Vegas sommarpratare

Vegas sommarpratare

Christer Schoultz

tänään klo 0.00–0.57
Viimeisin

Drick ditt morgonkaffe i sällskap av Tim Sparv, Tua Forsström eller Christoffer Strandberg. Eller andra kända artister, författare, forskare och företagare, konstnärer och kändisar, idrottare och idealister – och helt vanligt folk med en ovanlig berättelse.

Seuraava lähetys

Vegas sommarpratare

tänään klo 10.03–11.00

Företagaren och styrelseproffset Christer Schoultz berättar om vägen från de höga vd-posterna till morgonölen på kvarterskrogen. Och om hur han svek sina barn på samma sätt som han själv blev sviken av sin egen pappa, trots att han svurit att aldrig bete sig på samma sätt. I sitt sommarprat talar Christer Schoultz om hur han lärde sig leva med sin alkoholism och om hur mycket svårare det har varit att komma bort från det medberoende som många alkoholistbarn utvecklar. Redaktör: Jessica Jensen, Parad Media.

Aiemmat lähetykset

Christer Schoultz

tänään klo 0.00–0.57

Företagaren och styrelseproffset Christer Schoultz berättar om vägen från de höga vd-posterna till morgonölen på kvarterskrogen. Och om hur han svek sina barn på samma sätt som han själv blev sviken av sin egen pappa, trots att han svurit att aldrig bete sig på samma sätt. I sitt sommarprat talar Christer Schoultz om hur han lärde sig leva med sin alkoholism och om hur mycket svårare det har varit att komma bort från det medberoende som många alkoholistbarn utvecklar. Redaktör: Jessica Jensen, Parad Media.

Elisabeth Tarras-Wahlberg

eilen klo 22.15–23.12

Elisabeth Tarras-Wahlberg arbetade under 32 år som presschef och hovmarskalk för den svenska kungafamiljen. Då hade hon stor nytta av den sisu som finns i hennes finlandssvenska gener. Hennes pappa Berndt växte upp i Dalsbruk på Kimitoön, där farmor Brita hade mjölkaffär mellan första och andra världskriget. Elisabeth Tarras-Wahlberg sommarpratar om sina finlandssvenska rötter och starka band till Finland. Och om de intressanta åren vid det svenska hovet. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

Filip Saxén

toissa päivänä klo 22.15–23.12

Hufvudstadsbladets sportchef Filip Saxén har i grunden förändrat tidningens sportjournalistik. I dag får kvinnorna lika mycket utrymme på tidningens sportsidor som männen. Hans förändringsarbete har hälsats med både ris och ros. Bakgrunden till det hela finns i de sexuella övergrepp som Filip själv utsattes för i sin barndom. När dammen brast efter #metoo, bestämde han att något måste göras. Han kände igen sig i de utnyttjade kvinnornas skam, ångest och ilska. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

Kasper Ramström

pe 3.7. klo 22.15–23.12

För en trygghetsälskande polis som till vardags undersöker sexualbrott kan hoppet till att bli rockstjärna på heltid kännas långt. Kasper Ramström sjöng och spelade teater när han var ung och småningom växte drömmen om att bli rockstjärna sig starkare än barndomens drömyrke polis. Artisten Kasper Ramström sommarpratar om livet i rampljuset och konstnärsskapets helvete men också om sitt förflutna som polis och varför han inte tänker bli politiker nu när Forks saga går mot sitt slut. Redaktör: Jessica Jensen, Parad Media.

Maimouna Jagne-Soreau

to 2.7. klo 22.15–23.12

Doktoranden i nordisk litteratur Maïmouna Jagne-Soreau sommarpratar om när kärleken till ett främmande land sätts på prov. Om integration när den är som bäst - och sämst. Dessutom berättar hon om sin autism och hur det kommer sig att hon kan få hjärtklappning och yrselattacker av Alvar Aaltos arkitektur. Redaktör: Tommy Wallin, Parad Media.

Kaj Arnö

ke 1.7. klo 22.15–23.12

IT-företagaren Kaj Arnö spekulerar i sitt sommarprat i om det var rättvist och välförtjänt att ett gäng finlandssvenskar lyckades erövra IT-världen. När MySQL AB såldes, var företaget värt en miljard dollar. På scenen stod Kaj Arnö och sjöng Helan går för personalen från 20 länder. Också databasen MariaDB är en framgångssaga. Kaj Arnö talar också passionerat om sin kärlek till skönhet, filosofi, språk, resor och tyskt bastubad. Redaktör: Jessica Jensen, Parad Media.

Karin Storbacka

ti 30.6. klo 22.15–23.12

För några år sedan avslutade friidrottaren Karin Storbacka sin elitsatsning på 800 meter. Men passionen för idrotten lever kvar. I dag jobbar hon med att främja trygga relationer och motarbeta utanförskap inom idrotten. Hur ska föräldrar bete sig på uppvisningar och matcher? Hur minskar vi mobbning och kränkningar? Hur pratar man om mens med sin tränare? I sitt sommarprat pratar Karin Storbacka om hur vi kan skapa förutsättningar för fler barn att växa och trivas inom idrotten. Redaktör: Linn Jung, Parad Media.

Erik-André Hvidsten

ma 29.6. klo 22.15–23.12

Sångaren och skådespelaren Erik-André Hvidsten visste tidigt i livet att han ville bli pappa. Han drömde om att få en son eller dotter som kanske kunde ta över släktgården Hvidsten i Fredrikstad, Norge, en gård som gått i arv från generation till generation. När han insåg att han var homosexuell grusades de drömmarna. I början av 90-talet var det helt otänkbart att homosexuella skulle kunna registrera sina partnerskap, gifta sig eller få barn. Ett sommarprat om längtan. Och om att slutligen bli pappa, pappa, barn med hjälp av en surrogatmamma i USA. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

Tobias Zilliacus

pe 26.6. klo 22.15–23.12

Skådespelaren Tobias Zilliacus sommarpratar om magiska händelser - på scenen och i livet. Det kan faktiskt regna glass från himlen. I alla fall i Norge. Han har upplevt det - i alla fall nästan. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

Zandra Lundberg

to 25.6. klo 22.15–23.12

När yogaläraren och skribenten Zandra Lundberg sommarpratar är hennes mens 39 veckor sen. Hon ska alltså vilken dag som helst bli mamma för första gången, trots att hon tidigt i livet bestämde sig för att inte bli mamma. Hon tar lyssnaren med på en resa från depression till moderskap, med anhalter som Aftonbladets redaktion i Stockholm, yogaretreat i Indien och solsemester på Bali, för att landa bland blommande syrener hemma på Åland. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

Thomas Blomqvist

ke 24.6. klo 22.15–23.12

Ministern för nordiska frågor och jämställdhet Thomas Blomqvist utsågs i vintras av tidningen Helsingin Sanomat till Finlands mest okända och anonyma minister. Men det sårade honom inte. Tvärtom är han rätt nöjd över att hans privatperson och personlighet inte står i vägen för de saker han jobbar för i regeringen. Han tror på pragmatism, samarbete och kompromisser - för allas bästa. Också om sånt som sällan skapar rubriker. Blomqvist sommarpratar om sitt första år som minister, då coronakrisen kom och förändrade allt. Han talar också ovanligt mycket om sitt privatliv. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

Rebecka Sretenovic

ti 23.6. klo 22.15–23.12

Musikalartisten Rebecka Sretenovic föddes in i organisationen Jehovas vittnen. Hon lämnade församlingen som barn, tillsammans med sin mamma och sin ena syster. Samtidigt bröts kontakten till hela släkten, som stannade kvar. Hon sommarpratar om sin väg ut ur hjärntvättens grepp och vidare i livet. En väg som stundvis har kostat hennes mentala hälsa, men där konsten och musiken burit henne. Rebecka hoppas att hennes berättelse ska ge styrka till alla som vet att de måste ta sig vidare ur destruktiva sammanhang. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

Tim Sparv

ma 22.6. klo 22.15–23.12

I sin roll som landslagskapten vill Tim Sparv också axla samhällsansvar och ge tillbaka. I sitt sommarprat, inspelat hemma i vardagsrummet i Silkeborg i Danmark, berättar Sparv om hur han inledde sin proffskarriär med att skrubba toaletter, om Oravais och om jämställdhet. Fotbollsvärlden är långt ifrån perfekt, men vad kan vi göra för att förbättra den? Kan man blanda sport och politik? Men framför allt: Vad hände i kulisserna när landslaget gjorde det omöjliga möjligt? Redaktör: Linn Jung, Parad Media.