Miki Liukkosen maailma

Miki Liukkosen maailma

Esa Saarinen: “Ehkä on ajattelun ydinsana”

eilen klo 21.30–22.27
Viimeisin

Miki Liukkosen maailmassa syyniin joutuvat sellaiset sateenkaaren negatiivit kuin ahdistus, melankolia, yksinäisyys ja häpeä. Sarjan kolmannella kaudella Miki puhkaisee kuplansa ja ottaa yhteyttä ulkomaailmaan.

Kussakin uudessa jaksossa tavataan kiinnostava kotimainen taiteilija tai kutkuttava persoona, jonka maailmaa Liukkonen yrittää ymmärtää. Keskustelulla on lupa polveilla minne tahansa. Niin myös tapahtuu.

Aiemmat lähetykset

Esa Saarinen: “Ehkä on ajattelun ydinsana”

eilen klo 21.30–22.27

Tämä on fanitapaaminen! Miki Liukkonen kohtaa filosofi Esa Saarisen. Kaksikko pohtii niin minuuden ongelmaa, ajatteluprosessin rakennetta kuin Saarisen itsevarmuuden astettakin. Ja miksi fiktio on Mikin mielestä todellisempaa kuin todellisuus itse?

Ohjelman on Ylelle tuottanut Femkanten Media Oy.

Miki Liukkosen maailma on kuultavissa Yle Radio Puheessa joka tiistai klo 13.02.

Kauko Röyhkä: “Kiltti taiteilija on tapettia”

su 18.10. klo 9.03–10.01

Muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä tunnustaa Miki Liukkoselle olevansa fiktiivinen hahmo. Tämä hahmo vihaa taiteen varovaisuutta, vaarattomuutta ja korrektiutta. Mitä mieltä Miki on Röyhkän puhuttavan taiteen määritelmästä? Ohjelman on Ylelle tuottanut Femkanten Media Oy.

Ohjelma on kuultavissa Yle Radio Puheessa joka tiistai klo 13.02

”Paljastaminen ei ole automaattisesti kiinnostavaa”

su 11.10. klo 9.03–10.01

Miki Liukkonen ja esseisti Tommi Melender jakavat rakkauden kulttikirjailija David Foster Wallaceen ja vihan muodikkaaseen autofiktioon. Miksi rohkeat seksikohtaukset ovat tylsintä koskaan ja Wallacen Päättymätön riemu taas paljon enemmän kuin kirja?

Ohjelman on Ylelle tuottanut Femkanten Media Oy.

“Töissäni on suuren yleisön potentiaalia”

su 4.10. klo 9.03–10.00

Miki Liukkosen mukaan taiteilijuus on poikkeuksellisen narsistinen ammatti, mutta kuvataiteilija Emma Ainala on väitteestä toista mieltä. Miki ja Aina keskustelevat myös flow-tilasta, jossa ruokahalu ja ajantaju katoavat, ja Miki laskee, olisiko hänellä varaa ostaa Ainalalta maalaus.

Ohjelman on Ylelle tuottanut Femkanten Media Oy.

”Sydämen muotoinen ikkuna oli uhka”

su 27.9. klo 9.03–10.03

Miki Liukkosesta piti tulla kuvataiteilija, Jan-Erik Anderssonista taas ei. Kummallekin kävi toisin. Miki keskustelee Anderssonin kanssa tämän yllätyksellisestä urapolusta, epäkaupallisesta työtavasta sekä mielikuvituksellista kodista, jota suomalaiset arkkitehtuuripiirit eivät hyväksy. Miksi? Ohjelman on Ylelle tuottanut Femkanten Media Oy.