Yle Vega Västnyland

Yle Vega Västnyland

Dokumenterat 19.22–19.55
Suora
Yle Vega är de vuxna finlandssvenskarnas egen kanal som bjuder på ett mångsidigt och brett ut bud. Från nyheter och aktualiteter till nöjesmagasin. Vårt musikutbud täcker allt från de nyaste hitarna till de riktigt gamla stenkakorna, från världsmusik till finlandssvenska visor.

Dokumenterat

Vägen för många svarta hockeyspelare har varit lång och besvärlig. Den nordamerikanska hockeyligan ansågs länge förbehållen vita män, men år 1958 sprängde Willie O’Ree rasbarriären genom att som första svarta spelare debutera i NHL.Han fick höra glåpord och rasistiska kommentarer om sin hudfärg både av publiken och medspelarna. Men stort mycket bättre är det inte idag säger han. Willie O'Ree fick vänta 50 år innan han valdes in i Hockey Hall of Fame. Redaktör: Petter Lindberg, ljuddesign: Anne Heikkilä, producent: Staffan von Martens.
Yle Vega Västnyland19.22–19.55
Suora

Vega Musik

Yle Vega Västnyland19.55–20.00

Yle Nyheter

Dagens viktigaste nyheter.
Yle Vega Västnyland20.00–20.03

Ordet läcker: Polis

Det blir ordning och reda i Ordet läcker då ordet polis utreds. Förundersökningen leds av Kike Bertell, Eva Kela och Joakim Rundt.
Yle Vega Västnyland20.03–21.00

Yle Nyheter

Dagens viktigaste nyheter.
Yle Vega Västnyland21.00–21.03

Efter Nio radio

Som ungefär ett år gammal adopterades Sabina Söderlund-Myllyharju från Taiwan till Jakobstad för ungefär 40 år sedan. Som vuxen blev Sabina ändå nyfiken på sitt eget ursprung och började leta efter sina biologiska rötter. Flera år senare stod det klart att Sabina och närmare hundra andra adoptivbarn från Taiwan fallit offer för en barnhandelshärva. Hur gör man för att klara en sådan situation, hur går man vidare? Och vad är det som driver oss att vilja ta reda på varifrån vi kommer biologiskt?
Yle Vega Västnyland21.03–21.39

Vega Musik

Yle Vega Västnyland21.39–22.00

Yle Nyheter

Dagens viktigaste nyheter.
Yle Vega Västnyland22.00–22.15

Nyhetspodden

Yle Vega Västnyland22.15–0.00

Dagens debatt: Den utvidgade läroplikten diskuteras (Från kl. 12.03)

Tanken med att utvidga läroplikten är god - att minska antalet utslagna ungdomar - men många är tveksamma. Skapar reformen fler problem än den löser, och borde insatserna sättas in tidigare? Debattdeltagare: Christel Quillin, vägledare vid Resurscentret Föregångarna, Alexandra Wegelius, förbundsordförande för Finlands svenska skolungdomsförbund och Anders Norrback, riksdagsledamot (sfp) och ordförande för Söfuk som upprätthåller Yrkesakademin i Österbotten. E-post: slaget@yle.fi
Yle Vega Västnyland22.30–23.05

Dokumenterat

Det här är en fiktiv dokumentär om en mänska som inte funnits, men som kunde ha funnits, om något som inte hänt, men som kunde ha hänt. Redaktör: Anne Hietanen.
Yle Vega Västnyland23.05–23.40

Vega Musik

Yle Vega Västnyland23.40–0.00