Norrena & Frantz

Norrena & Frantz

Singel för evigt - önskedröm eller skräckscenario?

toissa päivänä klo 17.05–17.44
Viimeisin

Vad är det egentligen du ligger och grubblar på när du släckt lampan på kvällen? Antagligen på om du någonsin kommer att hitta den stora kärleken. Eller på om du var för snäsig med kollegan i dag vid lunchen. Eller om du kanske borde göra slut med en jobbig kompis.

Just sådana saker diskuterar Hannah Norrena och Eva Frantz i denna relationspodd.

Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

Redaktörer: Eva Frantz och Hannah Norrena Ansvarig producent: Annika Löfgren Ansvarig utgivare: Johanna Törn-Mangs 2021

Aiemmat lähetykset

Singel för evigt - önskedröm eller skräckscenario?

toissa päivänä klo 17.05–17.44

En del lever som singlar för att de vill det, andra hoppas på att hitta en partner men hittills har Amor skjutit sina pilar i en helt annan riktning. Då är det lätt att undra: är det fel på mig eller på samhället, apparna, ödet, omständigheterna? Många teorier och ännu flera insikter vankas i veckans avsnitt.

Kan man leva lyckligt utan sex?

la 6.8. klo 17.05–17.41

Celibat - najs eller bajs? Beror helt på vem man frågar! Det framkommer i veckans brevskörd där folket berättar om varför de föredrar att leva utan sex men också om hur tungt det är att hamna i ett ofrivilligt celibat.

"När mamma och pappa skildes blev de äntligen normala människor igen"

la 30.7. klo 17.05–17.42

Ni har inte älskat varandra på länge, ni grälar, tjafsar och mår bäst då den andra är bortrest - ändå väljer ni att hålla ihop för barnens skull. Men är detta alltid den bästa lösningen? I podden får vi höra både föräldrars och barns erfarenheter och synpunkter.

Eva säger upp sig och Hannah bygger hus - om modiga beslut

la 23.7. klo 17.05–17.42

Denna vecka berättar Eva och Hannah om modiga beslut de gjort och funderar på vad som krävs för att våga följa sin magkänsla och ta ett språng ut i det okända.

"Jag känner mig oälskad när min man tittar på porr"

la 16.7. klo 17.05–17.37

Vad ska man göra när ens man föredrar porrtidningar framom äkta makan? Hur kan man hjälpa en sambo som lider av ångest? Och vad göra när föräldrarna fortfarande sörjer svärmorsdrömmen man skilde sig från för länge sedan? Hannah och Eva fortsätter att grubbla på publikens relationsbekymmer.