Pyöreä pöytä

Pyöreä pöytä

Ei salaliitto vaan normaalia politiikkaa: Rinne sai unelmiensa hallituksen, mutta ei pystynyt pitämään sitä kasassa 

ke 4.12. klo 17.30–18.00
Viimeisin

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

Seuraava lähetys

Pyöreä pöytä

tänään klo 17.30–18.00

Keskustelijoina ovat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Pekka Seppänen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Aiemmat lähetykset

Ei salaliitto vaan normaalia politiikkaa: Rinne sai unelmiensa hallituksen, mutta ei pystynyt pitämään sitä kasassa 

ke 4.12. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Juha Itkonen, Olavi Uusivirta ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Puheenaiheet keskittyvät hallituskriisiin ja pääministeri Antti Rinteen jättämään eronpyyntöön. Kaikki olivat seuranneet koukuttavaa poliittista draamaa ja oviliveä herkeämättä kaksi edellistä päivää.

Miksi näin kävi? Oliko taustalla kaunaa vai oliko kaikki vain puhdasta politiikkaa? Mitä tarkoittaa pääministerin "oikeusturva"? Ymmärsikö Rinne pääministerinä, mitä tarkoittaa poliittinen instituutio? Mikä oli median rooli? Kaikkia hallituksiahan on etupäässä haukuttu, joten ritarit antavat kasin.

Ei kielletä ilonpitoa, mutta kielletään ilotulitteet, hikipajat ja maailmanloppu

ke 27.11. klo 17.30–18.00

Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Pekka Seppänen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa tällä kertaa Ruben Stiller. Twitterissä #pyöreäpöytä

Millaisen arvosanan pääministeri Antti Rinne saa ritareilta? Pitääkö ilotulitteet tai kaikki riskialttiit asiat kieltää?

Suomessa pitäisi saisi myydä vain vaatteita, joiden alkuperä tunnetaan. Maailmanloppu on tulossa? Miten tästä selvittäisiin rauhanomaisesti?

Tarvitaanko miehille oma liputuspäivä vai vapautetaanko metsien miehet luontoon työnhakukortistoista

ke 20.11. klo 17.30–18.00

Varjobudjetit, miestenpäivä ja metsien miesten vapauttaminen - siinä pyöreän pöydän kivikovat aiheet. Keskustelemassa ovat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

Kokoomus, Perussuomaiset ja Kristillisdemokraatit ovat tuoneet esille omat varjobudjetinsa. Millaisia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia ne tarjoavat ja saavatko ne tarpeeksi julkisuutta?

Monissa maissa on vietetty miestenpäivää, missä nostetaan esiin miehille tärkeitä asioita. Tarvitaanko tällaista? Olisiko sen status lopulta sama kuin vaikkapa jollain Syö pullaa -päivällä? Jos miestenpäivä tarvitaan, Pyöreä pöytä ehdottaa, että Huuhkajien EM-jatkon mahdollistanut ottelupäivä muutettakoon uudeksi miestenpäiväksi!

Myös viimeinen aihe kosketti miehiä. Voisiko marjastavat, metsästämistä, kalastamista harrastavat miehet vapauttaa työttömyysviranomaisten käsistä luontoon? Keskustelun aloittaja maksaisi mielellään veroja, että näitä 50-60 -vuotiaita työttömiä metsien miehiä ei enää kiusattaisi.

Suoraa puhetta vanhojen käpyjen nimittelystä, rangaistusten koventamisesta ja valehtelusta

ke 13.11. klo 17.30–18.00

Keskustelemassa ovat Kaarina Hazard, Juha Itkonen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

"Ok, boomer" -heitto on aivan uusi, ja sitä viljelevät teinit ja parikymppiset tyhmiksi katsomilleen, vanhemman sukupolven puheille. Hämmentynyt Maija Vilkkumaa kysyy, lietsooko se ikäpolvien välistä sotaa. Kaarinan mielestä loukkaantuminen olisi sama kuin vastaisi "okei, käpy"-sanontaan vastaamalla, ettei ole oikeasti puujohdannainen. 

Kaarina Hazard keskusteluttaa rikosten rangaistuksen koventamisperusteista. Naisjärjestöjen keskusliitto nimittäin ehdottaa, että  koventamisperusteeksi otettaisiin myös sukupuoli. Tarkoitus olisi suojella erityisesti naisia viharikoksilta.

Juha Itkonen on vihainen helsinkiläiselle kaupunginvaltuutetulle Abdirahim ”Husu” Husseinille (sdp), koska tämä on valehdellut tviitissään. Hussein väitti jättäneensä häntä solvanneen matkustajan taksistaan kesken ajon moottorien bussipysäkille. Yhtäläisyyttä löydetään Enkeli-Elisa-tapaukseen, jossa kirjoittaja puolustautui sanomalla "sitä ei tapahtunut, mutta olisi voinut tapahtua".