksesta

ke 5.5. klo 17.30–18.00

Studiossa istuu neljä rokotettua ja kiitollista ihmistä.

Uskotteko, että yritysjohtajien vetoomus EU:n elpymispaketin puolesta toimii? kysyy Taru Tujunen. Hänestä se oli tervetullut.

Syyte Päivi Räsästä vastaan mietityttää Kaarina Hazardia. Valtakunnansyyttäjän nostama syyte kansanryhmän vastaisesta kiihottamisesta saa Pyöreän pöydän pohtimaan sananvapauden rajoja ja rajojen määrittelyn oikeaa instanssia.

Ruben Stiller keskusteluttaa ritareita MOT-ohjelman paljastuksista tosi-tv:n teossa.

Keskustaa, kuolemaa ja koronaa

ke 28.4. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa Juha Itkonen, Pekka Seppänen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Poikkeusolot ovat päättyneet, mutta hallitus ja Pyöreä pöytä jatkavat. Puheenjohtaja kysyy, oliko hallituskriisi/terassilive vain teatteria. Maija Vilkkumaa pohtii, kuka hyötyi tästä teatterista, jona hän Keskustan ja muun hallituksen erimielisyydet näkee.

Pekka Seppänen sanoo, että Matti "Fredi" Siitonen olisi varmaankin mielellään kuullut positiiviset muistelut, joita kuultiin hänen poismenonsa jälkeen.

Juha Itkonen toivoo pandemiatonta maailmaa ja miettii, miten on muuttunut pandemiavuoden aikana. - Olen tullut surullisemmaksi... ja vanhentunut viisi vuotta. Miten teillä?

Maija on huomannut, että tarvitsee mielipuolisesti muita ihmisiä vaikkapa villiin unelmointiin. Pekka uskoo muuttuneensa suunnitelmallisemmaksi, ja tuntee siten itsensä aiempaa nuoremmaksi!

Pyöreä pöytä

ke 21.4. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Ruben Stiller. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Väittelyä Veitsiluodon tehtaan sulkemisuutisista, jalkapallon Superliigan kaatumisesta sekä kirjallisuudesta  

ke 21.4. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Ruben Stiller. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

– Konkurssiaaltoa ei tullut, rokotettuja jo noin 30% yli 16-vuotiaista, ilotsee puheenjohtaja ja kysyy, onko positiivisuus tarttunut.

Kaarina Hazard puhuttaa ritareita mediasta. Hänen mielestään Kemin Veitsiluoidon tehtaan sulkemisesta on uutisoitu tutun kaavan mukaan.

Juha Itkonen kysyy, oliko Superliigan kaatuminen futiksen fanien, kansalaisyhteiskunnan ja rehdin urheilun nopea selkävoitto.

Ruben Stiller suree, koska hänestä kirjallisuus on jäämässä tv-sarjojen jalkoihin. Keskustelussa mainitaan Henrik Tikkanen, Christer Kihlman, Milan Kundera sekä puhelinluettelo ja Raamattu.

Toimittajien virheistä, etäkoulun paineista ja hanhien syömisestä

ke 14.4. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Anu Koivunen, Pekka Seppänen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä.

Puhetta syntyy journalistisen median tekemistä virheistä ja niiden myöntämisestä, korona-ajan ja etäkoulun aiheuttamista paineista koululaisille ja yksinäisen suden matkasta halki pääkaupunkiseudun.

Keskusteli paljastaa Pyöreän pöydän luontosuhteesta monia yksityiskohtia. Pekka Seppänen aloitti etätyöt mökillä jo ennen koronaa. Anu Koivunen osallistuu hyötykasvikurssille, mutta aiemmin luonto on ollut hänelle parasta suojelualueiden poluilta ja kirjoista katsottuna. Maija Vilkkumaa ei ole syttynyt kitkemiseen ja kutsuukin itseään cityvihreäksi. Puheenjohtaja puolestaan haikailee, että monissa muissa maissa valkoposkihanhia saa syödä.