Lindgren & Sihvonen

Lindgren & Sihvonen

Hiihto, hyppy, tiskirätit ja luovuus – vieraana Ilkka Herola

toissa päivänä klo 23.00–23.58
Viimeisin

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Aiemmat lähetykset

Hiihto, hyppy, tiskirätit ja luovuus – vieraana Ilkka Herola

toissa päivänä klo 23.00–23.58

Puijon Hiihtoseuraa edustava yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola nousi kahteen kertaan palkintokorokkeelle viime viikonlopun Val di Fiemmen maailmancupin osakilpailuissa. 25-vuotiaalla suomalaisella on nyt seitsemän top 3 -sijoitusta viimeiseen kolmeen kauteen – ja viimeaikainen menestys on lisännyt odotuksia uran ensimmäisestä arvokisamitalista Oberstdorfin MM-hiihdoissa helmi-maaliskuun taitteessa.

Miten Herola on onnistunut nousemaan lajinsa kovimpien urheilijoiden joukkoon etenkin hiihtoladulla, vaikka oli vielä 13-14-vuotiaana päävalmentaja Petter Kukkosen mukaan ”aivan onneton hiihtäjä”? Miten Herola kommentoi taannoista yhdistetyn hyppypukukohua ja päävalmentajansa puheita kalsareihin tungetuista tiskiräteistä? Entä mitä yhtäläisyyksiä rumpuja soittava intohimoinen lauluntekijä näkee luovuudella musiikissa ja urheilussa?

Väittelyissä Huuhkajien palkintosade, Australian avointen koronakupla ja Valko-Venäjältä viety MM-lätkä.

Maaleja odottamassa – vieraana matemaatikko Jaakko Toivonen

su 17.1. klo 23.00–23.58

Viikon lähetyksessä uppoudutaan jalkapallo-otteluista kerättävään dataan sekä ennen kaikkea maaliodottaman käsitteeseen. Maaliodottaman merkityksiä avaa datatieteilijä ja matematiikan tohtori Jaakko Toivonen.

Millaista dataa nykyjalkapallosta kerätään ja miten kerättyä tietoa eri pelitilanteista hyödynnetään? Mikä tarkalleen on yhä useammin futiskeskustelussa esiin nouseva xG eli maaliodottama? Onko kyse vain datanörttien nippelitiedosta vai peliä oleellisella tavalla avaavasta analyysimittarista, jota seurat, valmentajat ja pelaajat voivat toiminnassaan hyödyntää? Voiko jalkapallon purkaa numeroiksi, ja mitä maaliodottama kertoo vaikkapa Messin tai Ronaldon välisistä eroista?

Väittelyissä Vuoden yleisurheilijan valinta sekä halailua Valko-Venäjällä ja Englannin jalkapallokentillä.

Stanley Cup -mestarin uusi haaste – vieraana Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela

su 10.1. klo 23.02–0.00

Entinen liigakiekkoilija Timo Koskela joutui päättämään peliuransa ennenaikaisesti 2013 aivotärähdysten takia. Jo samana vuonna hän aloitti työt NHL-seura St. Louis Bluesin kykyjenetsijänä. Koskela kruunasi kuuden vuoden skouttipestinsä NHL-mestaruuteen keväällä 2019, kun St. Louis voitti 52 vuoden odotuksen jälkeen ensimmäisen mestaruutensa.

Samana vuonna edessä oli uudenlainen haaste, kun Ilves Hockeyn toimitusjohtaja Risto Jalo halusi Koskelan tamperelaisseuran urheilujohtajaksi. Lähetyksessä Timo Koskela kertoo millaisella tavalla ikonisen kiekkoseuran uutta tulemista on rakennettu ja miten Ilveksen pelitapaa vastaavia pelaajia rekrytoidaan. Seuran urheilujohtaja avaa myös näkemyksiään suomalaisen kiekkoliiketoiminnan tavoitteista. Koskelan kanssa perataan myös Nuorten Leijonien pronssiin päättynyttä vuodenvaihteen MM-turnausta Edmontonissa.

Vuoden ensimmäisen lähetyksen väittelyissä MM-pronssin sankaruusaste, SM-liigan maskipakko sekä pääministeri Marinin lätkäkannanotto.

Lindgren&Sihvonen: Urheiluvuosi 2020

la 2.1. klo 14.00–16.00

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen paketoivat kummallisen urheiluvuoden 2020. Aiheina ovat koronan vaikutukset urheiluun, Black Lives Matter ja ihmisoikeudet, uransa lopettaneet urheilijat, The Last Dance -dokumenttisarja Michael Jordanista, häirintä urheilussa sekä kautensa jotenkuten loppuun asti pelanneet Veikkausliiga ja Superpesis.

Haastatteluissa mm. Shawn Huff, Viveca Lindfors, Petra Olli, Hanno Möttölä, Mikko Huotari ja Aki Riihilahti.

Ja Lindgren ja Sihvonen paljastavat myös omat listansa vuoden urheiluhenkilöksi ja vuoden urheiluhetkeksi

Alppitähden paluu – vieraana Tanja Poutiainen-Rinne

su 27.12.2020 klo 14.30–15.25

Suomen kaikkien aikojen menestynein alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne voitti pitkällä urallaan olympiahopeaa, neljä MM-mitalia sekä maailmancupin kokonaiskilpailun kolmeen kertaan. Nyt vuonna 2014 uransa päättänyt rovaniemeläinen on löytänyt uuden intohimon perustamastaan Comeback Center -intensiivikuntoutusklinikasta, minkä lisäksi hän vaikuttaa lajinsa kehitykseen Ski Sport Finlandin hallituksessa ja kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in alppihiihdon johtoryhmässä.

Poutiainen-Rinteen kanssa palataan Torinon olympialaisten suurpujottelun hopealaskuun sekä uran parhaaseen kauteen 2004-2005. Millaisin keinoin pujottelun ja suurpujottelun kokonaiscupit voittanut suomalaislaskija löysi uransa parhaan vireen? Millainen oli Torinon toinen lasku ja mikä Poutiaisen säikäytti maaliintulon jälkeen? Kuntoutustyöhön osallistuva entinen huippu-urheilija kertoo myös suhtautumisestaan vammoihin oman uransa aikana sekä kommentoi suomalaisen alppihiihdon tulevaisuuden näkymiä.

Syyskauden ratkaisevan väittelykisan aiheina Jari-Matti Latvalan nimitys tallipäälliköksi, Vuoden urheilijan ehdokaslistat sekä Petter Kukkosen vakava varoitus.