Poliklinikka

Poliklinikka

Millaista talousmurrosta koronan myötä?

la 8.5. klo 13.30–14.28
Viimeisin

Maailma on myllerryksessä ja Euroopassa kuohuu. Olemassa olevia rakenteita ja ajatustapoja haastetaan ja niiden rinnalle syntyy uusia. Poliklinikka hakee joka toinen keskiviikko vastauksia politiikan ja talouden ilmiöihin niin meillä kuin maailmalla Sakari Sirkkasen johdolla.

Aiemmat lähetykset

Millaista talousmurrosta koronan myötä?

la 8.5. klo 13.30–14.28

Koronan aikana kaikki maat ovat velkaantuneet roimasti. Samaan aikaan on käynnistynyt keskustelu julkisten talouksien velkakestosta.

Milllaiseen maailmaan ollaan astumassa koronan jälkeen? Onko luvassa kireämpää talouspolitiikkaa ja uusia sääntöjä ja uutta normaalia?

Kuinka Eurooppa ja Suomi elpyy kriisistä ja millaisia riskejä on näköpiirissä?

Poliklinikkalla ovat Sakari Sirkkasen vieraina Swedbankenin pääekonomisti Heidi Schauman sekä Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich.

Talouspolitiikka on ideologiaa!

la 24.4. klo 13.30–14.28

Marinin hallituksen kehysriihi lämpenee tänään. Huomenna pitäisi olla valmista iltaan mennessä. Tulokset saadaan täten pöytään joko torstai-iltana tai perjantaina.

Julkisuudessa riihi on näyttäytynyt ennen muuta keskustan asemoinnissa muita hallituspuolueita vastaan. Oppositiosta on myös vaadittu purevia työllisyystoimia, jotka vahvistavat julkista taloutta.

Talous- ja työllisyyspolitiikasta debatoivat Poliklinikalla varapuheenjohtajat Elina Lepomäki (kok.) ja Matias Mäkynen (sd.).

Sakari Sirkkanen toimittaa.