Pörssipäivä

Pörssipäivä

Indeksien maailma: Kiina

toissa päivänä klo 22.32–23.32
Viimeisin

Pörssipäivä summaa talous- ja markkinatapahtumat sekä katsoo osakekurssien taakse. Yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa hiotaan omat sijoitusstrategiat. Toimittana Mikko Jylhä.

Seuraava lähetys

Pörssipäivä

ylihuomenna klo 18.00–19.00

Keskustelemassa senioristrategi Hertta Alava Nordeasta ja managing partner Tuire Mickelsson T&B Capitalista. Toimittajana Mikko Jylhä.

Aiemmat lähetykset

Indeksien maailma: Kiina

toissa päivänä klo 22.32–23.32

Keskustelemassa senioristrategi Hertta Alava Nordeasta ja managing partner Tuire Mickelsson T&B Capitalista. Toimittajana Mikko Jylhä.

Asuntomarkkinoiden syyspäivitys - salamakauppaa ja rakkauskirjeitä

su 12.9. klo 18.00–19.00

Keskustelemassa pääekonomisti Juhana Brotherus Hyposta ja osakeanalyytikko Markku Moilanen OP:sta.

Asuntomarkkinoiden äärimmäisen vahva veto on johtanut salamakauppaan, sokkotarjouksiin ja rakkauskirjeisiin, kertoo Juhana Brotherus. Aiemmin asunnon tarvetta perusteltiin vuokranantajille, nyt tunteisiin vetoavia tarinoita tarjoillaan asuntojen myyjille. Hypon arviossa asuntojen hintojen nousu tulee jatkossa maltillistumaan selvästi myös kasvukeskuksissa, ja siitä on Brotheruksen mukaan jo pieniä merkkejä.

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon vuokrausaste on laskenut koronan aikana, mutta yhtiö odottaa pandemian vaikutusten jäävän väliaikaisiksi. Kojamon hankekanta on hyvin vahva, kertoo Markku Moilanen, ja näkee osakkeessa edelleen pientä nousuvaraa. Moilasen mukaan kauppakeskusyhtiö Citycon on pärjännyt koronassa yllättävän hyvin, ja hänen mielestään yhtiön asuntostrategiaan sisältyy selvää arvonluontipotentiaalia.

Toimittajana Mikko Jylhä.

Sijoittajavieraana Tuomas Komulainen

ke 1.9. klo 22.32–23.30

Vieraana sijoittaja, salkunhoitaja Tuomas Komulainen WIP Asset Managementista.

Tuomas Komulaisella on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta. Hän on työskennellyt investointipankissa Venäjällä, ekonomistina Suomen Pankissa sekä päästrategina Danske Bankissa ja Taalerilla. Nykyisin hän luotsaa WIP Technology Fund -erikoissijoitusrahastoa, joka aloitti huhtikuussa.

Teknologia- ja alustayhtiöt valtaavat maailmaa, eikä murroksessa ole kyse vain Googlen, Facebookin, Applen ja Amazonin kaltaisista jäteistä, Komulainen pohjustaa. Hän kertoo, miten Yhdysvalloissa esimerkiksi kiinteistönvälitys on menossa vauhdilla nettiin. WIP Technology Fundista löytyy muun muassa eXp World Holdings, joka toimii jo 18 maan kiinteistömarkkinoilla.

Ruotsi on uusi Piilaakso, josta Suomen olisi syytä ottaa oppia, Komulainen herättelee, ja viittaa menestyneisiin ruotsalaisiin teknologiayhtiöihin. Hänen mukaansa Suomessa pitäisi kehittää voimakkaasti pääomasijoittamisen kenttää, ja lisäksi nostaa yritysten ambitiotasoa. Ruotsista Komulainen on poiminut rahastoonsa esimerkiksi viestipalveluyhtiö Sinchin.

Mikko Jylhä haastattelee.

Syksyn teknologiapäivitys: 5G, verkot, operaattorit ja viihde

ke 25.8. klo 22.32–23.30

Keskustelemassa analyytikko Atte Riikola Inderesiltä ja seniorianalyytikko Kimmo Stenvall OP:sta.

Nokian hyvin menneen alkuvuoden jälkeen on ollut mukava ottaa yhtiö seurantaan, kertoo Atte Riikola, jolle Q2-tulosjulkistuksen yhteydessä siirtyi vastuu Inderesin Nokia-analyysistä. Riikolan mukaan Nokian maaliskuussa asettamat vuoden 2023 tavoitteet näyttävät jo nyt todella varovaisilta, vaikka yhtiö itse on toppuutellut olemaan innostumatta liikaa hyvästä lyhyen aikavälin kehityksestä.

Ericsson on jo valmiiksi hyvässä tuloskunnossa, ja sen näkymä on Nokiaa vakaampi, sanoo Kimmo Stenvall. Yhtiöllä on vastatuulta Kiinassa, ja sen patenttiliiketoimintaan liittyy epävarmuutta, mutta Stenvall pitää Ericssonin osaketta houkuttelevasti arvostettuna.

Ohjelman loppupuolella kommentit suomalaisista peliyhtiöistä eli Remedystä, Roviosta ja Next Gamesista.

Toimittajana Mikko Jylhä.

Tuloskauden satoa Q2/2021

su 22.8. klo 18.00–19.00

Keskustelemassa senior strategi Kim Gorschelnik OP:sta ja osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä Aktiasta.

Tuloskaudella ilahduttavinta Helsingissä oli, että liikevaihtojen kasvu yllätti positiivisesti, sanoo Kim Gorschelnik. Liiketulokset olivat selvästi odotuksia vahvempia, koska suurimmalla osalla yhtiöistä kulutasot olivat edelleen matalalla, hän kertoo. Pahimmat inflaatiopelot ovat vuoden edetessä hälvenneet, mutta Gorschelnikin mukaan ratkaisevaa on, lähteekö palkkainflaatio liikkeelle.

Mika Heikkilä kertoo, että salkunhoitajan näkökulmasta takana on täydellinen kesä: 28 astetta lämmintä, tyyni järvi, tasaisesti nousevat osakekurssit, ja hyvin alkanut tuloskausi. Hänestä kesän parhaan pörssiuutisen tarjoili Nokia, joka antoi positiivisen tulosvaroituksen ja nosti selkeästi ohjeistustaan.

Elokuun lopussa Heikkilä jättää työnsä Aktiassa ja rahoitusalalla. Aktia osti keväällä Taalerin varainhoitoliiketoiminnan, ja Heikkilän mielestä nyt oli sopiva hetki ottaa oma kalenteri haltuun.

Toimittajana Mikko Jylhä.