Dokumenterat

Dokumenterat

Allt vi måste avstå från - författaren Susanne Ringell berättar om sin längtan och sorg efter dem hon har förlorat

ke 29.6. klo 22.15–23.00
Viimeisin

Reportage, personporträtt och dokumentärer.

Ansvarig utgivare: Johanna Törn-Mangs Ansvarig producent: Åsa Salvesen Producent: Staffan von Martens Sedan 2013

Aiemmat lähetykset

Allt vi måste avstå från - författaren Susanne Ringell berättar om sin längtan och sorg efter dem hon har förlorat

ke 29.6. klo 22.15–23.00

En höstmorgon hittade författaren Susanne Ringell sin man, författaren och skådespelaren Anders Larsson död. I Dokumenterat återvänder hon i minnet till olika skeden i deras liv; ända från det Anders var en liten pojke i Småland och hon själv en äventyrssugen tonårstjej, till tiden då barnlösheten skulle åtgärdas, till dagar av arbets besatthet som nästan får syret att ta slut... Men framom allt återvänder Ringell till den kärlek som vägrar ge sig och det pris den nu har i form av sorgen. Redaktör: Mi Wegelius. Ljuddesign: Mike Grönroos

Veronica Maggio, popdrottningen som gillar vemod

ke 22.6. klo 22.15–23.02

Ett samtal som fokuserar på texter där mycket handlar om brustna hjärtan och efterfester och vemod. "Det är så roligt att prata om texter, det får man ju sällan göra", säger hon, den första artisten som med svenska texter har nått en miljard lyssningar på Spotify.

Ett program av Tomas Jansson.

Foto: Marko Tuominiemi / All Over Press

Skrattet som skrämde Putin

ke 15.6. klo 22.15–22.59

Den 20 augusti år 2020 utsätts den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyi för ett mordförsök. Ett år senare får den kanadensiska filmregissören Daniel Roher i uppdrag av Navalnyi att göra en thriller om hur ett gäng lejda mördare försökte förgifta honom med nervgiftet Novichok. Slutresultatet blev dokumentärfilmen “Navalny” - en andlöst spännande och oerhört rolig film om mod och envishet. I kampen mot maktmissbruk kan humorn vara ett effektivt redskap.

Redaktör: Petter Lindberg

Bildens copyright HBOMAX

30 år med Hangö Teaterräff

ke 8.6. klo 22.15–22.53

I början handlade mycket om att träffas och ha roligt och hitta nya platser att spela teater på, och att som första finlandssvenska teaterfestival ge språkområdets teater en plats att mötas på. Under 30 år har mycket förändrats. Hangö har förändrats, liksom också scenkonsten. Idag är festivalen istället framför allt en plattform för den moderna form av scenkonst som får sparsamt med plats i etablerade sammanhang. I programmet har Tomas Jansson grävt i arkiven efter gamla intervjuer och festivalljud och stämningar. Dessutom har han träffat de första 25 årens festivalmamma Antonia Ringbom, samt Jonas Welander och Tom Rejström från dagens festivalledning.

Bilden: Antonia Ringboms illustration från festivalens 10-årsjubileumsbok