Yle Puhe

Yle Puhe

Urheilua Yle Puheessa 18.02–21.00
Suora
Yle Puhe on ennakkoluulottoman radiopuheen areena. Tietoa, tunnetta, erilaisia mielipiteitä ja persoonia sekä tietysti urheilua.

Urheilua Yle Puheessa

Urheilukierros. Toimittaja Henri Pitkänen. HIFK-RoPS, Honka-FC Lahti, IFKM-HJK, Inter-TPS, KuPS-Haka, SJK-Ilves.
Yle Puhe18.02–21.00
Suora

Yle Uutiset

Tuoreimmat uutiset yle.fi/uutiset
Yle Puhe21.00–21.02

Urheiluradio

Tuoreimmat urheilu-uutiset yle.fi/urheilu
Yle Puhe21.02–21.12

Yle Puhe esittää

Yle Puhe21.12–21.30

Susani Mahadura - mielen jäljillä

1950-luku oli aivosodankäynnin, manipulaation ja mielen murtamisen vuosikymmen. Lännessä oltiin huolestuneita Kiinan ja Neuvostoliiton harjoittamista salaisista mielenhallinnakeinoista. Niiden spekuloitiin vaikuttavan ihmisiin niin, että heistä tulisi robotteja, joita valtio pystyisi hallitsemaan ja kontrolloimaan. Spekulaatiot johtivat mm. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun CIA:n salaisiin tutkimuksiin, joissa haluttiin löytää keinot murtaa ihmisen mieli. Tieteen nimissä oltiin valmiita menemään äärimmäisyyksiin tavoitteiden saavuttamiseksi ja mielen hallitsemiseksi. 50-luku edustaakin psykiatrian ja psykologian kannalta synkkää ajanjaksoa historiassamme. Miten ihmismieleen on pyritty vaikuttamaan kautta aikojen ja millä keinoin? Miksi haluamme vaikuttaa toisiimme ja mitä olemme valmiita sen vuoksi tekemään? Minkälainen on propagandan historia? Susani Mahaduran vieraina ovat havaintopsykologi Jukka Häkkinen ja tietokirjailija Silja Pitkänen.
Yle Puhe21.30–22.30

Kirja vs. Leffa

Veikko Huovisen Lampaansyöjät - Suomalainen reippailutarina, vuodelta 1970, on hykerryttävä kuvaelma menneestä maailmasta. Lampaansyöjät, kuten moni muukin Huovisen teos, onnistuu tarkastelemaan kohteitaan sekä ihaillen että parodioiden. Samaan yltää kaksi vuotta myöhemmin ilmestynyt Seppo Huunosen elokuva. Kahden koirasihmisen lihansyöntiä, juopottelua ja filosofointia kuvataan lämpimästi, mutta selvästi pilke silmäkulmassa. Huovisen ja Huunosen Lampaansyöjät-teoksista keskustelevat Film-O-Holiciin kirjoittava Valtteri Kauraoja Turun yliopistosta ja mm. TV-maailmaan kirjoittava Henry Waltter Rehnström. Toimittajana Jarmo Laitaneva.
Yle Puhe22.30–23.28

Päivä tunnissa

Kaikki olennainen tästä päivästä. Arkisin kello 17, uusinta kello 23. Toimittajana Mikko Jylhä
Yle Puhe23.28–0.00