Lindgren & Sihvonen

Lindgren & Sihvonen

Vesi tuntee minut ja minä veden – vieraana uimari Ida Hulkko

toissa päivänä klo 23.00–23.58
Viimeisin

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Aiemmat lähetykset

Vesi tuntee minut ja minä veden – vieraana uimari Ida Hulkko

toissa päivänä klo 23.00–23.58

Ida Hulkko on viimeisen vuoden aikana uinut 50 ja 100 metrin rintauinnin Suomen ennätykset ja varmistanut paikkansa Tokion kesäolympialaisiin. 22-vuotiaalla uimarilla on jo kokemusta EM- ja MM-finaaleista, mutta millaiset tavoitteet Hulkko on asettanut Tokioon? Ida Hulkko liittyy vieraaksi Tampereelta pari viikkoa ennen uinnin pitkän radan EM-kisoja Budapestissä, jotka koronapandemia siirsi viime keväänä vuodella eteenpäin.

Mitä reittiä mm. jalkapalloa, melontaa, suunnistusta ja hiihtoa harrastanut Hulkko päätyi lajivalintaansa ja mitkä ominaisuudet tekivät hänestä nimenomaan rintauimarin? Hulkon valmentajana Tampereella toimii Urheilugaalassa 2021 Vuoden valmentajaksikin ehdolla ollut Jere Jännes, millainen on heidän urheilija-valmentaja -suhteensa ja mitä ominaisuuksia pitää vielä kehittää maailman kovimpien rintauimarien tavoittamiseksi? Entä mikä on uimarin suhde veteen: miltä vedessä todella tuntuu?

Väittelyissä Raipen kriitikot, Manchester Unitedin kannattajien protesti sekä Gjert Ingebritsenin ”sota” Afrikkaa vastaan.

Laulu urheilulle – vieraana Martti Servo

su 2.5. klo 23.00–23.58

Lindgren & Sihvonen heittäytyy vapun 2021 kunniaksi urheiluaiheisen musiikin maailmaan, kun vieraaksi saapuu laulaja-lauluntekijä Martti Servo. Martti Servo ja Napander -yhtyeen tuotantoon kuuluu lukuisia urheiluaiheisia biisejä joissa käsitellään lukuisia eri lajeja – mm. jalkapalloa, koripalloa, jääkiekkoa, suopotkupalloa, kaukalopalloa, formuloita, kilpapyöräilyä ja laskettelua.

Mutta millainen urheiluihminen on Martti Servo itse? Fanittaako hän mitään tiettyä lajia tai joukkuetta? Onko Servon urheilusuhde nostalgista menneiden muistelua vai vahvasti kiinni nykyajassa? Servo kertoo miten bändinsä urheiluaiheiset biisit syntyvät ja kertoo onko jalkapalloilija Jari Litmanen kommentoinut itsestään kertovaa, yhtyeen tunnetuimpiin kuuluvaa biisiä. Lähetyksessä kuullaan myös pätkät kolmesta Martti Servo ja Napanderin urheilubiisistä: Lätkän ihmemaa, Koriskenttien sankarit ja Hitti-Litti Litmanen.

Väittelyissä HJK:n pelaajarosteri, Jukka Jalosta Columbukseen vievät huhut sekä KOK:n urheilijoiden mielenilmaukset olympialaisissa kieltävä sääntö.

Arvokisamitalistiksi etuajassa – vieraana korkeushyppääjä Ella Junnila

su 25.4. klo 23.00–23.58

Korkeushyppääjä Ella Junnila voitti EM-pronssia yleisurheilun sisäratojen Euroopan mestaruuskisoissa maaliskuussa Puolan Toruńissa. Tuloksellaan 196 Junnila varmisti samalla paikkansa Tokion kesäolympialaisiin. Edellinen suomalaisen korkeushyppääjän arvokisamitali oli peräti yli puolen vuosisadan takaa vuodelta 1969, ja Junnilan ohella EM-hallikisojen poikkeuksellista suomalaismenestystä täydensivät pikajuoksija Lotta Kemppisen hopea- ja pituushyppääjä Kristian Pullin pronssimitalit.

Junnilan on todennut, että Toruńin arvokisamitali tuli jopa hieman etuajassa omiin suunnitelmiin nähden, mutta millaisin tavoittein korkeuden SE-nainen lähtee Tokion kesäkisoihin? Entä kuinka korkealle Junnila on asettanut tavoitteensa tänä kesänä ja urallaan? Ella Junnilan kanssa puretaan myös korkeushyppysuorituksen eri osa-alueita vauhdinoton nopeudesta askelten määrään, ponnistuksesta riman ylitykseen.

Väittelyissä väännetään jalkapallon Superliiga-suunnitelmista kahden sekä urheilutoimittajien suhteesta fanittamiseen yhden aiheen verran.

Tohtori Ohtonen & hiihtäjä Niskanen – vieraana hiihtovalmentaja Olli Ohtonen

su 18.4. klo 23.00–23.58

Olli Ohtonen, 41, on entinen maajoukkuetason maastohiihtäjä, joka on oman urheilu-uransa jälkeen väitellyt liikuntatieteen tohtoriksi 2019 ja tullut tunnetuksi ennen kaikkea olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskasen henkilökohtaisena valmentajana. Ohtonen on valittu Suomen valmentajat ry:n Vuoden valmentajaksi 2017 ja 2018 sekä Suomen urheilutoimittajain liiton Vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa 2018.

Ohtonen kertoo lähetyksessä muun muassa harjoittelu- ja kilpakausista, jotka johtivat Iivo Niskasen 15 kilometrin maailmanmestaruuteen Lahdessa 2017 sekä 50 kilometrin olympiakultaan Pyeongchangissa 2018. Miten noiden huippukausien menestys rakennettiin ja millainen valmennettava Niskanen on? Mitkä ominaisuudet tekevät Iivo Niskasesta erityisen hyvän perinteisen tyylin hiihtäjän? Entä kuinka Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori näkee suomalaisen huippu-urheilun valmennuskulttuurin laajemmin: nojaako valmentaminen riittävän vankasti tutkittuun tietoon?

Väittelyissä naisten koripallon näkyvyys, tapaus Janne Järvinen sekä Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Norrgårdin lähtö.

Kahdeksan kertaa kultaa – vieraana jääkiekkoilija Annina Rajahuhta

su 11.4. klo 23.00–23.58

Annina Rajahuhta varmisti maalillaan jääkiekon naisten Suomen mestaruuden 2021 Kiekko-Espoolle finaalisarjassa KalPaa vastaan. Hyökkääjän kanssa kelataan läpi Kuopiossa pelatun neljännen finaaliottelun mestaruusmaaliin johtanut tilanne sekä pohditaan millainen kokemus poikkeusoloissa läpi viety Naisten Liigan kausi oli. Rajahuhdalle jääkiekon SM-kulta oli jo peräti kahdeksas, mutta miten koronakauden saavutus rinnastuu hänen aiempiin liigamestaruuksiinsa? Millaisella pelillä espoolaisjoukkue mestaruuden varmisti ja ketkä olivat joukkueen avainpelaajia Rajahuhdan silmissä?

Rajahuhta ilmoitti viime keväänä lopettavansa vuosikymmenen mittaisen maajoukkueuransa, mutta jatkuvatko pelit vielä Kiekko-Espoon sinipaidoissa? Rajahuhdan kanssa palataan myös Naisleijonien unohtumattomaan kotikisojen MM-finaaliin Yhdysvaltoja vastaan ja Petra Niemisen hylättyyn maaliin loppuottelun jatkoerässä.

Väittelyissä Erling Braut Hålandin nimmari, kreikkalaisvoimistelijoiden syytökset sekä Naisleijonien 15-vuotias Vanhanen.