Yle Puhe

Yle Puhe

Salpausselän kisat 15.10–16.00
Suora
Yle Puhe on ennakkoluulottoman radiopuheen areena. Tietoa, tunnetta, erilaisia mielipiteitä ja persoonia sekä tietysti urheilua.

Salpausselän kisat

Toimittaja Jussi Paasi.
Yle Puhe15.10–16.00
Suora

Yle Uutiset

Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset
Yle Puhe16.00–16.10

Urheiluradio

Tuoreimmat urheilu-uutiset yle.fi/urheilu
Yle Puhe16.10–16.15

Salpausselän kisat

Toimittaja Jussi Paasi.
Yle Puhe16.15–16.40

Salpausselän kisat

Mäkihyppyä, HS130. Selostus Simo Leinonen, asiantuntija Jari Mantila.
Yle Puhe16.40–18.45

Salpausselän kisat

Toimittaja Jussi Paasi.
Yle Puhe18.45–19.00

Yle Puhe esittää

Yle Puhe19.00–21.00

Mikä maksaa?

Tiedefestari: Mikä maksaa? Kaikki mitä olet aina halunnut tietää taloustieteestä. Juho-Pekka Rantalan vieraana Helsingin yliopiston makrotaloustieteen professori Niku Määttänen.
Yle Puhe19.08–20.03

Ruben Stiller

Jos Trump perustaa puolueen, onko sillä mahdollisuuksia megamenestykseen? Ulkopoliittisen Instituutin tutkija Maria Annala kertoo mihin republikaanien tie johtaa. Onko Putin papparainen bunkkerissa? Miksi Venäjän johto teki oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin paluusta spektaakkelin? Iltasanomien erikoistoimittaja Arja Paananen analysoi Navalnyin paluun seurauksia. Ennen mies ei saanut tkeä. Nyt hänen pitää itkeä. Tietokirjailija Ari Turunen kertoo tapakulttuurin murroksista.
Yle Puhe20.03–21.00

Yle Uutiset

Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset
Yle Puhe21.00–21.02

Urheiluradio

Tuoreimmat urheilu-uutiset yle.fi/urheilu
Yle Puhe21.02–21.12

Brysselin kone

Miten tiedemaailman rakenteet rahoituksen logiikoineen vaikuttavat siihen missä rajoissa meillä voi tehdä EU-kriittistä tutkimusta? Minkälaista tutkimusta EU:n myöntämillä isoilla horisonttirahoilla voi tehdä ja mitä ei? Miten ongelmallinen eurobarometri on tutkimusmenetelmänä? Ja minkälaisia kysymyksiä EU:ssakin tieteen etiikassa tällä hetkellä on? Haastateltavana on Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen ja toimittajana Maija Elonheimo. Ohjelmasta voi keskustella twitterissä aihetunnisteella #brysselinkone.
Yle Puhe21.12–22.05

Roman Schatzin Maamme-kirja

Ohjelma tarkastelee aikamme ilmiöitä syvällisesti ja ennakkoluulottomasti saksalaisen humoristisella otteella.
Yle Puhe22.05–23.00

Lindgren & Sihvonen

Puijon Hiihtoseuraa edustava yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola nousi kahteen kertaan palkintokorokkeelle viime viikonlopun Val di Fiemmen maailmancupin osakilpailuissa. 25-vuotiaalla suomalaisella on nyt seitsemän top 3 -sijoitusta viimeiseen kolmeen kauteen – ja viimeaikainen menestys on lisännyt odotuksia uran ensimmäisestä arvokisamitalista Oberstdorfin MM-hiihdoissa helmi-maaliskuun taitteessa. Miten Herola on onnistunut nousemaan lajinsa kovimpien urheilijoiden joukkoon etenkin hiihtoladulla, vaikka oli vielä 13-14-vuotiaana päävalmentaja Petter Kukkosen mukaan ”aivan onneton hiihtäjä”? Miten Herola kommentoi taannoista yhdistetyn hyppypukukohua ja päävalmentajansa puheita kalsareihin tungetuista tiskiräteistä? Entä mitä yhtäläisyyksiä rumpuja soittava intohimoinen lauluntekijä näkee luovuudella musiikissa ja urheilussa? Väittelyissä Huuhkajien palkintosade, Australian avointen koronakupla ja Valko-Venäjältä viety MM-lätkä.
Yle Puhe23.00–0.00