Norrena & Frantz

Norrena & Frantz

"Att vara alkoholistens dotter följer mig överallt" - om medberoende

la 15.1. klo 17.05–17.41
Viimeisin

Vad är det egentligen du ligger och grubblar på när du släckt lampan på kvällen? Antagligen på om du någonsin kommer att hitta den stora kärleken. Eller på om du var för snäsig med kollegan i dag vid lunchen. Eller om du kanske borde göra slut med en jobbig kompis.

Just sådana saker diskuterar Hannah Norrena och Eva Frantz i denna relationspodd.

Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

Redaktörer: Eva Frantz och Hannah Norrena Ansvarig producent: Annika Löfgren Ansvarig utgivare: Johanna Törn-Mangs 2021

Seuraava lähetys

Norrena & Frantz

tänään klo 17.05–17.45

Vilka beteenden på sociala medier får dig att se rött? Och hur irriterande är du själv? Norrena & Frantz har satt ihop en Top 10 lista på de vanligaste irritationsmomenten och rannsakar också sina egna konton.

Aiemmat lähetykset

"Att vara alkoholistens dotter följer mig överallt" - om medberoende

la 15.1. klo 17.05–17.41

Då det kommer till missbruk är det ofta den beroende som allt kretsar kring. I veckans avsnitt riktar vi strålkastaren mot dig som är anhörig och medberoende.

Christer Schoultz, som själv är nykter alkoholist och hjälper både människor med rusproblematik och deras medberonde, gästar podden och funderar på de gripande lyssnarbrev som kommit in på det här temat.

Hundhyfs, kompisstrul och andra dilemman

la 8.1. klo 17.05–17.36

Vad göra när systern vägrar låsa in hunden fast den nafsar barnen i fingrarna? Eller när ens bästis och ens nya pojkvän inte kan tåla varandra? För att inte tala om släktingen som är en sådan djurvän att skogsmössen snart gnagat sönder hennes hus? Hannah och Eva tar sig an en rad kvistiga relationsdilemman.

Nyårspepp med Lotta Backlund

la 1.1. klo 17.05–17.41

Att våga säga upp ett tryggt jobb och starta eget är läskigt. Likaså att förverkliga drömmen och flytta utomlands. För att inte tala om att fråga snyggingen i matbutiken om hen vill hänga med på en kopp kaffe. Men pepp-experten Lotta Backlund uppmanar oss att säga ja till alla möjligheter.

Familjebråk, förlossningar och överraskningsgäster

la 25.12.2021 klo 17.05–17.38

Vilken jul minns du bäst? Antagligen en som inte alls blev som planerat, på gott eller ont. Ibland kan en riktig katastrofjul till och med bli ett komiskt minne. Hannah och Eva berättar om egna julbebisar, julfrierier och juldumpningar och läser publikens berättelser.