Yle Puhe

Yle Puhe

Urheilua Yle Puheessa 15.50–18.30
Suora
Yle Puhe on ennakkoluulottoman radiopuheen areena. Tietoa, tunnetta, erilaisia mielipiteitä ja persoonia sekä tietysti urheilua.

Urheilua Yle Puheessa

Yle Puhe15.50–18.30
Suora

Politiikkaradio

Onko Marinin hallituksen budjettikirja kapulakielisyyden ilotulitusta, numeromagiaa vai normiesitys valtion tulo- ja menoarvioksi? Noukkiiko hallitus budjettikirjasta oikeita vai vääriä lukuja? Vai jopa tietoisesti vääriä lukuja, kuten kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnassa epäili? Mitä tapahtuu kokoomuksen välikysymyksessä, jos hallituksen budjettiesityksestä eduskunnalle antamat työllisyysluvut eivät täsmää? Mitä eroa on Sipilän hallituksen ”aktiivimallilla” ja Marinin hallituksen ”pohjoismaisella mallilla”? Onko mitään eroa? Löytyykö budjettikirjan välistä päivän politiikan sana? Suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja Politiikkaradion toimittaja Tapio Pajunen analysoivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia.
Yle Puhe18.30–19.00

Arkisto: Heikki Silvennoinen ja Jari Halonen

Miten minusta tuli minä. Heikki Silvennoinen (1994). Miten minusta tuli minä. Jari Halonen (2004).
Yle Puhe19.00–21.00

Yle Uutiset

Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset
Yle Puhe21.00–21.02

Urheiluradio

Tuoreimmat urheilu-uutiset yle.fi/urheilu
Yle Puhe21.02–21.12

Yle Puhe esittää

Yle Puhe21.12–21.30

Ruben Stiller

Kuka saa näytellä ketä? Viestintäyrittäjä ja pitkään Hesarin teatterikriitikkona toiminut Suna Vuori näki kohutun Kaikki äidistäni -näytelmän. Hän analysoi näytelmää ja kohua. Kulttuurisotaa pukkaa. Miten me olemme päätyneet tähän tilanteeseen? Väitöskirjatutkija Antti Ronkainen kertoo hulinan aikakaudesta. Suomi sen kun polarisoituu. Vihreät ja persut ovat voittajia. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen ennustaa puoluekentän tulevaisuuden.
Yle Puhe21.30–22.30

Lindgren & Sihvonen

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK julkaisi tiistaina 8. syyskuuta yli 9000 vastaajan aineistoon perustuvan tutkimuksen häirinnästä suomalaisessa kilpaurheilussa. Tulokset ovat karuja: joka kolmas nais- ja joka viides miesurheilija on kokenut seksuaalista häirintää. Tutkimuksen tekijät toteavat myös, että ”urheilu näyttäytyi tutkimuksessa miehisenä kulttuurina, jossa naisten ja vähemmistöjen oikeutta toimia kyseenalaistetaan”. Tutkimuksen tuloksia kommentoimassa on vuoden 2018 salibandyn maailmanmestari Jussi Piha, joka kuuluu futsalmaajoukkueen kapteeni Panu Aution aloitteesta perustettuun Urheilijat häirintävapaan urheilun puolesta -paneeliin. Piha pohtii lähetyksessä mm. ”pukukoppipuheen” monia merkityksiä sekä sitä millaisin konkreettisin teoin urheilua voisi tehdä turvallisemmaksi ympäristöksi kaikille, identiteettiin katsomatta. Väittelyissä futiksen pelaajavaihdot, keihäänheiton tulevaisuus ja salibandyn sukupuolijakauma.
Yle Puhe22.30–23.28

Päivä tunnissa

Kaikki olennainen tästä päivästä. Arkisin kello 17, uusinta kello 23. Toimittajana Mikko Jylhä
Yle Puhe23.28–0.00