Epäonnistumisten CV

Epäonnistumisten CV

Voiko teinitähti loistaa myös aikuisena, Petra Gargano?

su 31.5. klo 9.03–10.00
Viimeisin

Onnistumiset ovat näkyviä, epäonnistumiset näkymättömiä. Epäonnistumisten cv -ohjelmassa tapaamme ihmisiä, joiden onnistumiset me kaikki hyvin tunnemme. Mutta nyt ei puhuta menestystarinoista, vaan kaikesta siitä, mikä ei mennyt ihan putkeen. Opiskelupaikoista, jotka jäivät saamatta. Tutkinnoista, joiden valmistumista ei koskaan vietetty. Työhakemuksista, joihin ei vastattu. Unelmien työpaikoista, joissa toinen hakija vei voiton – sekä muista cv-tason epäonnistumisista, joita elämänuralle on mahtunut.

Sarjan juontaa taiteilija ja kirjailija Raisa Omaheimo. Alun perin idean vaihtoehtoisesta epäonnistumisten ansioluettelosta nosti esiin tutkija Melanie Stefan. Pienen someilmiön siitä teki muutama vuosi sitten Princetonin professori Johannes Haushofer, ja Suomessa oman cv:nsä on tehnyt muun muassa bloggaaja Julia Thurén.

Ohjelman on Ylelle tuottanut Jaksomedia.

Aiemmat lähetykset

Voiko teinitähti loistaa myös aikuisena, Petra Gargano?

su 31.5. klo 9.03–10.00

Soolouraa aloittelevaa artistia voivat varjostaa lukuisat kompastumiset. Mutta millaiset paineet syntyvät siitä, kun takana onkin satumainen menestystarina ja teinivuosien tuplaplatinat?

Laulaja Petra Gargano oli vasta 13-vuotias, kun Tiktak sai levytyssopimuksen. Soolouraa on takana jo kymmenen vuotta, mutta Tiktakin perintö seuraa häntä tiiviisti. Ärsyttääkö se? Ohjelman on Ylelle tuottanut Jaksomedia.

Millaista mokaa pappi ei saa anteeksi, Kari Kanala?

su 24.5. klo 9.03–10.00

Pappeihin kohdistuu kontrollia ja odotuksia monesta suunnasta. Millainen moka voi viedä papin uskottavuuden?

Kirkkoherra Kari Kanala paljastaa Epäonnistumisten CV:ssä oman mokailuhistoriansa papin roolissa. Ärsyttääkö se, että pappina pitää aina olla ymmärtäväinen, lempeä ja jeesusmainen? Entä pelottaako Kanalaa oman uskon loppuminen? Ohjelman on Ylelle tuottanut Jaksomedia.

Miltä koomikon lavakuolema tuntuu, Eeva Vekki?

su 17.5. klo 9.03–10.01

Stand up -koomikko painii usein häpeän kanssa. Jokainen esitys on riski – nauraako yleisö jutuille vai onko vastassa kiusallinen hiljaisuus?

Koomikko Eeva Vekki on kokenut lavakuoleman, ja tietää, miltä tuntuu kirjaimellisesti esiintyä pissat housussa. Lisäksi hän on työskennellyt pitkään tuottajana, mikä tarkoittaa vastuun kantamista myös muiden mokista. Ohjelman on Ylelle tuottanut Jaksomedia.

Mikä on kirjailijan painajainen, Riikka Pulkkinen?

su 10.5. klo 9.03–10.00

Kirja-ala on täynnä mahdollisuuksia eri kokoluokan virheille. Kuinka taklataan itsesensuuri kirjoittaessa ja vältetään kiusalliset mokat verkostoitumistilaisuuksissa?

Riikka Pulkkinen on yksi suomalaisen kirjallisuuden kärkinimistä, ja oppinut vuosien aikana paljon julkisuuskuvan merkityksestä. Ahdistavatko häntä odotukset, jotka uuteen julkaisuun välittömästi ladataan? Ohjelman on Ylelle tuottanut Jaksomedia.