Juha Valvio

Juha Valvio

Kalervo Kummola teki jääkiekosta kansallislajin

toissa päivänä klo 18.02–19.00
Viimeisin

Juha Valvion koppipuheissa puhutaan urheilua. Ajankohtaisimmat urheiluaiheet urheilumaailman ykkösrivin vieraiden kanssa. Tällä kertaa se mitä kopissa puhutaan ei jää koppiin.

Aiemmat lähetykset

Kalervo Kummola teki jääkiekosta kansallislajin

toissa päivänä klo 18.02–19.00

Kalervo Kummola nousi vuonna 1975 kolmekymppisenä SM-liigan johtoon ja jääkiekkoliiton hallitukseen. Siitä lähtien hän on ollut priimusmoottorina kasvattamassa jääkiekkoa suomen suurimmaksi urheilulajiksi. Miten Jääkiekko nousi parrasvaloihin? Mitä ja miten asioita lähdettiin ajamaan, että muut perinnelajit yksi toisensa jälkeen jäivät jalkoihin? Kalen mittava kansainvälinen ura on tulossa päätökseen 2021 syksyllä, kun pesti IIHFn varapuheenjohtajana loppuu. Eläkepäivät saavat kuitenkin odottaa, sillä horisontissa siintää 2022 MM-kotikisat Helsingissä ja Tampereella. Ja mikäs olisi sen parempi kuin voittaa kultaa kotona. Se Kalen kaapista vielä puuttuu.

Pelaisitko KHL:ssä, jääkiekkoilija Aapeli Räsänen?

la 12.9. klo 13.30–14.30

Mikä on urheilijoiden rooli yhteiskunnallisessa keskustelussa? Pitäisikö heidän esikuvina ja vahvoina mielipidevaikuttajina ottaa enemmän ja useammin kantaa julkisessa keskustelussa? Vai onko vaikeneminen kultaa? Jääkiekkoilija Aapeli Räsänen edustaa nuorta ja yhteiskunnallisesti valveutunutta sukupolvea ja varmasti osin kantaa soihtuakin sen suhteen, että tulevaisuudessa hänenlaisiaan olisi yhä enemmän.

Petteri Nykky on vasta matkalla valmentajaksi

la 5.9. klo 14.05–15.03

Petteri Nykky tietää miten voitetaan. Tai mitä voittamiseen vaaditaan. Milloin kipinä valmentamiseen syttyi alunperin? Miten valmentaminen eroaa esimerkiksi jos valmentaa Suomen, Sveitsin tai Australian maajoukkuetta? Voisimmeko kenties oppia jotain unohtamalla lajirajat ja yhdistämällä voimamme?

Kun menestys on lyönnin päässä, vieraana golfammattilainen Oliver Lindell

la 29.8. klo 14.05–15.03

Ammattigolfissa uutisiin pääsevät usein vain ne hetket kun voitetaan turnauksia ja kuitataan satojen tuhansien eurojen palkintorahat. Minkälaista on olla ammattilaisena tämän päivän golfmaailmassa, kiertää haastajakiertueen turnauksia viikosta toiseen, matkustaa 200 päivää vuodessa, olla poissa perheen luota vain siksi, että on mahdollisuus kiivetä porrasta ylöspäin? Kunhan vain se oikea kierros osuisi oikealle kohdalle. Millaista on golfammattilaisen elämä, kun et ole taistelemassa suurimmista palkintorahoista, vaan siitä että pystyt harjoittamaan ammattiasi myös ensi vuonna? Oliver Lindell kertoo elämästä challengetourilla ja miltä tuntuu voittaa auto Hole-in-onella kilpailussa.

Kotimainen yleisurheilukesä huipentui - missä menee suomalainen yleisurheilu?

la 22.8. klo 14.05–15.03

Kuluvan kesän kotimaisen yleisurheilukauden tärkeimmät kisat käytiin viime viikolla, kun Turussa kilpailtiin ensin Paavo Nurmen kisoissa ja heti perään ratkottiin Suomen mestaruudet Kalevan kisoissa. Alkukesästä suomalaiset tekivätkin kovia tuloksia, mutta nyt kesän tärkeimmissä kisoissa jäätiin parhaista suorituksista. Mistä oikein on kyse? Vieraana Ylen yleisurheiluasiantuntija Tuomas Raja.