Norrena & Frantz

Norrena & Frantz

"Att inte kunna få egna barn är en lika stor sorg som döden" - Micaela Röman om ofrivillig barnlöshet

eilen klo 17.05–17.44
Viimeisin

Vad är det egentligen du ligger och grubblar på när du släckt lampan på kvällen? Antagligen på om du någonsin kommer att hitta den stora kärleken. Eller på om du var för snäsig med kollegan i dag vid lunchen. Eller om du kanske borde göra slut med en jobbig kompis.

Just sådana saker diskuterar Hannah Norrena och Eva Frantz i denna relationspodd.

Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

Aiemmat lähetykset

"Att inte kunna få egna barn är en lika stor sorg som döden" - Micaela Röman om ofrivillig barnlöshet

eilen klo 17.05–17.44

Vänner, systrar, kolleger, plötsligt är alla gravida. För den ofrivilligt barnlösa känns tillvaron tröstlös och orättvis. Längtan efter ett barn är tung att hantera, och oförstående kommentarer och malplacerade råd gör mera skada än nytta.

Relationspodden gästas av Micaela Röman som själv tampats med ofrivillig barnlöshet i många år och tillsammans med Eva och Hannah reflekterar över lyssnarnas erfarenheter.

Byta hemland, pausa karriären, ge bort katten - uppoffringar för kärlekens skull

la 21.11. klo 17.05–17.37

Att hitta den stora kärleken är för många en riktig jackpot men vad kan du ge avkall på för älsklingen? Flytta utomlands, bli vegan eller kanske vänta med att skaffa barn?

Hur långt kan och ska man sträcka sig för kärlekens skull? Eva Frantz och Hannah Norrena tar sig an folkets erfarenheter i ämnet.

Pruttar, öppen toadörr och sunkiga mjukisbyxor - kan relationen bli för bekväm?

la 14.11. klo 17.05–17.40

Är du okej med att din partner klämmer en brakare i tv-soffan eller går på toa medan du står i duschen? Hannah och Eva rotar i brevskörden och funderar på hur bekväm och avslappnad man kan vara i en relation innan det blir för mycket av det goda.

"Inte konstigt att Fifty shades är så pop fast boken är så usel" - Patrick Jern om fetischer

la 7.11. klo 17.05–17.40

Är vanligt vaniljsex trist? Behöver man tända på piskor och vispgrädde för att inte vara tråkig i sängkammaren? Vad göra om partnern har en fetisch som du inte är bekväm med? Relationspodden gästas av Patrick Jern som är sexualterapeut och forskare vid Åbo Akademi.

Norrena & Frantz: Varför är det så förbaskat svårt att be om hjälp?

la 31.10. klo 17.05–17.39

Det är härligt att hjälpa andra men oftast ganska svårt att själv be om hjälp. Varför är det så egentligen? Är vi rädda att upplevas som svaga, lata eller besvärliga då vi ber våra medmänniskor om lite assistens?