Radio Suomen Ilta: Olga Ketonen

Radio Suomen Ilta: Olga Ketonen

Elina Knihtilä on hyvin tuohtunut Teatterikorkeakoulun ympärille rakennettuun kohuun

toissa päivänä klo 19.05–20.00
Viimeisin

Olgan vieraaksi on hyvä tulla – harva kieltäytyy. Torstai-iltaisin kiinnostavat tyypit puhuvat Olgan kanssa populaaristi kulttuurista. Yhden Suomen parhaan puhetyöläisen seurassa tuttuja ihmisiä, maanläheisesti, nauruakaan unohtamatta.

Aiemmat lähetykset

Elina Knihtilä on hyvin tuohtunut Teatterikorkeakoulun ympärille rakennettuun kohuun

toissa päivänä klo 19.05–20.00

Olga Ketosen juttuseurana Elina Knihtilä, joka näyttelee pääroolin työ- ja elinkeinotoimiston pikkupomo Anneli Tiaisena Ylen uudessa Sisäilmaa -sarjassa.

Kun työvoimatoimistossa kummittelee, tulostavoitteet painavat ja homevaurio uhkaa, turvautuu palveluesimies Anneli Tiainen omalaatuisiin keinoihin mahdottoman tilanteen edessä.

Useat televisioarvostelut ovat kehuneet Elina Knihtilän tekevän sarjassa yhden ehdottomasti parhaista roolisuorituksistaan.

Viime viikkoina Teatterikorkeakoulu on ollut pienimuotoisen kohun keskiössä. Miten voi olla niin, että teatterikoulutuksessa kuohuu taas kerran?

Teatterikorkeakoulun professori Elina Knihtilä on hyvin tuohtunut koulunsa ympärille rakennetusta kohusta.

- Tämä kohu on aika reippaasti ulkopuolella rakennettu "kohu". Olen ollut raivoissani siitä, miten tietyissä kirjoituksissa meidän opiskelijoihin suhtaudutaan. Opiskelijat eivät ole samanmielinen yhteisö, vaan jokainen opiskelijamme on yksilö. Siksi on väärin tasapäistää heidät ja puhua heidän asioistaan ilman, että heitä halutaan kuulla tai nähdä. Suoraan sanoen, joissakin tapauksissa heitä on käytetty poliittisena lyömäaseena. Olen loukkantunut heidän puolestaan.

Tiskijorma - Jorma Hietamäki esittelee uuden ohjelmansa

toissa päivänä klo 18.02–18.50

Risto Räppääjän luoja Sinikka Nopola on kuollut. Olga Ketonen lausuu muistosanat rakastetulle kirjailijalle.

Jorma Hietamäki seikkailee radioaalloilla Tiskijormana torstaisin klo 22.08. Silloin luvassa ennenkuulumatonta ja -kuultua kotimaista musiikkia.

Junan rytmi auttoi Rosa Liksomia löytämään itsestään sanoittajan

to 7.1. klo 19.05–20.00

Olga Ketonen tarjoaa syntymäpäiväkahvit kirjailija, kuvataiteilija Rosa Liksomille.

Liksom debytoi nyt myös sanoittajana, kun Liksom Lux -yhtye julkaisee tammikuun 22. päivänä kappaleet "Selkeet rajat" ja "Rahan kieli".

Liksom Lux -produktiossa mukana ovat Rosa Liksomin lisäksi Liisa Lux ja Eeva Koivusalo. Kolmikolla on tekeillä pitkäsoiton verran 2000-luvun kansanlauluja, joissa Impivaaran ympärille rakennettu suomalainen lauluperinne kirjoitetaan kerralla uusiksi.

Ohjelmassa Rosa Liksom muistelee junamatkaa Helsingistä Joensuuhun, jolloin syntyivät ensimmäiset Liksom Lux -yhtyeen sanoitukset.

- Sen pitkän junamatkan aikana kirjoitin sanoituksia muistiin älypuhelimeeni ja työstin samantien viiden kappaleen sanat. Sen jälkeen olen kirjoittanut biisejä vain junamatkoilla.

Liksom arvelee junan rytmin laukaisevan hänessä biisin tekemisen moodin.

- Kun avaan junassa puhelimeni muistilistan nimeltä biisit, sanoja alkaa vain soljua. Kaikki teemat ovat tietenkin muhineet päässäni vuosikausia, mutta saavat biisin muodon vasta junassa.

Ohjelmassa soivat seuraavat Rosa Liksomin valitsemat kappaleet: Lapin tango - TAMARA LUND Moskovan valot - JORMA KÄÄRIÄINEN & AGENTS Selkeet rajat - LIKSOM LUX I like it - CARDI B

Tero Liete esittelee uuden Laiskanlinna -musiikkiohjelmansa

to 7.1. klo 18.02–18.50

Millaiset musiikilliset eväät toimittaja Tero Liete ottaa mukaansa, kun hän istahtaa Laiskanlinnaansa sunnuntaina 10.1. kello 11.02? WhatsApp -viesti studioon 040 14 55 666.

Sami Yaffa: Suomessa on tosi hyvä asua, ihailen Helsingin arkkitehtuuria ja lähellä olevaa luontoa

to 17.12.2020 klo 19.05–20.00

Olga Ketosen juttukaverina rocktähti ja maailmanmatkaaja Sami Yaffa, joka tunnetaan laajalti rokkistarana, mutta hän on paljon enemmän: laajasti sivistynyt, humaani ja ennakkoluuloton kulttuurimatkailija.

Radio Suomen joulukauden ohjelmistossa kuullaan 10-osainen ohjelmasarja Radio Sami Yaffa, joka starttaa maanantaina 28.12. klo 17.13. Sarjan voit kuunnella myös Yle Areenassa.

Yaffan magneettinen radioääni ja monisyinen tarinankerronta, sekä laaja musiikillinen universumi auttavat sukeltamaan syvemmälle eri musiikin genreihin, joiden rajoja ohjelmassa uskalletaan myös rikkoa. Äänisuunnittelulla viedään kuulija paikan päälle rikastuttaen ja elävöittäen kuulijan kokemusta.

Olga ja Sami juttelivat mm. Radio Sami Yaffan tekemisestä, Samin hauskoista sattumuksista maailmalla ja miltä tuntuu asua jälleen Suomessa.

Laura Närhi: Urani alkuaikoina bändit oli kova juttu, nykyään on trendikästä sooloilla

to 17.12.2020 klo 18.02–18.50

Markus Turunen kutsui Laura Närhen koronaturvalliselle päiväkävelylle. Kävelyn lomassa muisteltiin Kemopetrol -yhtyettä sekä sen aikaisia mukana kannettavia cd:n soittolaitteita.

Laura muistelee myös, miten syntyi "Mä annan sut pois" kappaleen sanoitus.

- Mietin pitkään, osaisinko mä tehdä biisiin sanoituksen. Kyselin parilta tutulta musiikin tekijältä pöytälaatikkoon jääneitä melodioita, joihin harjoittelin tekstin kirjoittamista. Lasse Kurjelta sain harjoittelumateriaaliksi Lemonator -yhtyeen "Mä annan sut pois" biisin melodian. Se oli bändin vanha demo, joka ei ollut päätynyt syystä tai toisesta koskaan levylle asti. Kirjoitin siihen sanat ja siitä tulikin ihan hittibiisi.

Laura Närhen uusin albumi Vastavoimat julkaistiin marraskuussa 2020.